Jump to content
Sign in to follow this  
AfterGlow

Vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop

Recommended Posts

Greit nok at det er en utfordring/morsomt å 3D skrive selv, hvis man har muligheten, men fra et kost og produksjonsmessig perspektiv, hadde det ikke vært billigere og bedre om en eller annen kinesisk plastprodusent lagde en støpeform til RaspberryPi og masseproduserte noen tusen eksemplarer og sendte de fraktfritt ut i verden? Det ville vel blitt både vesentlig bedre presisjon, færre feilproduksjoner, lavere kostnader og teknisk bedre egnede plastmaterialer, kanskje med et utvalg med lakkfarger å velge mellom.

 

Jeg synes det er morsomt med hjemmeprosjekter, men man trenger vel ikke gjøre det unødvendig vanskelig for seg selv hver gang?

Share this post


Link to post

Raspberry Pi Foundation har som hoved oppgave å bringe en teknologisk læreplatform som kan nå så mange som mulig. Å gjøre så tilgjengelig som mulig til så mange som mulig en platform for å lære programering og hvordan manipulere end elektroniske verden rundt oss.

 

Det er ikke masseproduserte billige laptoper som er målet her, men at man kan lære noe sammtidig som at man ender opp med et "noe man har laget selv". En 10-åring lærer ikke så mye av å få en plastinkplings i handa med "versågod, her har du en casing så du kan lage en laptop av rPi'en din" Så selvom det er billigere å masseprodusere plastik i Kina, så gir det ikke barna mulighet til å utforske hvordan en 3d-printer virker.

 

Så målet her er nok ikke å gi så mange som mulig en så billig laptop som mulig, men snarere å gi en mulighet til å utforske teknologien.

Share this post


Link to post
Annonse

Men er målet med Raspberry Pi å finne ut hvordan en 3D skriver fungerer? Hva med alle de som bare vil lære å programmere den eller noe ekstrautstyr og bare trenger en praktisk måte å frakte den med og praktisk måte å bruke den på? Som sagt, må målet være å gå vanskeligste vei hver gang? Hvorfor ikke kjøpe Raspberry Pi som løse komponenter og uetset kretskort og lære både etsing og lodding i samme slengen?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...