Gå til innhold

Komplett og vare med feil som er testet OK


Anbefalte innlegg

Sendte inn et hovedkort til komplett som har så mye støy på hodetelefonutgangen ved spilling at den nesten overdøvet lyden av spillet. Støyen jeg opplever minner om den man ofte kan få om man bruker lydinngangen på frontpanelet på et billig kabinett.

 

Nå får jeg altså kortet i retur, pluss et testgebyr da komplett ikke fant noen feil.

Var i kontakt med kundeservice og de kan ikke hjelpe. De ba meg bare sende det inn enda engang med en grundigere beskrivelse av problemet om ønskelig, noe som sikkert ender opp med samme resultat og enda et gebyr.

 

Hva synes dere, skal jeg betale testgebyr for noe som tydeligvis ikke er testet grundig nok, og som fortsatt har samme feilen hos meg og dermed er ubrukelig for min bruk? Og hvilke muligheter har jeg videre? Klage direkte til produsent?

 

Her er en video av samme greia, bare at hos meg skjer det kun med hodetelefoner plugget inn i hodetelefonutgangen (dedikert OP-AMP på hovedkort). Det er heller ikke så høy lyd som det der i windows, men om man fyrer opp et spill så blir det mye værre og nesten identisk med videoen.

NB: Det er forresten ikke resten av min hardware det er noe galt med slik komplett påstår, da jeg har kjøpt et nytt hovedkort og problemet har forsvunnet helt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men hvordan kan jeg filme lyden over hodetelefonene.

Jeg synes det er galskap at jeg skal betale for at de ikke fant noe feil når jeg ikke engang får annet innsyn i testrutinene deres enn "Lyd er testet OK både via usb og aux"

 

At de i det hele tatt tester USB vitner om dårlig kunnskap da all USB audio omgår lydkretsen på hovedkortet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå kan det faktisk hende at det er PSU'en din som genererer støyen. Om du ikke har samme problem på det nye hovedkortet, så indikerer det bare at det nye kortet er av bedre kvalitet. Jeg hjalp en kamerat med samme problem på en bærbar pc forleden dag. Det var strømforsyningen hans som var problemet. Når han fikk en ny av meg, så var problemet løst.

Lenke til kommentar

Har du et USB headset du kan låne å prøve med? Det var samme problem via USB på kameraten min sin pc. Du kan ta et opptak av problemet, som andre her har sagt. Men det er tvilsomt at Komplett har ansvar her, dersom støykilden er en annen komponent (PSU). Når det er sagt, så kan det være de er velvillige når de selv får høre problemet.

Lenke til kommentar

Et hovedkort bør jo passe med alle strømforsyninger. Om min PSU lager støy på 1 hovedkort og ikke et annet så er det jo hovedkortet som er problemet.

 

Tviler på det er støy på USB, det er heller ingen hørbar støy på den vanlige lydutgangen, kun hodetelfonutgangen som har egen lydforsterker. Tipper forsterkeren forsterker både lyden og støyen, uten at jeg kan noe som helst om slikt.

 

Jeg tør nesten gjette at komplett bare har testet den vanlige lydutgangen med et par shabby høytalere og stemplet det som ok.

Lenke til kommentar

Hva gjorde du når det skjedde med deg da?

 

Jeg har bare gode tidligere erfaringer med komplett, men dette er for sløvt.

 

Hadde flere tilfeller hvor driverene sluttet å fungere, men de klarte ikke å reprodusere feilen selv om jeg beskrev det til dem.

Har ellers gode referanser til komplett, men som sagt det virker å variere veldig på hvor godt de tester før de sender tilbake komponenten

Lenke til kommentar

Et hovedkort bør jo passe med alle strømforsyninger. Om min PSU lager støy på 1 hovedkort og ikke et annet så er det jo hovedkortet som er problemet.

Ikke nødvendigvis.

 

Det kan hende at hovedkortet du mener er defekt, har skjerming som møter minimumskravene, men at PSU'en genererer mer støy enn grenseverdiene.

 

At det nye hovedkortet ikke lager støy, kan være fordi det kan ha bedre skjerming enn minimumskravene.

 

Et annet tips er å sjekke om du får dyttet mini-jackpluggen langt nok inn i utgangen på hovedkortet. Jeg opplevde masse støy fra en maskin en gang, men da var det bare den lille siste mm som var utrolig treg å dytte inn slik at det var dårlig kontakt. Når den var helt inne, var lyden helt fin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...