Gå til innhold

Alt dette lærte vi om Googles selvbyggertelefon i kveld


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sa de noe om hva de 20-30 modulene skulle være? (dere har bare nevnt 3, kamera, batteri og 4G)

 

Tidligere har de vist en pulsmåler. På bildene over var det bl.a. usb-lader/dataoverføring, wifi/bluetooth/3g/4g, prosessor, batteri, kamera, microfon, høyttaler (den foran på telefonen), display (med volum og av/på-knapp) +++ var en rekke gode idéer, og de har gående en utviklerkonkurranse hvor vinneren kan få 100 000$.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sa de noe om hva de 20-30 modulene skulle være? (dere har bare nevnt 3, kamera, batteri og 4G)

 

Niks, det ble ikke sagt konkret hva de 20-30 modulene skulle være. Akkurat her var praten generell ? at det måtte være mulig å matche toppmodeller i markedets ellers. Her ble kamera, 4G og batteri nevnt som eksempler, samtidig som det var underliggende i den timeslange keynoten at det også skulle være mulig å kjøpe telefonen som et rimelig produkt (ergo ikke toppspekkede moduler). Jeg setter en finger på at de rett og slett vil prøve mye forskjellig i Puerto Rico, også moduler som de selvstendige utviklerne lager.

 

Det kan være at mer dukker opp utover natten norsk tid. Utviklerkonferansen pågår fortsatt, men den er har gått over i et veldig utvikler-fokusert spor. Program og livestream ligger her: http://www.projectara.com/ara-developers-conference/

Lenke til kommentar

Blir spennende å se hvordan dette utvikler seg.

Personlig tipper jeg det vil ta LANG tid for konseptet blir modent til de gradene at man kan begynne å erstatte vanlige hugh-end telefonene med Google-legoen. Bla.a. vil slike ting som vanntetthet lide først, også strukturell styrke, pluss mange andre uforutsette problemer.

Se på batteri for eksempel - i et konvensjonelt telefon med enten avtagbar eller fastmontert batteri er den beskyttet av telefonest skall. Her skal batteriet være stand-alone med eget beskyttelse og dermed tape på intern volum.

Som sagt, spennende konsept, men man må gi den veldig god tid før den kommer til et brukbart nivå.

Lenke til kommentar

Det skal bli et interessant sosialt eksperiment å se hvilke moduler de kjøper. Hvis svært mange kjøpere velger å kjøpe enten alle de billigste modulene, alle de dyreste eller alle midt på treet, så er det dødsstøtet for slik modularisering. Da holder det med 3 fast spesifiserte telefoner; den billige, den dyre og den midt på treet. Hvis det derimot viser seg at folk kjøper et stort mangfold av ulike kombinasjoner med billig + dyrt + middels så har det absolutt livets rett.

 

Personlig vil jeg velge kamera og skjerm fra øverste hylle, resten fra laveste eller middels, samt oppgradere kamera når det kommer et nevneverdig bedre. Utbyttbart minnekort og batteri er viktig for å kunne forlenge telefonens levetid senere. Kanskje utbyttbar CPU også hvis det er en forutsetning for å oppgradere OS.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...