Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fortvilet


tinnsoldaten1

Anbefalte innlegg

Hadde super jobb i Nordsjøen og gikk på fast rotasjon. Så pga familere komplikasjoner så måtte jeg sykemelde meg. I denne perioden så gikk jobben konkurs og ble kjøpt opp av et annet selskap. De ansatte de som var i fast rotasjon og han som vikarierte for meg fikk min stilling.

 

Er dette fullt lovlig ? Dette er bare et lite spørsmål.

 

Nå i tiden etterpå så har jeg tatt fagbrev og søkt på alt som er av jobber , jeg er nødt til å finne meg en godt betalt jobb og er ikke redd for å jobbe ,hardt skittent og utfordrene ,men lønnen må være tilstrekkelig til å dekke faste utgifter.

 

Nå fikk jeg meg nylig jobb , via bemanningsbyrå lønnen stinker , samme som arbeidsavklaringspengene mine, håpet er at nattskift blir mulig og litt ekstra jobbing i friperiodene mine.

 

Nå jobber jeg 12 timer x 14 dager og 14 dager fri.

 

Det som lagde en god ripe i økonomien var at selv om jeg bare hadde jobbet et par dager på slutten av arbeidsavklaringsperioden , så sa de på NAV at pga timene , så ble det mer enn 60% og de fjerner alle ytelser for den perioden.

 

Så nå vil jeg gå i minus i lang tid fremover og det er rett og slett ingen vits i å jobbe.

 

Jeg håper på oppbemanning i min gamle jobb eller at jeg kan ta noe mer utdanning innenfor mitt område for å være mer ideel for jobb offshore.

 

Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få hjelp , få mening i hverdagen igjen?

 

 

Må jeg få sparken herfra for å gå direkte tilbake på ytelser fra NAV ? Jeg er ikke noe NAVer bare så det er sagt , jeg kunne sluttet å jobbe for lenge siden pga skade ,men jeg trives i jobb og vil tilbake , men det er ingen vits hvis jeg ikke kan betale regningene mine.

 

Sånn som det er nå , så klarer jeg meg akkurat med arbeidsavklaringspenger , og kunne tenkt meg å brukt tiden nå frem til sommeren til å få på plass tilleggs kompetanse for å ha gode sjanser forå komme meg ut offshore igjen.

 

Setter stor pris for all hjelp jeg kan få.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Faen for noen idiot svar .... et konkret ett og resten piss....

 

Har du ikke noe positivt og konstruktivt å si , så hold kjeft.

 

Hverdagen er og blir det du gjør den til !!! Og tro meg er gammel nok til å vite hva som går og ikke går. Men NAV systemet er ikke noe system, det er bare et enormt rot som ingen blir klok på.

 

Tilbake til der jeg var kommer jeg før eller siden,dette er snakk om å klare seg frem til da. Lover å regler er jo lagt opp til at du skal rykke tilbake til start om du møter på en kneik i livet. Istedet for å tilrettelegge så det går an å ha en fornuftig hverdag.

 

Hele poenget / problemet er at jeg klarte meg så ca mens jeg gikk på arbeidsavklaringspenger , så dukket det omsider en jobb opp, dårlig betalt og ikke noe kontorjobb. Og pga av at det er 12 timers dager så ble pengene jeg skulle hatt for flere dager rett i dass , penger som var avgjørende for å få økonomien til å gå rundt.

 

Og nå så hadde jeg vært bedre tjent med å ta kursing for å styrke/sikre min retur til arbeidsplassen jeg hørte hjemme i.

 

Bedre det enn å gå å slite for ingenting/det samme som jeg hadde hatt om jeg satt hjemme.

 

NAV systemet er noe du trenger brekkjern for åpne opp skal du ha hjelp...

Lenke til kommentar

De sa ingen opp , de gikk konkurs , under oppkjøpet så ble de som gikk i rotasjon ansatt og alle andre satt fri.

 

Jeg var sykemeldt under konkursen og litt usikker på om jeg skulle vært skjermet eller om jeg bare hadde maks uflaks.

 

Nå er det snakk om å sørge for å holde seg flytene til jeg har ordnet meg grei jobb igjen.

 

Situasjonen er nå engang så at jeg har pådradd meg sykdom pga stress også relatert til økonomi og skade som tok meg ut av jobb.

Har jobbet meg opp igjen og klart meg glimrende i åresvis , har også bygget opp lite firma som gir meg litt inntekt på sommeren.

 

Og har ikke lyst å la ting bale på seg så eg blir syk igjen pga stress...

 

Og sånn det blir fra NAV nå så skubber de meg greit i den retningen.

 

Nå er jeg ringevikar og thats it , jeg skal ikke ha noen ytelser fra NAV.

 

Føler jeg tabbet meg ut da jeg tok jobben... skulle liksom gå mot det bedre , men sånn gikk det ikke.

Lenke til kommentar

Samme som arbeidsavklaringspenger .... minus drivstoff og bompenger på ca 2500 pr periode.

 

Ironisk nok så har jeg innvilget mer eller mindre mulighet for lønnstilskuddsavtale, som i praksis er langt mer enn det som jeg nå går glipp av pga timer jeg jobbet i perioden der jeg også hadde mange dager på arbeidsavklaringspenger.

 

Så på den ene siden er NAV der for å hjelpe deg i arbeid , men i praksis hvis du ordner opp selv blir du straffet.

 

Jeg kan ikke dra nytte av lønnstilskuddsavtalen heller , fordi jeg er ansatt gjennombemanningsbyrå.

Lenke til kommentar

Først og fremst må du søke i lovverket og se om det er lov og gi folk som vikarierer din stilling fast jobb ved oppkjøp av konkurs.. ER det IKKE lov så kontakt bedriften og se hvilke holdning de har til dette. For alt du vet var de ikke klar over at du gikk sykemeldt evt at de trengte arbeidskraft pronto og prøvde seg på en spansk en og ja, det skjer i det statlige som kommunale samt private næringslivet..

Lenke til kommentar

Samme som arbeidsavklaringspenger .... minus drivstoff og bompenger på ca 2500 pr periode.

 

Ironisk nok så har jeg innvilget mer eller mindre mulighet for lønnstilskuddsavtale, som i praksis er langt mer enn det som jeg nå går glipp av pga timer jeg jobbet i perioden der jeg også hadde mange dager på arbeidsavklaringspenger.

 

Så på den ene siden er NAV der for å hjelpe deg i arbeid , men i praksis hvis du ordner opp selv blir du straffet.

 

Jeg kan ikke dra nytte av lønnstilskuddsavtalen heller , fordi jeg er ansatt gjennombemanningsbyrå.

 

AAP antar jeg er beregnet basert på din tidligere lønn? For da kan dette være veldig høyt vs hva AAP sine minstesatser er..og det kan føles veldig rart for deg at en jobb gir deg like mye som AAP, mens i realiteten er det det mange andre tjener ved å jobbe full stilling i vanlige uker.

 

Men jeg har ikke noen kroner og øre-tall fra deg, og da er det vanskelig for meg å si :). Så jeg kan ta helt feil, og det tar jeg forbehold om.

Lenke til kommentar

Takk for oppryddingen :)

 

Ja jeg hadde maks AAP sats , sykepengene er jo helt greit nivå på , men AAP har et tak som er ganske lavt om en har høy inntekt i forkant. Jeg klager ikke på satsene på sykepenger eller AAP , men filosofien og logikken opp mot praksis, når det gjelder NAVs håndtering. Jeg hadde fått om jeg ville og kunne , fått lønnstilskuddsavtale ved ny jobb. Da tipper jeg NAV lett hadde betalt 60 000 - 100 000 som lønnstilskudd. Men jeg blir ansatt gjennom bemanningsbyrå , da gjelder ikke dette tilbudet.

 

For det andre , i håp om å kunne jobbe mye , så jobber jeg 12 timers skift på 14-14 rotasjon , dette i mitt tilfelle fjerner all opptjent AAP pga antall timer som blir , selv om jeg bare jobbet 3-4 dager på slutten siste AAP periode. Det er en sjans for at jeg kan få fritak/unntak slik at jeg kan få beholde de sårt trengte midlene.

 

Og om det blir jobb mulighet videre eller ei er også uklart ,men det skal være mulighet for å gå tilbake til AAP om nødvendig.

 

Men en må snakke med ex antall personer på NAV før det omsider dukker opp kloke svar og løsninger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...