Gå til innhold

Hva er #gamergate #quinnspiracy? Hva er alt tullballet?


Anbefalte innlegg

#gamergate #quinnspiracy

 

Det er noen uker sida det heile starta, hva er det som faktisk har skjedd? Hva utløste debatten som no går på mange plan ang. Spill anmeldere, feminisme sin seriøsitet osv. osv. med konspirasjona.

 

Jeg vil prøve å ta en oppsummering:

  • Zoey Quinn gikk ut og fikk en utvikler som ville lage et spel til jenter, av jenter, fjernet. Gratis for ideskaperen og alt personen trengt å komme med var som sagt en ide. Personen ville få 8% av inntektene, resten gikk til veldighet. Zoey syns ikke dette var noke som støtta feminist saken, så ho tok å stengte dei ned fullstendig, klaga inn serveren så sida blei tatt ned, blokka dei fra mulighet til kritikk via alle gamer anmelder nettstedene ho har venner i og oppretta ei side med samme konseptet, bare med en viktig forskjell, pengene du sendte inn for spillet gikk til hennes egen private paypal konto, med ingen mulighet for å sjå kor pengene gikk. Mildt sagt lumpent gjort...
  • Zoey Quinn sin eks kjæreste gikk ut og fortalte hvordan hun har oppført seg som en hykler angående feminsme og har vert utro mot han og konseptet for egen vinning (penger/kontakter). (Denne biten er hennes egen sak, men det viser igrunn hvordan ho har brukt makt og vennesirkelen sin til å få til saken før og noe om ikke alt som kommer etter)
  • «5 guys» var hinta utro til av eksen, 2 navngitt (eine karen gift, kona var ikke spesielt blid på twitter), men antaglig fleire ved tanke på hvordan en haug med spill anmedler under div. spill sider har utgitt samme saken/artikkelen om hvordan gaming er dau og gamers er rash** alle mann.
  • Gaming er dau sakene dukka opp etter dei prøvde å sensure en hver kritikk som dukket opp angående første saken og seinere venner med fordeler, spesielt synlig på reddit hvor en Mod av denne venne sirkelen slettet 25k+ innlegg i en tråd. Hva handlet tråden om? TotalBiscuit som ble totalt overkjørt og trakkasert av feminister og det som ironisk blir kalt SJW ofte, pga. En meget mild kritikk som sa, HVIS dette stemmer, så bør Zoey Quinn og de andre skamme seg. Han sa at han ikke visste alle fakta, så blei med en hvis. Dette fekk indie folk og mange andre han har reklamert for tidligere til hive seg på hatbølga og kalle han det eine og det andre, mansjovenist hovudsaklig. Dette er bare en av mange eksempler.
  • Disse spill anmelderene og indie spel skaperene har roset hverandre opp i skyene, helt ukritisk (surprise surprise), men på samme trekk så har dei også kollektivt gått ut og spredt hat mot gamere osv. som festlig nok er deira sin kundegrupp i jobbene mange av dei har. Dette i tillegg til å føre en falsk/tvilsom feminist agenda hvor plukker istykker et hvert spel dei kan finne den vagest grunn for kritikk til. Jasså du viser navle på promo bildet? (Divinity: Orginal Sin) Bytt ellers så får du oss på nakken! Type null pr via anmeldelser eller artikkler som trekke dei i søla.
  • =
  • Dette har jo selvfølgelig utløst motreaksjoner; så kø opp drittslenging i alle retninger over weben, i en grad som kan minne om en intergalatisk krig der der prosjektilene treffer den eine og den andre sida av galaksen som drar inn fleire.
  • Btw: kvinnkamp er viktig, men når spillutviklere føle dei er under press fra mafia, ja det er det min oppriktige meining at fokuset er helt feil, vi har større issues IRL enn til at utviklera blir pressa for ikke såre sarte sjele.

Glad saken er jo at indie selskapet i første avsnittet har fått støtte av 4chan/reddit osv. med peng og har hostet opp visst nok en seriøs ide. Selvfølgelig kommer dette av at de vil gi dei en FEIT middelfinger til hva dei ser på som falske kvinnkamps forkjempere og korrupt spilljournalisme.

 

Vil anbefale å søke opp InternetAristocrat sine videoer (youtube osv) sida selv om dei er litt over the top konspirasjon, banning og sidespark, med humoristisk intro, så fortell dei hva som har skjedd ganske bra. Hvis folk faktisk har lyst å se alt så får dere google overskrifta, mykje dramalama på twitter osv. (vetkje om det er til anbefale igrunn)

 

Btw:

 

LoLbua på radcrew nevnt gamergate, men fikk ikke inntrykk av dei ikke skjønte helt hva som foregikk, eller dei såg omfanget av skittkastinga og tenkte Nooooope, og fikk dermed ikke med seg utløserene av dramaet. Eller skuddene i Sarajevo som dei kalte det så fint.

 

Dei bommer litt også på hva hovudkritikken på spill journalistene berørt, det handlet aller mest om en agenda den vennegruppa Quinn er innblanda i har, der dei pusha agenda sin på spillutviklera i sånn grad det påvirka deira sin artistiske frihet, eller så blir dei strøke fra lista over spel den sida anmelder, evt. dei får kun shitkastingen fra A til Å.

 

Ellers kudos for lolbua som tok opp teamet!

 

Ris eller ros? Noke uklart? Noke jeg mangler og burde tatt med i oppsummeringa? Noke jeg har misforstått? For lite glad i Zoey? Nøl ikke ! For jeg er ganske dysletisk og hadde ikke falt meg inn å skreve dette, hadde ikke det vert for jeg følte ingen andre har gjort det på norsk skikklig, selv om saken er jo litt unik.

Endret av SluttenPåLurking
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet med denne saken og andre saker som svirrer rundt om på nettet nå om dagen er noe som journalister ikke har guts til å skaffe seg dyp innsikt i, de skriver som oftest svart-hvitt med en side av saken og helst at det er spillernes(KJERNEGRUPPEN) skyld, majoriteten av spillerne holder jo så klart kjeft, men det er da noen som skaper rabalder nok, slik at det ser mer omfattende ut enn det egentlig er, og da blir alle spillerne tatt under en kam fra utviklere, pressen, og utenforstående.

Endret av Dore123m
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alt sammen går enda lenger tilbake og innkluderer Anita Sarkeesian sin svindelkampanje der falske drapstrussler øker pengestrømmen. Kritikk av kvinnehat-kampanjen har ført til at di fleste blir stempla som kvinnehatere av AS og hennes SJW'ere.

 

Zoe Quinn skandalen der ZQ herpa TFYK og satte opp eit svindelprosjekt for si eiga vinning vart forsøkt dyssa ned og blir forsatt dyssa ned av diverse SJW'ere.

 

Toppen av kransekaka er at både AS og ZQ har kome med falske drapstrussler inna di siste vekene stort sett for å få fokus over på at dei er offer samt få enda meir penger til sine "prosjekt".

 

Galskapen er at ingen spilljournalister tør å ta tak i korrupsjonen samt den feministiske kvinnehat-kampanjen som egentlig er svindel for å tilegne seg sjølv meir penger. I og med at indie-utviklere og spilljournalister har rota seg såpass inn i denne svindelen sjølve, vil vi neppe få dritten til overflata.

 

Ei løysing er å ikkje støtte indie-utviklere som er uærlige samt holde seg unna spillsider som bruker korrupte spilljournalister. Vær kritisk til alt som prøver å tjene penger på deg.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Og her har vi problemet, folk som ønsker å endre tema for å unngå å snakke om det vanskelige.

Hva tror du egentlig er hovedtemaet her - dine sårede gamerfølelser, eller hva det sier om gamere at alt som øyensynlig står mellom enhver kvinne som på et eller annet tidspunkt har sagt eller gjort noe som har med spill å gjøre og to uker med hatkampanjer, doxing, voldtekts- og drapstrusler er en bitter ekskjæreste med internett-tilgang?

 

Tenk deg litt om nå.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

Hva tror du egentlig er hovedtemaet her - dine sårede gamerfølelser, eller hva det sier om gamere at alt som øyensynlig står mellom enhver kvinne som på et eller annet tidspunkt har sagt eller gjort noe som har med spill å gjøre og to uker med hatkampanjer, doxing, voldtekts- og drapstrusler er en bitter ekskjæreste med internett-tilgang?

 

Tenk deg litt om nå.

 

La oss se hva en respektabel kvinne innen spillindustrien sier:

 

I haven't had any negative experiences working in the industry regarding sexism.

 

er hva Jade Raymond, kvinnen bak assassins Creed sa i artikkelen her http://www.eurogamer.net/articles/2012-05-11-jades-empire

 

Så kanskje de største kvinnelige personligheten i spillmiljøet opplever ikke dette som tydeligvis er ett stort problem for mindre kvinner? Eller kanskje hun bare forstår forskjellen på ett troll og faktiske problemer.

 

Problemet beskrev jeg i forrige post, det har ingenting med enkeltpersoner å gjøre. Det er bare personer som ønsker å få samtalen bort i fra det faktiske problemet som pusher denne "gamers er forferdelige mennesker" vinkelen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor følte du at du måtte skrive dette?

 

Kortversjon: En kvinne har brukt vaginaen sin uten å spørre internett om lov først, og blir offer for en to uker lang hatkampanje som skal bevise at misogyni ikke finnes.

Spesiel sak som fortjente en liten diskusjon.

Kortversion blir for lett og er egentlig den alle ser med første øyekast, derfor tenkte det var på sin plass med litt mer utdyping av saken. Offer er hun nok ikke, sida ho slenge dritt titt og ofte sjøl, om ikke utløste den. Når ho går ut på twitter og flexa over å ha tatt ut en indie developer som skal være på den samme sida, ja da fortjene ho kritikk.

 

 

---

 

---

 

 

---

Supplementere ganske bra det jeg har skrevet allerede, om alt stemmer 100% er ikke godt å vite, men likevel, en shady sak er det. Som folk burde få med seg mer enn bare første inntrykket. :)

Endret av SluttenPåLurking
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syns du det er greit at man har sex med folk for publisitet uten å informere om dette?

 

Men det skjedde aldri. Det som skjedde var at en bitter ekskjæreste postet noen halvsannheter på 4chan, og siden ombestemte seg. Alt som har fulgt derfra har vært fri fantasi, basert på at alt som kom før har vært sant. At du fremdeles driver og gjentar dette som om det var gospel, er ganske skremmende.

 

Selv om det var sant, synes du virkelig det rettferdiggjør en to uker lang hatkampanje? Trusler om voldtekt og drap? Offentliggjøring av personlig informasjon? Trusler mot familie og venner? Det er ikke helt sånn kritikk av pressestandarder fungerer (med mindre man er en gamer, I guess).

 

 

La oss se hva en respektabel kvinne innen spillindustrien sier:

 

I haven't had any negative experiences working in the industry regarding sexism.

er hva Jade Raymond, kvinnen bak assassins Creed sa i artikkelen her http://www.eurogamer.net/articles/2012-05-11-jades-empire

 

Jeg håper virkelig du mener "respektert", ellers datt nettopp masken din. Uansett burde du ha med hele sitatet, selv om det da ikke hjelper argumentet ditt noe særlig:

 

"In terms of working within the industry itself... I always thought developers were particularly intelligent, sensitive and thoughtful people. I haven't had any negative experiences working in the industry regarding sexism."

Det hun sier er at hun ikke har hatt noen problemer med sexisme fra andre utviklere i industrien, selv om det er et mannsdominert felt. Det har ingenting med folk som deg å gjøre. Hadde du hatt litt lengre hukommelse, så ville du kanskje også huske at Raymond også har vært gjenstand for sexistisk sjikanering før:

 

http://www.feministe.us/blog/archives/2007/11/19/the-trouble-with-jade/

http://n4g.com/news/84935/ubisoft-threatens-to-sue-comedy-forum-over-jade-raymond-assassins-creed

http://geek-woman.com/wordpress/2007/11/20/the-jade-raymond-controversy-video-interview-details/

 

Men dette er selvsagt fremdeles unikt for Zoe Quinn. Og Anita Sarkeesian, Jennifer Hepler, Jenn Frank, Cara Ellison, Ellie Gibson, Mattie Brice, også videre. Fullstendig isolerte tilfeller, og ikke et mønster i det hele tatt. Dessuten hadde de sikkert sex med folk.

 

Så kanskje de største kvinnelige personligheten i spillmiljøet opplever ikke dette som tydeligvis er ett stort problem for mindre kvinner? Eller kanskje hun bare forstår forskjellen på ett troll og faktiske problemer.

 

Problemet beskrev jeg i forrige post, det har ingenting med enkeltpersoner å gjøre. Det er bare personer som ønsker å få samtalen bort i fra det faktiske problemet som pusher denne "gamers er forferdelige mennesker" vinkelen.

Hvis du tror at det "egentlige problmemet" her er muligheten for at noen anmeldelser er upresise, så er du en del av det som faktisk er problemet. Det som er problemet er at enhver kvinne som har sagt eller gjort noe på internett som har med spill å gjøre, er en ustabil kjæreste unna å være Zoe Quinn. Det som er symptomatisk for problemet er at du sitter her og tror at det gir mening å forlange en "konstruktiv debatt" om presse-etikk så lenge dette fremdeles foregår, og så tar deg retten til å være fornærmet når du fordømmes for det. Om du vil ha en konstruktiv debatt, prøv å la være å true med å voldta noen i en måneds tid.

 

 

Spesiel sak som fortjente en liten diskusjon.

Kortversion blir for lett og er egentlig den alle ser med første øyekast, derfor tenkte det var på sin plass med litt mer utdyping av saken. Offer er hun nok ikke, sida ho slenge dritt titt og ofte sjøl, om ikke utløste den. Når ho går ut på twitter og flexa over å ha tatt ut en indie developer som skal være på den samme sida, ja da fortjene ho kritikk.

Spent både på å høre hva du legger i ordet kritikk, og på resonnementet som forteller deg at akkurat nå er et godt tidspunkt å kritisere Zoe Quinn personlig på. Morsom faktoide: Dette er ikke en spesiell sak i det hele tatt, den er bare større og verre enn alle de foregående sakene.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

 

Syns du det er greit at man har sex med folk for publisitet uten å informere om dette?

 

Men det skjedde aldri. Det som skjedde var at en bitter ekskjæreste postet noen halvsannheter på 4chan, og siden ombestemte seg. Alt som har fulgt derfra har vært fri fantasi, basert på at alt som kom før har vært sant. At du fremdeles driver og gjentar dette som om det var gospel, er ganske skremmende.

 

Selv om det var sant, synes du virkelig det rettferdiggjør en to uker lang hatkampanje? Trusler om voldtekt og drap? Offentliggjøring av personlig informasjon? Trusler mot familie og venner? Det er ikke helt sånn kritikk av pressestandarder fungerer (med mindre man er en gamer, I guess).

 

Hvorfor er det skremmende at jeg ikke har giddet å satt meg inn i denne saken? Men greit nok.

Tror du virkelig jeg syns det er greit å gå rundt å spre hat, trusler eller personlig informasjon på nettet, hvor har du det fra?

 

Jeg er enig i at trollene er idoioter, men det at noen ikke kan oppføre seg gjør ikke den som blir trollet imun mot kritikk. Så har hun ikke ligget med noen for publisitet, skal vi ignorere alle de andre anklagene mot bransjen som har kommet frem?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nei, jeg synes det er skremmende at du uten videre fortsetter å spre løgner som påvirker ekte folks liv og helse. Hvis du føler så sterkt om dette, hvorfor gidder du ikke utdanne deg? Jeg har ingen indikasjon på at du ikke synes hatkampanjen (la oss kalle det hva det er, og ikke prøve å glatte over det med eufemismer som "trolling") er grei - du hadde tidligere ingen reservasjoner, og jeg tviler på at du har gjort særlig mye for å kommunisere til andre at du ikke synes det er akseptabelt.

Hvis du vil snakke om bransjen som helhet, hvorfor det absurde fokuset på Quinn og sexlivet hennes? Om du fremdeles synes denne diskusjonen er like viktig å ha når hatkampanjene er ferdige, så er det jo bare å ta det opp igjen da. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan si dette på en måte som gjør at du forstår, men jeg prøver: Debattklimaet for det du påstår at du vil er ikke til stede nå, fordi det er umulig å separere #gamergate-folkene fra taggens røtter som de absurde fantasiene til en gruppe misogyne krek. Så ja, vi skal ignorere dem frem til det gir mening å behandle dem, noe det ikke gjør mens en nettmobb fremdeles driver et par kvinnelige journalister ut av bransjen hver dag og noterer det som en seier for #gamergate.

Eventuelt så kan du starte en blogg og være spillmediene du savner, siden du tydeligvis ikke føler deg representert lenger. Lykke til!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

1) Jeg trodde det var en viktig del av debatten da det har virket slik, dersom det ikke er tilfelle er det selvsagt beklagelig at jeg ikke har blitt informert om dette tildligere.

2) Deltagelse i denne diskusjonen er et utrykk for at jeg ønsker å utdanne meg.

3) Hvorfor antar du jeg har sterke følelser om denne saken? Virker som projektering spør du meg.

4) Du har ingen indikasjoner på at jeg ikke synes hatkampanjer er greit så da antar du at jeg synes det?!

5) Når hadde jeg ingen reservasjoner mot det? Hvor har jeg uttrykt at jeg syns det er greit å spre hat?

6) Du har rett i at jeg ikke har gjort mye for å kommunisere at jeg ikke syns det er greit, det er først og fremst fordi det er åpenbart for alle oppegående mennesker, og dernest fordi jeg ikke har vært spesielt innvolvert i saken.

7) Fordi det har kommet frem nå, om har jeg et absurd fokus på hennes sexliv? Du får unnsklyde at jeg trodde hun hadde ligget seg ufortjent god omtale. Jeg syns det er relevant dersom hun har fått uretferdig god omtale på grunn av personlige forhold.

8) Grunnen til at det kommer opp nå er jo at det er så mye grums som har kommet til overflaten og da er det naturlig å ta den diskusjonen den er i fokus. Mobben kan man ignorere, jeg blir ikke hetset, og jeg antar ikke du blir det heller, så vi kan vel ta den diskusjonen?

9) Hvem regner du som #gamergate-setningen din? Veldig rotete setning. Jeg var av den oppfatning at "krekene" som du kaller dem var #gamergate-folka?

10) Jeg har ingen interesse i å skrive om spill og hvorfor antar du at jeg ikke føler meg representert? Hva har det egentig med noe å gjøre? Jeg ønsker ikke føle meg representert, jeg ønsker at journalister skal tilstrebe objektivitet og ikke skal farges av personlige relasjoner.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Nei, jeg synes det er skremmende at du uten videre fortsetter å spre løgner som påvirker ekte folks liv og helse. Hvis du føler så sterkt om dette, hvorfor gidder du ikke utdanne deg? Jeg har ingen indikasjon på at du ikke synes hatkampanjen (la oss kalle det hva det er, og ikke prøve å glatte over det med eufemismer som "trolling") er grei - du hadde tidligere ingen reservasjoner, og jeg tviler på at du har gjort særlig mye for å kommunisere til andre at du ikke synes det er akseptabelt.

 

Hvis du vil snakke om bransjen som helhet, hvorfor det absurde fokuset på Quinn og sexlivet hennes? Om du fremdeles synes denne diskusjonen er like viktig å ha når hatkampanjene er ferdige, så er det jo bare å ta det opp igjen da. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan si dette på en måte som gjør at du forstår, men jeg prøver: Debattklimaet for det du påstår at du vil er ikke til stede nå, fordi det er umulig å separere #gamergate-folkene fra taggens røtter som de absurde fantasiene til en gruppe misogyne krek. Så ja, vi skal ignorere dem frem til det gir mening å behandle dem, noe det ikke gjør mens en nettmobb fremdeles driver et par kvinnelige journalister ut av bransjen hver dag og noterer det som en seier for #gamergate.

 

Eventuelt så kan du starte en blogg og være spillmediene du savner, siden du tydeligvis ikke føler deg representert lenger. Lykke til!

Syns egentlig du fokuserer vel mykje på ZQ sitt sex-liv. Virker for at alt er løgn så lenge det handler om offera du prøver å verne.

 

At det er forsøkt dyssa ned diverse kontroverser som den med ZQ og Nathan Grayson er sikkert ikkje viktig for deg. Her stiller di fleste spørsmål ved forholdet deres og det at Nathan Grayson dagen før han kommer saman med ZQ skriver om spillet hu har utvikla. Essensen her er sammensurium av kontakter og PR osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det startet via en blog post på zoeblog, ikke 4chan. Har du undersøkt det idet hele tatt?

Anbefaler å sjekke ut internetaristocrat videoen om hele greia. Er akkurat nå 3 nå på subjektet.

Etter det, sjekk denne ut : watch?v=TgW5NRUfs44&list=UUVt7ujK-9TT9KByzL9g_2QQ

Husk, disse gir mest generell fakta men det blir litt synsing her og der, ikke ta alt på face value som med alle ting i verden.

 

 

Vil også si at hele greia er at Zoe(som ikke er ett ekte navn) var bare starten på hele greia. Det har vært litt snakk om dette i over lengre tid fordi det har foregått en stund. Sider som kotaku,rps,polygon osv har satt ut disse artikkelene. Men når blogg posten kom opp, så ble det snakket om mye, og så kom en stor reddit tråd med over 25k kommentarer som ble sensurert og så gikk det videre fra det.

 

Jeg skjønner hva du mener med personangrep men det blir så tull å sitte å snakke om. Flere folk som maser konstant på at andre skal la det ligge flatt, men det er alltid ett fåtall. Skal også sies at mange av de som skriver artikkler på disse sidene har slengt med leppa ganske kraftig på twitter selv og sammenlignet gamers med isis og nazisme. Sannheten er at mange av disse mindre sidene har forhold med hverandre og det er masse shady some foregår. Hele greia med gamergate og notyourshield er bare om få dette fram, at de prøver å framlegge gamer som de slemme som liksom har kvinnehat osv. Det er bare tull og de har ikke satt seg inn i saken, sannheten er at de vil at de folk som skriver for disse sidene skal forsvinne. Det har ingenting med spill å gjøre. Det ble også mye større når spill sider ikke skriver om dette og de som gjør det legger fram gamere som små drittunger som kommer med dødstrusler. Det skjer noe hele tiden videre og masse info som ikke kommer fram i videoen men vis du ser etter poster fra folk som leigh alexander,ben kuchera osv så blir du overrasket, de er virkelig frekke.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Spesiel sak som fortjente en liten diskusjon.

Kortversion blir for lett og er egentlig den alle ser med første øyekast, derfor tenkte det var på sin plass med litt mer utdyping av saken. Offer er hun nok ikke, sida ho slenge dritt titt og ofte sjøl, om ikke utløste den. Når ho går ut på twitter og flexa over å ha tatt ut en indie developer som skal være på den samme sida, ja da fortjene ho kritikk.

 

Spent både på å høre hva du legger i ordet kritikk, og på resonnementet som forteller deg at akkurat nå er et godt tidspunkt å kritisere Zoe Quinn personlig på. Morsom faktoide: Dette er ikke en spesiell sak i det hele tatt, den er bare større og verre enn alle de foregående sakene.

 

Kritikk er kritikk, shitkasting er shitkasting. Siste burde folk være for god for, men er skjer både fra den eine og andre sida.

Å si denne saken ikke er spesiell er benektelse, ved tanke på omdømme den har fått og hvor mye lengre det strekke seg enn hennes private liv. Mange er nok rivende likegyldig i hvem ho sover med, heller problemet av hvor close kan du være som journalist for å skrive om ting uten å ha en agenda eller bekjentskap.

Kor masse inflytelse skal man ha og bruke, før det går ei grense? At journalista burde "skrifte" ut alt dei har av kjente er latterlig og ikke gjennomførbart, men når en person får artikken som går på hat mot gamere så generelt så det går an over alle spillnetverkene man kjenner så er nok den grensa passert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er det egentlig som er forsøkt dysset ned? Så langt det har vært nødvendig har de vært åpne om når de startet et forhold, og Grayson har ikke skrevet om noenting Quinn har laget etter det. Som det jo framgår av linken jeg postet over.

 

Et sammensurium av kontakter og PR er definisjonen på hvordan triangelet utvikler-PR-journalist fungerer i alle industrier som denne - så jeg forstår ikke helt hvordan det er mulig å foreta det logiske spranget som kreves for å overbevise seg selv om at folk på ulike sider av bordet innen samme bransje kjenner hverandre betyr at alle som har sagt noe til noen på twitter er korrupte.

 

Igjen, hvis din største bekymring er at noen er "frekke" med deg, så har du det ganske greit. Hvis du tror at det at noen er frekke med deg kan sammenliknes med en konstant strøm av alvorlige trusler som inkluderer personlig informasjon, så har du et perspektivproblem. Dette får du kanskje ikke høre ofte nok, men: Dine følelser er ganske uviktige i denne sammenhengen.

 

Kor masse inflytelse skal man ha og bruke, før det går ei grense? At journalista burde "skrifte" ut alt dei har av kjente er latterlig og ikke gjennomførbart, men når en person får artikken som går på hat mot gamere så generelt så det går an over alle spillnetverkene man kjenner så er nok den grensa passert.

Jeg forstår ikke helt hva du prøver å si her. Hvem har innflytelse, over hva (eller hvem)? Hvor mye mener du de har de lov til å ha, da?

 

Jeg tror forresten dere har lest dere litt blinde på disse artiklene. De fleste handler om hvordan å bruke merkelappen "gamer" som eneste primære identitetsbygger ikke kan vare spesielt mye lenger, fordi spill nå strekker seg langt utover de som tradisjonelt definerer seg som gamere, slik at alt man sitter igjen med for å sementere den identiteten er reaksjonær motstand mot endringer i mediet og en paranoid tro på at alt og alle er ute etter å "ødelegge" spill.

Endret av Zealuu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Jeg håper virkelig du mener "respektert", ellers datt nettopp masken din. Uansett burde du ha med hele sitatet, selv om det da ikke hjelper argumentet ditt noe særlig:

 

 

"In terms of working within the industry itself... I always thought developers were particularly intelligent, sensitive and thoughtful people. I haven't had any negative experiences working in the industry regarding sexism."

Det hun sier er at hun ikke har hatt noen problemer med sexisme fra andre utviklere i industrien, selv om det er et mannsdominert felt. Det har ingenting med folk som deg å gjøre. Hadde du hatt litt lengre hukommelse, så ville du kanskje også huske at Raymond også har vært gjenstand for sexistisk sjikanering før:

 

http://www.feministe.us/blog/archives/2007/11/19/the-trouble-with-jade/

http://n4g.com/news/84935/ubisoft-threatens-to-sue-comedy-forum-over-jade-raymond-assassins-creed

http://geek-woman.com/wordpress/2007/11/20/the-jade-raymond-controversy-video-interview-details/

 

Men dette er selvsagt fremdeles unikt for Zoe Quinn. Og Anita Sarkeesian, Jennifer Hepler, Jenn Frank, Cara Ellison, Ellie Gibson, Mattie Brice, også videre. Fullstendig isolerte tilfeller, og ikke et mønster i det hele tatt. Dessuten hadde de sikkert sex med folk.

 

Hvis du tror at det "egentlige problmemet" her er muligheten for at noen anmeldelser er upresise, så er du en del av det som faktisk er problemet. Det som er problemet er at enhver kvinne som har sagt eller gjort noe på internett som har med spill å gjøre, er en ustabil kjæreste unna å være Zoe Quinn. Det som er symptomatisk for problemet er at du sitter her og tror at det gir mening å forlange en "konstruktiv debatt" om presse-etikk så lenge dette fremdeles foregår, og så tar deg retten til å være fornærmet når du fordømmes for det. Om du vil ha en konstruktiv debatt, prøv å la være å true med å voldta noen i en måneds tid.

 

 

Jeg sa respektabel og det står jeg ved, hvis du ønsker å legge til mer av teksten i quote har jeg ikke noe problem med det.

 

Ja, det var en hendelse angående Jade, men man ser helt klar forskjell på hvordan ubisoft håndterte den saken og hva som skjer nå. Jade har heller aldri prøvd å pushe det som skjedde som ett problem med industrien, og har vertfall ikke brukt det som PR.

 

Jeg kjenner kvinner som er aktive spillere og utviklere, og ja de er også på internett og de snakker for seg selv. Og skulle det være at en av de avsluttet ett forhold hadde det ikke vært nok skjeletter i skapa til at de blir Zoe Quinn, men det er som jeg har sagt ikke relevant.

 

Å si at vi ikke kan ha konstruktive diskusjoner fordi noen føler seg støtt er en ren avsporing, og det er ikke noe som vi vil la dere komme unna med.

 

Og med tanke på at jeg ikke har truet med å voldta noen siden...ehhh...vel jeg har aldri gjort det, så hvorfor ikke slutte med personangrep og starte å diskutere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så hva gjør andre kvinner mindre respektable?

 

Forskjellen på håndteringen ligger først og fremst i at Ubisoft har legale muskler som et one-woman show som Quinn aldri kan drømme om, og at folk har en tendens til å bli litt mer spake når de ikke kan gjemme seg bak internett-anonymitet, men i stedet må forholde seg til reelle konsekvenser. Tror du ikke at hvis Quinn hadde jobbet for et mastodont-firma, at advokater ville kastet seg over Eron Gjoni og alle andre som var dumme nok til å poste trusler og spre løgner under sine ekte navn - og fått utlevert de personlige detaljene til flere andre?

 

Hvorfor er det ikke relevant at hele internett har fått innsyn i privatlivet til Zoe Quinn? Det var tross alt sånn dette startet, det er fremdeles den bølgen dere rir på.

 

Konstruktive diskusjoner er flott, men de kommer ikke til å skje så lenge det fremdeles foregår en hatkampanje. Det er ikke snakk om at noen "føler seg støtt" (bortstt fra deg og dine felles #gamergaters), men en vedvarende hatkampanje mot spesifikke individer som har vært ille nok til at det virker naturlig å involvere politiet. Jeg har forklart hvorfor det kommer i veien for den "konstruktive diskusjonen" du vil ha et par ganger nå, la meg høre deg gjenta det. Tenk gjerne også litt over hva det sier om deg som person at du synes den konstruktive diskusjonen din er det viktigste her, selv om du ikke personlig har kommet med voldtektstrusler. Gratulerer, du oppfyller minstekravet til menneskelighet.

Endret av Zealuu
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...