Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Eier ikke selvrespekt


Gjest Slettet-lYlo5C

Anbefalte innlegg

Dette høres kanskje ut som en bagatell, men det plager meg virkelig.

 

 

Men føler ikke det er kjemien det står på, er mer det at jeg ikke klarer ånåpne meg for fremmede

 

 

Klarer egentlig ikke snakke med venner om personlige ting heller, og vet ikke hvor nyttig det er med tanke på at de ikke har kompetanse..

 

På den ene siden har du identifisert et problem som "plager deg virkelig", men på den andre siden butter det i mot når du skal forsøke å gjøre noe med det?

 

Hvor mye motivasjon har du egentlig for å jobbe for å få til en endring?

 

Endringen du søker krever tross alt en god del egeninnsats, for ikke å nevne ubehag (komfortsonen må tøyes) - den kommer ikke av seg selv.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har i det siste innsett at jeg ikke eier selvrespekt. Eneste som stopper meg fra i å gjøre dummere ting enn jeg gjør, er respekten jeg har for andre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å bygge opp selvrespekten igjen, men det er iallefall helt nødvendig. Kan gjøre dumme ting som jeg ikke forstår er over mine grenser før etterpå. Jeg vet ikke hvor grensene mine er, jeg vet ikke hva jeg vil, og jeg vet ikke hvorfor jeg skal bry meg om meg selv.

 

Dette høres kanskje ut som en bagatell, men det plager meg virkelig. Kan liksom ikke bare innbille meg en respekt som ikke er der heller, så trenger sårt tips :(

 

Ut fra det du skriver kan jeg si at du mangler selvrespekt fordi det ikke er noe å respektere. Du bygger selvrespekt ved å handle på en måte som er respektabel i egne øyne.

 

Hva mener du er respektabelt? Hvorfor? Finn ut om dette er din virkelige oppfatning, eller om det er noe du har overtatt ukritisk fra andre. Dette er viktig fordi du ikke kan bygge ekte selvrespekt ved å leve opp til andres oppfatning av hva som er respektabelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja, det er jo en trøst at du oppdager at du har trått over grensene dine selv om det er for seint. (for seint for denne gangen da)

Kjenner meg godt igjen i den følelsen forresten.Veeldig godt.

Det aner meg at du føler deg litt utenfor i sosiale sammenhenger? Kan det være derfor du trår over grensene dine, at du for å oppnå en samhørighet strekker deg litt lengre enn du egentlig vil? Under normale omstendigheter ville du sikkert ikke ha gått på akkord med deg sjøl, men du gjør det i (et forståelig) håp om at det skal føre noe godt med seg?

 

Kan det være noe sånn?

 

Tips? Fortsette med godt mot. Du lærer noe av hver feil.

Lenke til kommentar

Selvrespekt kommer av at du er stolt av/fornøyd med egne valg som Horten Market skriver.
Finner du det vanskelig å vite hva du selv respekterer?

Som tidligere nevnt i tråden vil jeg gjerne si igjen at én psykolog ikke er det samme som alle psykologer. Selv hadde jeg avskrevet psykologien for mange år siden, men i dag har jeg en behandler som fungerer for meg. Ikke gi opp, kun bytt innfallsvinkel. Det er mitt råd til deg.

 

Mvh

-Deluze

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Har i det siste innsett at jeg ikke eier selvrespekt. Eneste som stopper meg fra i å gjøre dummere ting enn jeg gjør, er respekten jeg har for andre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å bygge opp selvrespekten igjen, men det er iallefall helt nødvendig.

Hva er det du egentlig trenger? Hva i din livsvei sendte deg ut i denne retningen?

 

Finner det ganske interessant hvordan man av og til er sin verste fiende, hva enn det skal bety. Jeg tror ikke at dette er kilden til "problemet", men at det er noe bakliggende du bør løse. Am I right?

 

 

Kan gjøre dumme ting som jeg ikke forstår er over mine grenser før etterpå. Jeg vet ikke hvor grensene mine er, jeg vet ikke hva jeg vil, og jeg vet i

kke hvorfor jeg skal bry meg om meg selv.

For meg høres dette ut som at du ikke er tilfreds med hvor du er eller hvem du er. Nå kjenner jeg ikke til deg, men jeg antar du sliter med litt? Du kunne kanskje hatt godt av å lære mer om deg selv og dine følelser.

 

 

Dette høres kanskje ut som en bagatell, men det plager meg virkelig. Kan liksom ikke bare innbille meg en respekt som ikke er der heller, så trenger sårt tips :(

Det handler ikke om hva det høres ut som for oss, det handler om hvilken betydning det har for deg. Ofte er handlinger en kode for andre ting, en plassholder for emosjonelle konflikter.

 

 

Jeg har som sagt respekt for andre, og vil ikke gjøre noe galt mot andre helt bevisst.

Hvem er det som har lært deg at du er mindreverdig? Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...