Gå til innhold

Facebook vil stoppe fyllebildene dine


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som har sett de nye endringene Facebook skal ha på brukeravtalen på nyåret? Montro hvor mange som takker for seg som Facebook-brukere av slike endringer?

 

Hvem vil si ja til enda mer overvåkning og mer skreddersøm av reklame? Og hvor stor andel brukere er uvitende til dette, og bare trykker ja, jeg vil fortsatt "gjøre meg" avhengig av Facebook?

Endret av G
Lenke til kommentar

hva var de nye brukergreien orker ikke lese alt, bare si d viktige...

 

 

Facebook viser total disrespekt for brukeren. Ved å spør at du akspeterer at de ytterligere fører en enda grundigere overvåkning på deg. Altså med den svake begrunnelsen, at de ønsker å bruke de nye retningslinjene til å legge til rette for enda mere skreddersydd reklame.

 

Med andre ord, så åpner du for at de samler enda mer betydelige mengder data om deg om du godtar de nye retningslinjene. Som om de ikke samler inn nok allerede !.

 

Å slette facebook, og ty til andre konkurrerende løsninger som ikke er så hårreisende er kanskje ikke en så dum idé. Men, verden utvikler seg, og det blir stadig vanskeligere og vanskeligere å skulle beskytte seg.

 

Spesiellt også på mobiltelefoner, hvor det ofte spores GPS-data om hvor du måtte befinne deg til en hver tid. "Man" får så til slutt et så totalt oversiktelig bilde av deg, at man vet mye mere om deg, enn dersom man kun har en brøkdel av dataene om deg samlet opp.

Endret av G
Lenke til kommentar

Nå er vel ikke Android alene om å åpne en skog av overvåkningsmuligheter. Men, også der er det svært vanskelig som bruker å beskytte seg mot overvåkning, for enten så tillater man at App'ene snoker på både det ene og det andre, eller så lar man være å bruke App'ene. Det er et dårlig opplegg, det også.

 

Jeg er Android-mobilbruker, og synes dette er en utfordrende problemstilling i det daglige.

Endret av G
Lenke til kommentar

Utviklingen går så raskt, at det er vanskelig å henge med. Tenk bare på hvilke muligheter følgende måtte åpne opp for i overvåkningssammenheng. Så nå er heller ikke kun det skrevne ord lengre søkbart. Men også fotografier, tenk hvor betydelig mye enklere overvåkning blir, når man også kan samle databaser med informasjon også fra fotografier:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1638756

 

Og du får heller ikke slettet fotoene dine fra Facebook. Fordi du har gitt Facebook full rett til å bruke dine foto, når du laster dem opp. På grunn av at du på forhånd har gitt dem disse rettighetene ved å godta retningslinjene. Det eneste du kan gjøre i etterhånd, er å slette brukerkontoen din, men det fjerner ikke bildene. Fordi bildene har Facebook sørget for å beholde til evig og alltid om det behager dem. :green:

 

At folk ikke har kontroll på, eller gidder lese retningslinjer, gjør jo dilemmaet betydelig større når man ser på brukermassene til Facebook.

 

Har du bilder du verdsetter, så lag gjerne vannmerker på dem, før du evt. sprer disse. Slik at internettbrukerne ihvertfall har en viss mulighet til å kompensere deg, dersom de benytter disse kommersiellt. Det er ikke alle som respekterer vannmerker, men det gjør det betydelig vanskeligere å forsvare i en rettsal, dersom du har eierskapet til fotoet. Bak inn en e-post du ikke bruker til noe som helst annet, og du har en ekstra måte å markedsføre deg på :)

 

Det er så mange gode grunner for å være litt obs. Mange gode diskusjonstråder her på forumet også. Sjekk denne f.eks.:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1639051&page=3&do=findComment&comment=22148697

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...