Gå til innhold

Den hyggelige tråden om spill som hobby.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
16 minutes ago, Theo343 said:

Hvordan er det letter å treffe brytere på et fysisk panel kontra taster med touch i blinde?

Fordi det er ferre knapper og brytere på den, og da man trenger ikke lene seg frem til tastaturet. Man har throttlen som et senter og da er det lett å bare flytte hånda ned på panelet.  Mot å flytte hånda frem mot tastaturet finne senter av tastaturet og så prøve å finne korrekt knapp. Sleng på at en del knappe trykk på tastaturet er komboer så blir det mye å holde styr på. 

Jeg prøver å ha så mange funksjoner som mulig på HOTASen jeg har,  og den funker ok på feks spitfire,  som er en simpel maskin i antall brytere. Men på F16 og F18 osv sliter jeg. 

Alle brytere kan manipuleres med musa i DCS, så noen ting som feks starts prosessen er helt ok å bare klikke på med musa. Men feks styring av radar, våpen menyer osv er mas å gjøre i lufta.

Så har du innlevelsen da, i VR blir alle hjelpemidler for innlevelsen viktig. 

Det hjelper mye om du kan trykke på en metallisk bryter for å gjøre noe i cockpiten enn ctrl+J feks. 

Jeg kan løse det på andre måter. Men jeg trenger uansett bordfester til joysticken og throttlen jeg har, og antageligvis en liten mini tastatur/Numpad. Og de bordfestene er dyre. Så vi snakker 3500kr for en ok løsning med "billig" HOTAS jeg har. 

Eller 7500kr med alt nytt, mer innlevelse og ekstra funksjonaliteter.

Men jeg tror ikke det blir noe av, jeg blir nok "lei" flight sim, før jeg eventuelt får spart opp til 3500 eller 7500 løsningen.

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Sniper Elite VR er ute.

Første dagen var det nesten uspillbart, pga kontrollere og våpene i spillet var i feil vinkel i forhold til hverandre.

 

Dette ble fikset med en hotfix, spillet har helt klart gode ting ved seg, våpene er mye mer realistiske enn i medal of honor. Man kan lade og tømme våpene som man vil. Mens feks i medal of honor, trykket man på ladeknappen bare fly det haglepatroner i hagla. Men i SEVR må man stappe en og en patron i våpenet.  Har man en kule igjen i rifla kan man dra  bolten tilbake for å få den ut, så man kan stappe inn et clip med 5 skudd. 

Welrod pistolen må man fysiske trekke tilbake sliden for hvert skudd.

Men spillet er lite fysikk basert,  mesteparten av objekter er limt til overflaten osv. Kill cam som er en stor ting i SE serien er direkte forstyrrende i spillet og etter en time slo jeg det av.

Alle skudd fra våpenet har en grå "røyk" hale etter seg som ser teit ut. Samtidig har kuler veldig liten effekt på miljøet,  et lite hull og en mikroskopisk puff. 

Disse to tingene ødelegger for følelsen når du skyter med andre våpen en sniper rifla, føles litt som å skyte med airsoft. Som er synd da lyd og rekly ellers er bra i spillet. 

Animasjonene er litt vel stive,  ragdolls er vist ikke noe mange VR spill har. AIen er tidvis veldig dødelig,  andre ganger ren idioti der noen tyksere vandrer frem og tilbake som de var på vakt mens rundt dem kjemper deres venner for livet. Men de er dødelige i nærkamp og de vil prøve å flanke deg.

 

En video som viser fra et par brett.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bestilt en slik laptop for litt lettere spill på farten der Nintendo Switchen ikke strekker til. :grin: Lettere å ta med også enn den stasjonære. 

ASUS TUF GAMING F15 FX506LH-HN004T 15,6"

Fungerer garantert helt fint til spill som The Elder Scrolls Online, Final Fantasy 14, Euro Truck Simulator 2 m.m. ^^

De tyngre spillene kan jeg heller spille på den stasjonære eller Xbox Series S'n. ^_^

 

On another note, så ser jeg at minimums kravene til Forza Horizon 5 ikke er så aller verst. Gleder meg til den kommer. :eek:

Lenke til kommentar

Man sier det er en dårlig pilot som klager på utstyret i stede for seg selv, vel jeg er en dårlig pilot, men nå kan jeg ikke en gang klage ut utstyret. 

Masse store bokser fra Winwing.

bokser.thumb.jpg.34c0f5ac14bbcddb56a82dbb36059fae.jpg

Stikka, kommer med extender og slikt så den er full lengde på ca. 35-40cm. det matcher bra med feks mye WW2 fly også. Hjelper masse på innlevelsen i VR.

stikke.thumb.jpg.04ec83be1be1dedcc7a1d0611801ed5c.jpg

Men et problem med VR er tilgang på knapper, ikke lett å fomle med de når man er i VR. 
Så da er det greit med en slik en. På F18 og F16 vil jeg bruke disse mer eller mindre som de er i flyene men knappene matchene de i flyet. men i feks P47 blir noen av knappene brukt for å armere bomber osv. 
panel.jpg.241035fd005f605bdc586c07c830a056.jpg

 

Og så det big boy, den er enorm, 

thorttle.jpg.bf9690fc943bacb8e39e1dedff3cc7e5.jpg

 

thorttle2.thumb.jpg.0bb3a975978acbdc027605437fc68b58.jpg

Combat ready panelet og throttle sammen og koblet på, de var desverre utsolgt for "start up planel" som har gears og flaps og slikt. 
lys.thumb.jpg.b1fc0daed78358c8a3df3561c84d7446.jpg

 

Så nå har jeg ingen andre enn meg selv å skylde på for å være dårlig pilot. 

Her er første test, en cannon only dogfight mot en mig. 

 

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 7/23/2021 at 6:42 PM, Mala said:

Herrefred, all-in her ja! Fett :D

Ja, endte opp med start up panel også.

Også bestilt en lite musebord til å feste på stolen og mini tastatur for det samme. Så nå skal jeg slippe å lene meg frem for å manipulere menyer og slikt.

 

En veldig kort video.
Noen slemme russere skal ta en venn av meg i Limassol, de har noen farlige kjemikalier i noen lastebiler, heldigvis har de stoppet for lunch rett utenfor byen som gir meg en sjanse for å stoppe de. 

Dette er et oppdrag jeg har laget for å trene på en av måtene å slippe bomber på.
Jeg har med meg hele 12 230kg bomber, dette er gamle gode dumme bomber ikke noe fancy laser saker her. 

Jeg starter A-G(air to ground) modus, og disse MK82 bombene blir automatisk valgt. 
Jeg velger så CCRP (Constantly-calculated release point), da jobber datamaskinen med å kalkulere fra et fysisk punkt, Så velger jeg at jeg skal slippe bomber med 150 fots mellomrom også velger jeg “ripple” på 12, som gjør at alle 12 bombene slippes på rekke og rad så de treffer 150 fot fra hverandre. 

Før oppdraget har jeg satt opp et punkt, der jeg vet Russerne er, dette punket kan jeg manipulere mens jeg flyr, men siden jeg vet at det er på riktig sted gjør jeg ikke det. 
Da er alt som gjenstår å fly mot punktet, jeg må prøve å holde styre merket mitt på den loddtrette linja, Jeg har tall på HUDen min som viser distanse og tid til jeg treffer punktet. Når det står ca. 10 sekunder igjen til punktet, trykker jeg på våpen slipp knappen og holder det inne, flyet vil da slippe bombene på riktig tidspunkt og vil fortsette å slippe de til alle er borte. 

Videoen viser hvor effektivt dette kan være.

 

Lenke til kommentar

Heh! To fraksjoner som ikke er venner møter hverandre utenfor kolonien min. Begge er der for å handle med meg. Dette blir gøy!

968783550_Rimsworldfractionclash.thumb.jpg.5a8d49b37e8c46aba99bf4206fcb8fa0.jpg

Blir vel mye godsaker som blir liggende gjen til meg etter massakren. Den ene av dem er våpenhandlere, de kommer til å slakte den andre fraksjonen.

Fra Rimworld med ekspansjonene Royalty og Ideology.

Edit:

Næh de var vist venner😒

789134781_rimworldfriends.thumb.jpg.fd1505c32f7da140c5679d0ef72c65eb.jpg

Endret av Enceladus
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg passerte 100 timer i DCS og er dermed en av veldig få spill jeg har på Steam som har over 100 timer.

Faktisk er DCS det nå 7. Mesy spilte steam spillet jeg har og med god margin det spillet jeg har mest i VR, selv om en god del timer i spillet er utenfor VR(mission editor og rote rundt i keybindings og settings) er nok minst 80 timer i VR.

Neste på lista blir IL2 med ca. 30 timer.

Så Onward som med ca. 25 timer er det mest spilte rene VR spillet. 

Jeg lagde ett oppdrag der 6 tyske bombefly skal torpedere 2 allierte fly, de har eskortere av 6 Fw190A-8. Til å stoppe de har jeg 12 britiske Mustanger.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...