Gå til innhold

Windows 10 tråden - Infotråd om bl.a installasjon, aktivering, clean install etc.


myhken

Anbefalte innlegg

 

Tror du kanskje har sett feil eller noe. For nøkkelen på klistremerket er en "nød nøkkel" en OEM COA lisens, som aldri har vært i bruk, om du ikke selv tar den i bruk. Denne nøkkelen er unik for hver pc.

Pcen kommer med  en OEM SLP nøkkel installert, og den er lik på alle pcene den produsenten har med den Win versjonen.

Tenk deg om en produsent måtte inn å manuelt aktivere en unik nøkkel for hver pc de produserer...hadde tatt litt tid det.

 

Denne ordingen ble byttet ut da Win8 kom, siden OEM nøkkel ligger i BIOS, og her kan de ha unike nøkler per pc.

Men da får du ikke med klistremerke, siden det er umulig å fjerne/endre nøkkelen fra BIOS..

 

 

 

Men, om en har vært nødt å bruke sticker -nøkkel til innstallere med, da kommer vel samme product key inn i windowsregisteret vel, som hva som står på sticker?

 

For siden jeg leser hva du skriver, så må det være eneste forklaringen på hvorfor jeg har sett samsvar.

 

Jeg har gjerne innstallert tidligere WinXP, Win7 og slikt i en virtuell maskin etterpå, når jeg har skrotet noen PC'er. Har av og til klippet sticker av med platesaks fra kabinett også. Bare for sikkerhetsskyld  :lol:

 

71-5102_xl_1.jpg

 

Jeg vet jo at det strider litt med Microsoft sin OEM lisensiering, men så lenge det går, og jeg siden har fått kjøpt kr 250,- Win8-lisenser oppå dem, så er jeg jo såre fornøyd, og Microsoft har jo null kontroll med det likevel ser du ut for.

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare jeg som sliter med at det meste av UWA applikasjoner er regelrett søppel? Benytter nå Twitter-appen fra Windows Store og helt ut av det blå så vil tekstformatering bli helt mongoloid, og plutselig så blir alt i vinduet bare hvit og totalt ubrukelig?

Har noe av det samme problemet med eks. Lastpass appen i Windows Store. Merkelig at slik basisfunksjonalitet som scaleringsstøtte ikke er et minstekrav for å få godkjent appen.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg måtte dessverre installere noe software fra HP for å få printeren min til å virke (en photosmart 5520). Har i etterkant fått en irriterende pop-up som sier at "scan to computer is no longer activated". Har googlet i øst og vest, men klarer ikke å finne ut av hvordan jeg deaktiverer scanning til pc eller denne beskjeden. Det ligger ingenting under "notifications", som gjør at jeg kan skru av denne beskjeden. 

 

Noen som har vært borti det? 

Lenke til kommentar

Merker at jeg begynner å bli litt lei av endel av tullet til Windows 10,sitter å ser film på fullscreen på lerret og så popper det opp noe mas om å kjøpe Office? Ikke greit. AtW

 

 

Har ikke opplevd det, men irriterer meg over stadige krasj og bugs. Har hatt problemer med både oppstart og Windows Update de siste ukene. 

 

Synes Windows 10 er skuffende lite stabilt i forhold til hvordan jeg husker Windows 7 og XP...

Lenke til kommentar

Merker at jeg begynner å bli litt lei av endel av tullet til Windows 10,sitter å ser film på fullscreen på lerret og så popper det opp noe mas om å kjøpe Office? Ikke greit. AtW

 

 

Det burde vel finnes en global funksjon for styring av dette (så man slipper å grave i dype menyer etter slikt), eller lages en mulighet for å la f.eks. fullskjermsvisning, gaming og en del andre aktiviteter automatisk slå av alle visuelle varsler, men også lydvarsler om man ønsker det (valgfrihet). Evt. også at man har en mulighet for å slå det av og på i tillegg men en hurtigbryter av et eller annet slag.

Endret av G
Lenke til kommentar

Merker at jeg begynner å bli litt lei av endel av tullet til Windows 10,sitter å ser film på fullscreen på lerret og så popper det opp noe mas om å kjøpe Office? Ikke greit. AtW

 

Dette har faktisk ikke skjedd en eneste gang hos meg , men jeg har heller ingen Office versjon lagt inn på maskinen , selv ikke en "lite" eller Demo versjon.

Kan du sjekke om det ligger inn en versjon på pcen din? Sjekk gjerne apps.

 

En annen ting jeg kommer på er at det kan være noen innstillinger som må endres , akkurat nå sitter jeg med 40C i feber (influensa) så er ikke helt klar i hodet , men om jeg kvikner til i løpet av helgen skal jeg se om jeg kommer på hva du kan bruke , hvis ikke tipper jeg en annen forumbruker kanskje kan veiledet deg til en god løsning.

Lenke til kommentar

post-30484-0-16527500-1457128237_thumb.jpg

 

 

Er neppe vanskelig å slå av selve den spesielle Office-notification, og jeg strevde selv til slutt med å finne fram hvor husker jeg. Har vel vært tatt opp tidligere i denne tråden, eventuellt i en Tek.no-artikkel.

 

Men, poenget mitt var spørsmålet om man kan omgå alt som er av innstillinger, og få en større på/av-bryter som kan bryte "støyen" når man vil ha absolutt "stillhet"?

 

Ser at "notifications"-ikonet i "system tray" gir følgende valg som kalles "quiet hours". Kanskje det har en slik funksjon? Har selv aldri lekt med dens virkemåte før:

 

post-30484-0-76305000-1457128555_thumb.jpg

Endret av G
Lenke til kommentar

Syns den siste diskusjonen her her ganske teit.

Har du en iOS enhet, får du også varslinger.  Vil du ikke ha det, slår du det av.  Enkelt å greit.  Ingen som klager på det der, hvorfor skulle det være et stort problem i W10?

Er jo ikke akkurat det det går på, noen brukere er irritert over for mange pop ups og har ikke funnet en enkel måte å slå det av på , da er det greit å få hjelp av noen andre.

 

I alle fall slik jeg tolker det.

 

Men ja, det meste I W10 har ikke vært vanskelig å endre på her i alle fall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...