Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Til særemnet har jeg valgt Matched-trilogien av Ally Condie, som kort sagt handler om en jente som lever i et samfunn som bestemmer alt, og som ender opp med at hun gjør opprør mot det.

 

Jeg er snart ferdig med den første boka, men jeg har begynt å tvile på problemstillingen jeg hadde tenkt meg først. Det er derfor jeg tenkte jeg kunne spørre her: Hva er en lur problemstilling å ha når man har en slik trilogi?

 

Det jeg opprinnelig hadde tenkt meg var problemstillingen "Hvordan utvikler hovedpersonen seg, og hvordan påvirker miljøet (eller konkret Samfunnet, noen tanker omkring det?) utviklingen". Læreren vår har egentlig ikke sagt så veldig mye om hvordan særemnet burde være når det kommer til norskfaglig innhold, men jeg antar at det burde være et pluss å få med så mye som mulig, eller i hvert fall noe.

 

En annen problemstilling jeg derfor har begynt å vurdere er "Hvilke virkemidler bruker forfatteren for å holde spenningen gjennom trilogien" eller noe i denne duren. Hvordan kunne jeg muligens formulert problemstillingen bedre? Jeg tenker at dette er en problemstilling som er litt mer unik og som gjør at jeg kan vise til kunnskaper fra norskfaget.

 

Noen som har noen innspill? Jeg setter pris på alt!

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikke jeg begynt å tenke på mitt eget særemne en gang enda, men har lest triologien. Synes den første problemstillingen din om hvordan hovedpersonen utvikler seg høres spennende ut. Da ikke nødvendigvis bare hvordan samfunnet påvirker, men også vennene hennes som heller ikke er helt fan av opplegget.

Med den problemstillingen kan du jo også relatere det til hvordan det er i vårt eget samfunn og påvirkning der.

Hvordan personen utvikler seg har jo også mye å si for historien, hvordan hun skriver og holder spenningen oppe osv, så da kan du også trekke inn virkemidler etc.

Lykke til! :D

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...