Gå til innhold

– Hjelp, jeg må bruke Windows!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

2# Hvorfor i all verden er det ansatt en "Mac-fan" i en nøytral nettavis? Samme om det hadde vært en Linux eller Windows-fan for den skyld. Nøytralitet betyr tydeligvis ingenting som journalist her?

Umulig å unngå, vi har alle våre favoritter. Redaksjonen som helhet bør imidlertid unngå oververkt av folk som digger samma "dama", sånt kan det bli mye rart av.
Lenke til kommentar

Stakkars jævel :)

Jeg må selv bruke Windows 7 og til og med XP, det føles bare gammeldags og tungvint.

Det føles som en befrielse å kunne boote til OSX.

Hadde jeg bare fått f.eks PlayforMac til å funke på de spillene jeg vil, samt det ene programmet jeg trenger XP til, kunne jeg gitt Windows en tupp i ræva en gang for alle.

 

Nå funker ikke Fallout 3, eller New Vegas i Windows heller, så jeg frykter at en reinstall av Windows lusker i kulissene i nær fremtid, men skal prøve noen triks og knep til først.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når folk snakker om Windows vs OSX vs Linux så legges det for mye vekt på selve operativsystemet mener jeg. For meg er det viktigere at jeg har de programmer og verktøy jeg trenger til det jeg bruker maskinen til. Liker Linux veldig godt jeg, men skal man drive med overklokking f.eks, så trenger jeg programmer som kun kommer til Windows. Å knote med noe i terminalen i Linux for å få til viftestyring for skjermkorta gidder jeg ikke. I Windows bruker jeg MSI Afterburner, og det får jobben gjort enklest. Hvordan dette her er på MAC/OSX vet jeg ikke, men folk overklokker nok ikke på en iMAC :p

  • Liker 2
Lenke til kommentar

2# Hvorfor i all verden er det ansatt en "Mac-fan" i en nøytral nettavis? Samme om det hadde vært en Linux eller Windows-fan for den skyld. Nøytralitet betyr tydeligvis ingenting som journalist her?

 

Så hvis vi skal følge din filosofi, så kan ingen ansatte på hardware.no eie, bruke eller på annen måte kjenne til noen av operativsystemene som fins - for på den måten å kunne være mest mulig nøytral?
  • Liker 4
Lenke til kommentar

PosteMonopolet: Tviler på at konklusjonen blir at OSX er helt overlegent Windows, (selv om jeg ser for meg at han fortsatt kommer til å foretrekke OSX også etter dette, men blir "spennende" å se).

 

covah: Etter å ha arbeidet på Windows (7) (og litt Linux) frem til sommeren 2011, tok det meg ikke lenger enn et par uker med OSX så var arbeidsflyten min på laptopen mye raskere enn det den hadde vært på Windows. Endel av årsaken var riktignok hardwarebasert: Tastaturet på macbooken var bedre enn alt jeg hadde prøvd tidligere, og med trackpaden var det som natt og dag (tidligere så jeg meg tvunget til å bruke ekstern mus på alle mine laptoper..).

 

Men endel fordeler synes jeg også at operativsystemet i seg selv har: Det meste oppleves ryddigere, operativsystemet er på en måte noe en ikke legger merke til, (mens debattene rundt Windows de siste årene strengt tatt viser det motsatte). Men hovedfordelen med Apple sitt operativsystem slik jeg ser det (og Linux forsåvidt/alt som bygger på Unix) er hvordan (globale)hurtigtaster fungerer. Ironisk nok, med en trackpad overlegent alt jeg har testet på andre maskiner, så ender jeg i OSX opp med å kunne arbeide nesten uten å bruke musepekeren, hvilket er med på å øke tempoet jeg jobber i betraktelig.

 

(Det mest negative må være hvordan OSX håndterer vinduer kontra Windows. Jeg er stor tilhenger av menylinjen øverst på OSX, og at det er en forskjell på det å lukke vinduer og programprosessen. Men der Steve Jobs alltid var tilhenger av vinduer som flyter oppå hverandre, er det kanskje noe av det verste jeg vet... (jobber i praksis alltid i fullskjerm). Det har alltid vært utvidelser som tilbyer omtrent det samme som på Windows, men det er først nå i Yosemite at Apple begynner å "finne seg selv" på dette området IMO).

 

Betroz: Studerer IT, og det er overraskende mange nerder som sverger til OSX. Men da det å velge komponenter selv vel er en sentral del av overklokking (har aldri drevet med det selv), så faller vel Mac litt utenfor her ja... (Men da det bygger på Unix, så blir vel mulighetene ganske de samme som på Linux vil jeg tro).

Lenke til kommentar

Håpar ikkje at Tek.no blir som ITavisen sjølv viss konklusjonen skulle bli at Apple er heilt overlegne mot Microsoft. Men eg veit såpass at begge har kvar sine fordelar og ulemper.

 

Herregud, makan til lite nøytral nettavis enn ITavisen skal man faktisk lete en stund etter. Begynner å bli lenge siden jeg kutta de helt ut!
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...