Gå til innhold

Windows 10 tråden - Infotråd om bl.a installasjon, aktivering, clean install etc.


myhken

Anbefalte innlegg

Det står en del om dette her. Kort forklart, har du oppgradert fra en Win7-retail, kan du overføre én gang.

 

Takk for svar. Da gjenstår det bare å huske tilbake om jeg hadde gått over på Win10 før jeg byttet ut sentral hardware sist eller om jeg fortsatt har transfermuligheten min igjen...  :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men når jeg da bytter ut sentrale komponenter er det vel ikke selvsagt at jeg beholder Win10 lisensen videre? Må jeg kjøpe ny? Å installere Win7 og oppgradere derfra fungerer vel heller ikke nå lenger, det var vel kun første året ca.

Det er vel bare OEM-lisenser som er låst absolutt til hovedkortet på maksinen? Det skal være lettere å bytte ut hovedkort med vanlig lisens.

Lenke til kommentar

Det er vel bare OEM-lisenser som er låst absolutt til hovedkortet på maksinen? Det skal være lettere å bytte ut hovedkort med vanlig lisens.

OEM ser uansett ut til å være låst til hk ja. Retail vil det variere med, alt etter hvordan du kom til Windows 10. Fra artikkelen Kaplan linket til er det ingen grenser om du kjøpte Win10 retail, mens det er ett bytte om du oppgraderte fra Win7/8, slik jeg en gang gjorde.

Lenke til kommentar

Og når noe er gratis? "så er du produktet".

Det er mange meninger her, problemet er at det begynner å avspore tråden litt, ønsker du en diskusjon rundt det så kan man starte en annen tråd.

Om det derimot er noe mer konkret på hvordan man kan begrense den informasjonen som gies ut så kan vi selvsagt ta det videre her.

Lenke til kommentar

Rotet med noen partisjoner på en eldre Acer som har hatt windows 10 (oppgradert fra Vista/7 og til 10)  

Da kommer jeg ikke inn etter omstart, feilkode 80004001. Har prøvd alt mulig med oppstart disk osv,  får denne beskjeden ved scanning:
 

post-12139-0-53709800-1540760670_thumb.jpg



Problemet at jeg har glemt å kopiere nøkkelen også(pokkern altså). Da hjelper det vel ikke å intstaller win 7 og oppgradere til win 10 etterpå? Må vel ha ny win 10 lisense da?

Prøvde win 7 disken, og den begynte å starte, så det ser ut som det går å innstallere win 7 altså.  Men vet ikke hvordan det blir da, når det er win 10 som  er på?

Lenke til kommentar

Problemet at jeg har glemt å kopiere nøkkelen også(pokkern altså). Da hjelper det vel ikke å intstaller win 7 og oppgradere til win 10 etterpå? Må vel ha ny win 10 lisense da?

 

 

Hvis du har hatt Windows 10 installert og aktivert på denne PC-hardwaren, så finnes det lagret et "fingeravtrykk" av PC'en på en eller annen Microsoft-server.

 

Du skal dermed kunne installere Windows 10 (- samme versjon som sist; dvs. Home eller Pro -) helt fra scratch (- inkludert på en ny disk -) uten å måtte oppgi noen produktnøkkel.

 

edit: her: https://support.microsoft.com/en-us/help/4000735/windows-10-reinstall

 

se under "You likely don't need a product key." nederst i artikkelen.

Endret av nebrewfoz
Lenke til kommentar

Stemmer, mente å huske det at Pc kjenner igjen Win 10. Problemet var at C: mappen ikke kunne lastes inn pga av et eller annet, og da bet ingenting win 10 på noenting. Fikk ikke installert win 10 fra scratch med det verktøyet som man laster ned, med oppstart fra hverken usb eller plate.
Disk med win 10 på fikk ingen kontakt heller. 

Men win 7 fikk startet, Så jeg installerte det først og måtte bruke et program til å aktivere det.( Win 10 krevde nøkkel, hvis ikke det som er på fra før er aktivert ).
Først da fikk jeg installert win 10 på nytt. Er på den nå :)  Har hvertfall tatt vare på nøkkelen nå.

Et spørsmål: Slik gjennopprettingplate man oppretter i kontrollpanel:

post-12139-0-20684300-1540828011_thumb.jpg

Fungerer de kun på den pc'en de er opprettet på, eller kan samme brukes på alle pc'er med win 10?  

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 11 måneder senere...

Av en eller annen grunn har jeg en Win8 produktnøkkel (kjøpt selv). Er det mulig for meg å benytte denne til å installere Win 10 på en maskin som nå har Win7 installert? Slik jeg har forstått det er det ymse muligheter for å enda benytte seg av oppgraderingsmuligheten som først kom med Win10, men lurte altså på om det er noe annerledes med Win8?

Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...