Gå til innhold

Den store iPhone 6 / Plus / 6S / 6S Plus tråden


Lami

OPPDATERT AVSTEMNING  

178 stemmer

  1. 1. Skal du ha den nye iPhone 6S eller 6S Pluss?

    • Ja, jeg skal kjøpe iPhone 6S
      50
    • Ja, jeg skal kjøpe iPhone 6S Pluss
      44
    • Kanskje etterhvert
      11
    • Nei, jeg tror jeg står over denne modellen.
      73


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3165

noen spente på den nye iphonen? 4 tommer, og kanskje de pusher inn et større batteri denne gangen? 

For min del er 4 tommer perfekt, og kult at det blir et alternativ igjen.

Dessverre har det jo blitt litt sånn at de fleste telefoner bare har blitt større og større (spesielt på toppmodellene).

Til slutt måtte jo jeg bare bite i det sure eplet (no pun intended), og gå for iPhone 6, da jeg hadde ikke så mange andre alternativer lenger. 

Lenke til kommentar

5% sier jo i grunn ikke så mye. Er det over 24 timer eller 7 dager? Skjermbruk og bakgrunnsaktivitet?

 

 

Det har du jo helt rett i...

 

Det er stort sett bakgrunnsaktivitet og er det samme enten jeg ser over 24 timer eller 7 døgn. Ligger rundt 5% uansett.

Antagelig hadde det steget noe hvis jeg virkelig hadde vært en aktiv Snapchat-bruker, men jeg bruker det bare litt ad-hoc...

Lenke til kommentar

Noe litt annet:

 

Her om dagen var jeg ute og skulle kjøpe slike papp-VR-briller som man plasserer telefonen inne i som de har på Clas Ohlson bare for å prøve, men endte opp med et mer påkostet og dyrere sett fra Homido. Begge funker med 5,5" skjerm.

 

Etter litt fikling fikk jeg alt til å fungere og ble egentlig overrasket over hvor bra både bildet, 3D-effekten og head-trackingen fungerte.

Noen spill funker med Nimbus-kontrollen fra Steelseries også.

 

Så tenkte jeg prøve å streame PC-spill til telefonen.  Homido har en egen app og en PC-klient for nettopp dette.

Det funker rimelig bra, men siden det er vanlige spill konvertert til 3d blir ikke effekten like heftig som i ekte 3D. Men det er absolutt heftig uansett.

Det er en liten lagg, men det fungerer greit nok.

 

Spill som Skyrim, Fallout 4, Half-Life 1&2 osv. blir vesentlig mer engasjerende, men noen ulemper er det jo med slike linser. Det kan bli borte noe tekst og helsebars osv. langs kantene(Mulig 5,5" egentlig er litt stort), samt at man jo ser pikslene på skjermen. (det blir fort glemt når man ser seg rundt)

 

Trasking rundt i skog og gamle dwemer-ruiner i Skyrim skjedde ikke lenger "der borte på skjermen", man var praktisk talt der og jeg tok meg selv i å kikke rundt hjørner med hele hodet  :)

 

Det er til og med mulig at jeg er, om ikke den første til å spille Daggerfall i "3D" via iPhone, så i muligens en av de første  :)

 

Pappbrillene koster 79,90.- så det er ikke så dyrt å kjøpe et sett hvis man bare vil prøve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Blir en iPhone på meg igjen, 6S+ 64GB  :D. Må kjøpe meg noe god beskyttelse. Hva anbefales? Og lurte litt på en slik lommebok aktig case i skinn, noen forsalg? Vurderer også for første gang en skjermbeskyttelse da denne telefonen koster litt penger.

 

PS.

Når slippes 9.3? Vil gjerne ha Night Shift på iOS asap.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Blir en iPhone på meg igjen, 6S+ 64GB  :D. Må kjøpe meg noe god beskyttelse. Hva anbefales? Og lurte litt på en slik lommebok aktig case i skinn, noen forsalg? Vurderer også for første gang en skjermbeskyttelse da denne telefonen koster litt penger.

 

PS.

Når slippes 9.3? Vil gjerne ha Night Shift på iOS asap.

 

Den beste beskyttelsen for en god iPhone er selvsagt denne : Biosec 6000 WS , men om det er en ordentlig portabel dings du er ute etter vil jeg anbefale HitCase Pro som har berget en god del arbeidstelefoner til venner av meg. Kan ikke få anbefalt den nok faktisk , men kan være litt vrient å få tak i (men ikke for de som jobber på flyplasser he he).

Lenke til kommentar

Jeg prøvde meg frem litt med slike flip caser, noen rimelige fra ebay og andre litt dyrere med plass til noen kort og slikt. Funker bra det, men i lengden blir det for stort og for mye styr syns jeg. Så tar det bort bruksgleden fullstendig.  Valgte til slutt Apple sitt skinndeksel, som jeg er svært fornøyd med altså :) Ser godt ut, føles bra ut uten å bygge for mye ut i hånden og den gir ett betraktelig mye grep.

 

Koster dog kanskje mer enn det smaker for enkelte. Men kjøper man først en iPhone er det vel ikke hundrelappene det står på :p

Endret av Mala
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde noen ulike deksler frem til for et par år siden. Da startet jeg et hobbyprosjekt for å se om deksler kunne ha noe med batteritid å gjøre. Syns selv jeg fikk såpass interessante resultater at jeg helt har sluttet med deksel. Nå er telefonen naken og slik den ble født ved utpakking av esken. Jeg trives best med det...:)

Lenke til kommentar

At et vanlig deksel påvirker batteritiden merkbart strever jeg veldig med å ta for god fisk.

 

Hehe...det kan jeg forstå, trodde ikke noe særlig på det jeg heller. På mange måter er jeg fortsatt usikker på om det faktisk gjør det eller ikke, men jeg kan kanskje utdype litt...

 

For noen år siden, når jeg brukte deksler, syns jeg telefonen ble varm, og også litt varmere enn det jeg syns burde være normalt. Det må produseres energi for å skape varme, og det eneste stedet en telefon kan få energi fra er batteriet. Det er også sånn at dersom telefonen syns det er vanskelig å få god dekning så blåser den på med litt mer watt i signalet, noe som dermed bør kunne antas å skape varme.

 

Litt nysgjerrig tenkte jeg at jeg i det minste kunne forsøke å ta av dekslet og dermed la antennene få helt frie veier til signalene som skal gi god dekning. Ikke et særlig vanskelig forsøk, og heller ikke noe som er spesielt vitenskapelig.

 

Uansett, etter at jeg tok av dekslet var telefonen alltid helt kjølig, signalene var bedre og strømforbruket gikk ned. Eller sagt på en annen måte, jeg hadde mye mer batteritid igjen på kvelden.

 

Jeg kan ikke si noe sikkert om dette skyldes dekseltesten min eller ikke, men uansett syns jeg resultatet for min del var såpass tydelig at jeg velger å droppe deksel. I tillegg liker jeg mine iPhone best uten deksel, så da er det jo liksom bare en bonus hvis det skulle stemme at batteritiden blir enda lenger...:)

Lenke til kommentar

Jeg vil tippe at deksler med 'metall'-finish er de som demper mest.

 

Et triks jeg bruker, er at når jeg har lite strøm på telefonen (eller forsåvidt alltid), holder telefonen på det øret som jeg vet vender mot basestasjonen. Da slipper signalet å gå gjennom hodet mitt før det når senderen.

 

Dette spiller jo selvsagt liten rolle i tettbygd strøk, der det er kort vei til mange basestasjoner, men litt ute i bushen kan det ha alt å si om du faktisk klarer å snakke uten at det hakker, og ha strøm nok (for telefonen skrur som kjent opp effekten for å kompensere).

 

Hvis du ikke vet hvilken vei nærmeste basestasjon er, er det bare å snu seg 180 grader når vedkommende i andre enden sier det hakker  :)

Lenke til kommentar

Field test i iphone viser signalstyrke m.m

Slå *3001#12345#*

Gå på serving cell measurements.

Da kan man selv teste eventuelle deksler man har sin innvirkning med telefonen plassert statisk eksakt samme plass med og uten deksel.

De man skal se på er RSSI (received signal strength indicator) og RSSP (reference signal receive power)

 

Er man på 3G får man en litt annen field meny og RSCP som man da skal se etter er vanskeligere å finne.

 

Man kan med fordel også sette opp iPhone til å vise faktisk signal slik jeg har gjort.

post-35394-0-54788500-1454243742_thumb.jpeg

Endret av syar2003
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...