Gå til innhold

Erfaringer med Lenovo N20p og Chromebook generelt


Tunky

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kult konsept. Jeg sliter litt med å plassere den som et behov. Da den skal passe mellom ultrabook og nettbrett.

 

Jeg synes allerede at jeg ikke har behov for nettbrett da det blir en rar mellomting av phablet og ultrabook.

 

Men dette er gjerne mer et verktøy for dem som ikke trenger en fullverdig ultrabook. Jeg liker det.

Lenke til kommentar

Den passer perfekt for meg, som student. Har en større og kraftigere laptop som ikke funker så bra på skolen. Det er ikke lagt opp stikkontakter i forelesningssalene, og batteriet på PCen varer i en time-halvannen. Chromebooken skal brukes til å ta notater i timen, og det er stort sett det. Trenger ikke ekstra programvare og slikt heller, i studiet mitt.

Siden den er såpass liten, er basert på opensource software og har "svak" hardware, blir den billig. :)

Lenke til kommentar

Nå har jeg prøvd min Lenovo N20p noen timer. Er veldig fornøyd. Tastaturet er bra, og den oppleves som rask selv med mange faner. Batteritiden har jeg ikke fått testet ordentlig, men nå har jeg ca. 5,5 time i følge batteriinfo, og det er etter 1,5 times bruk. Det er innafor.

Hvordan er Chrome os å bruke? Har vært Windows bruker siden Win 95, så når jeg skulle låne en Mac en gang på et bibliotek for å skrive ut noen dokumenter, så satt jeg der som et stort spørsmålstegn. Jeg kommer meg på nett med en Mac, men det er omtrent alt :p

Lenke til kommentar

Tenkte jeg kunne bruke denne tråden videre til å komme med mine synspunkter på Lenovo N20p.

 

Har brukt den i skolesammenheng nå, og det er fantastisk. I alle fall om man er fortrolig med Google Docs. I dag for eksempel, har jeg hatt den påskrudd i to timer, med en 5-6 faner åpne. Skjermen er (for min del) god nok til at jeg kan ha den på laveste lysstyrke i forelesningssalen. Nå har den stått på i 2 timer, og den har brukt 17% av batteriet. Den sier selv at den har 6-7 timer igjen. Det er fantastisk. Nå har jeg også blitt mer vandt til tastaturet, og jeg skriver i samme flyt som jeg gjør på tastaturet jeg har brukt nå i et par år, på den andre PCen min. Det er fin motstand i tastene, og jeg trykker sjelden feil. Touchskjermen liker jeg også. Kjekt å sitte i sofaen og surfe på VG og slikt. Når jeg bare skal lese, så pleier jeg å "brette" tastaturet rundt, og bare bruke skjermen, som et nettbrett med "støtte". Ellers bruker jeg touch-funksjonen av og til når den står oppslått som en vanlig laptop. Jeg opplever den ikke som treg, selv med mange faner. Jeg leste litt på nett før jeg kjøpte, og mange skrev at Lenovoen blir treg hvis du åpner mange faner, og/eller programmer, samtidig. Men de fleste testene er på versjonen som har 2GB ram, men ellers er lik. Jeg har 4GB ram, og det funker bra.

 

Ting jeg funnet ut at jeg savner er ganske pirkete, og i grunn ganske banale. Savner capslock. Har funnet ut at du kan gjøre om Søk-tasten til capslock, men jeg liker søk-tasten. Det er, når det er sagt, sjeldent jeg bruker capslock, så det er ikke et stort problem. Syns også at laderpluggen er ganske tåpelig. Kunne med fordel brukt standard USB, eller en rund plugg.

 

Så langt er jeg kjempefornøyd. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...