Gå til innhold

Erfaringer Samyang/Rokinon/Bower 14mm F/2,8?


Anbefalte innlegg

Kjært barn har mange navn. "Samyang/Rokinon/Bower 14mm F/2,8"

Noen som sitter på erfaringer med dette objektivet?

 

Skal brukes på Canon fullformat til bla.a. stjernehimme, landskap + litt vide konsertbilder. At det er et helmanuelt objektiv bekymrer meg ikke.

 

Lurer først og fremst på hvordan bildekvaliteten oppleves. Hatt en 17-40 tidligere, har savnet litt lysstyrke og skikkelig skarphet på store blendere.

 

post-204308-0-92840100-1412357210_thumb.jpg

Endret av to88he
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Mulig jeg er sent ute. Men jeg har nesten bare positivt å si om dette objektivet. Eide ett for nikon mount, som ble brukt på D800. Har nå ett for canon (6D) Begge mine var/er sylskarpe. Eneste man kan utsette på det er kvalitetskontrollen til fabrikken, har lest om flere som har fått softe utgaver, noe som løses med å sende inn å få nytt.

Lenke til kommentar

 

Har en - er ganske så skarp. Du bør bruke liveview for helt presis fokusering.

av nysgjerrighet, hvorfor er liveview bedre enn søker til presis fokusering?

gjelder dette også med god fokus-skive i søker?

 

I liveview mode så skjer fokuseringen ved hjelp av bilde-sensoren. Så det du ser, er det som fanges opp av sensoren. De fleste kameraer lar deg også forstørre et utsnitt av bildet og da er det veldig lett å se hva som er i fokus.

 

Med optisk søker og mattskive, så ser du resultatet av fokuseringen på et annet sted enn det som fanger opp bildet. Og da er det en stor sjanse for at disse to ikke er 100% samkjørte.

Lenke til kommentar

av nysgjerrighet, hvorfor er liveview bedre enn søker til presis fokusering?

gjelder dette også med god fokus-skive i søker?

Har ekstra matt mattskive, men allikevel får jeg kun fokusert 100% presist med liveview.

 

Dette fordi det er så mye dybdeskarphet selv på full blender, og dermed blir det vanskelig å se helt presist hvor fokusplanet er. Skyter jeg på full blender er det bare ett enkelt sted på fokusringen at den hersens husveggen er 100% skarp, og det er veldig vanskelig å se om du treffer hvis du bare ser i søkeren. Det ser du heller når du kommer hjem, at hele skuddserien, hvor du beholdt fokus, men prøvde forskjellige komposisjoner, at alle er litt ute av fokus.

Bruker du liveview får du satt fokus helt presist. :)

 

En 14mm f/2,8 har like stor dybdeskarphet som en 50mm f/10 - og så er det vanskelig å finne det ene punktet på fokusringen hvor det er perfekt i fokus.

Lenke til kommentar

Har byttet ut 17-40n med dette fra Samyang. Strålende fornøyd, til tross for ulempene med manuell blenderring og manuell fokus. Mitt eksemplar er en god del skarpere enn 17-40 @17 på full åpning.

Jeg brukte selv stort sett kun den vide enden på min 16-35 - og en Samyang 14/2.8 er både enda videre og enda mer for pengene. Veldig fornøyd. Og - moro å samtidig både ta bilde av skyene over horisonten og skoene. :)
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...