Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppsagt og tilbudt jobb hos firma som tar over


AllFather

Anbefalte innlegg

Hei

 

Laget tidligere en sak om mine kollegaer som tidligere fikk oppsigelse da mitt nåværende firma mistet en Entreprisekontrakt med et stort norsk selskap.

 

Der fikk jeg godt svar og firmaet har innrettet seg etter det.

De ansatte som er igjen har kontrakt har oppsigelsestid ut året, og endel av de har sagt ja til jobb i det nye og er blitt frigitt.

 

Nå er det seks personer (som jeg vet om) som har fått beskjed om at mitt nåværende firma nekter å slippe de før oppsigelsestid er gått ut selv om de har blitt tilbud om ny jobb (som ny arbeidsgiver vil at de skal begynne i midten av neste måned).

 

De har ikke anledning til å vente på disse ansatte til 1 januar, og disse seks risikerer da å bli stående uten jobb fordi mitt nåværende firma ikke vil slippe de.

 

Er det noen føringer på dette?

 

Jeg vil presisere at jeg har sagt ja til dette firmaet selv men begynner ikke før februar, men prøver å være så nøytral jeg kan,vil dog ikke at venner og kollegaer skal møte nyåret uten jobb .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kjipt gjort av gammel arbeidsgiver, men loven er nok klar på dette punktet.

 

Det går selvfølgelig an å skulke jobben for å starte hos ny arbeidsgiver, hva konsekvensene for dette er får noen andre eventuelt uttale seg om.

Det er faktisk straffbart, jf. strl. § 409. Og man pådrar seg i alle fall erstatningsansvar, om arbeidsgiver lider økonomisk tap.

 

Er det slik at gammel arbeidsgiver fortsatt har behov for dem denne perioden? Eller gjøres dette bare for å være vanskelig?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...