Gå til innhold

Kraftig økning i omsetningen for Microsoft


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og antallet som fikk sparken hjalp vel ingenting? :p "good guy micro$oft"

 

Dersom nedbemanning har positiv effekt på omsetning, så tyder det på at Microsoft har hatt mange udugelige ansatte.

 

Resultatet derimot viser muligens at det har kostet litt å nedbemanne. Er vel betalt ut en god del sluttpakker regner jeg med.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Microsoft Surface var opp 127%

Surface er på god vei til å bli neste milliard avdeling hos Microsoft.

 

I omsetning, ja. men dobbelt så mye som nesten ingen ting er fortsatt nesten ingen ting, og Microsoft har fortsatt ikke generert så mye som en dollar i samlet overskudd fra Surface-produktene.

Nei, det stemmer. Microsoft har investert in plattformen. Estimerte tall fra ComputerWorld er vel at Microsoft har vært nede på et kombinert underskudd på $1.74 milliarder. Nå har de imidlertid nått en milepæl for dem, og nått break even, der plattformen er lønnsom. Herfra må de fortsatt tjene inn investeringen.

 

Tallene fra ComputerWorld sier altså Microsoft har vært nede på et kombinert underskudd på $1.74 milliarder, og nå endelig har begynt å krabbe oppover, og ligger på $1.6 milliarder.

 

Hvis veksten bråstoppet helt opp akkurat nå, vil det ta, med utgangspunkt i ComputerWorlds estimerte overskudd fra dette kvartalet, tre og et kvart år. Men dette kvartalet hadde større omsetning enn begge de forrige til sammen, med i overkant av 900 millioner USD i omsetning. Fortsetter den veksten i to kvartaler til, har vi et helt annet regnestykke. Vil tro at virkeligheten inntreffer et sted langt unna disse to ytterpunktene.

 

Microsoft måtte pumpe opp mot to milliarder USD i markedet før produktene begynte å produsere overskudd. Men det koster såpass å komme så seint til markedet. Hadde Ballmer pusha på med Slate PC'er hele veien, hadde nok Microsoft spart mye penger. Det er jo nesten bortglemt nå, men Ballmer sto jo og vifta med HP Slate PCer på scena noen uker før Apple annonserte sin pad. HP trakk hele satsninga da de så Apples pad, og Microsoft brukte mange år før de selv kom med Surface nettbrett og Surface Pro slates. Da hadde allerede Android nettbrett vunnet hele verden, og det var, og vil forbli, litt av en anstrengelse å skulle ta dem igjen. Nå har i alle fall anstrengelsen begynt å produsere overskudd, i løpet av et par år vil det ha betalt inn investeringen, men jeg vet ikke om det noen gang kommer til å ta igjen Android.

 

Det som er positivt i alle fall, er at man nå har tilgang på slate tablet PC'er, i mange forskjellige prisklassser.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...