Gå til innhold

Er det mulig at Viggo Kristiansen ble uskyldig dømt?


Anbefalte innlegg

BethB skrev (7 minutter siden):

Det er relevant fordi det viser alle tidspunktene Kristiansen ikke var på åstedet. 

Allegedly. All trafikk gikk over EG_A, det er allerede godt dokumentert.
Poenget var at de meldingene som er før og etter et lengre tidsrom er interessante, de andre er jo egentlig ganske irrelevante da de kommer minutter før eller etter osv.

At det var aktivitet på telefonen 18:55 er for eksempel ikke veldig interessant, når det også var aktivitet 18:57 osv. jeg tok bare med all trafikken for ordens skyld.
  

BethB skrev (17 minutter siden):

En kommentar til Andersen: Så "etterdilter" var han ikke, da han var feks lagleder i Heimvernsungdommen. Å hvis jeg ikke husker feil, så står det vell i boka til Jahr at Andersen har høyere IQ enn Kristiansen. 

Han var en av to lagledere, automatisk valgt fordi han møtte opp.

https://www.nrk.no/norge/lagforer_-men-ingen-ledertype-1.522093

Når det kommer til IQ, så var de ganske like (82 og 84), begge var nære på mentalt tilbakestående, men Andersen var en rolig stille type, mens Viggo var ekstremt utagerende og ufin.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 2/23/2021 at 12:22 AM, knipsolini said:

Det er en fin hypotese for at JHA ikke har dratt inn en uskyldig VK. Selv om jeg fortsatt mener hypotesen om at han dro inn VK for å få lavere straff, mindre moralsk ansvar og fokus i media, godt hjulpet av at han fikk vite at politiet jobbet med denne teorien, er mer sannsynlig.

Jeg husker godt hvordan JHA ble berømmet i media for å være en høflig og likandes person - som sågar holdt bildøren for advokaten eller noen (husker ikke nøyaktig hvem). Dette med tilhørende bilde av hendelsen. Hvordan denne selvutnevnte morderen klarte å få media med seg har jeg aldri klart å forstå.

Lenke til kommentar
Baranladion skrev (48 minutter siden):

Synes det er litt vanskelig å tyde hva de mener, om de håper på rettsak og ikke frifinnelse med en gang ( fordi de tror han er skyldig), eller for at de er usikre på skyldsspørsmålet og håper på et endelig svar i en ny rettsak. 

 

 

Det kom veldig godt frem hva de mener. Først bekymret for "forhåndsfrifinnelse"; påfulgt av at man også er mot forhåndsdømming, før man kjører rett på med forhåndsdømming og forteller om at det er mye mot VK som ikke er kommet frem i media, samt at man ønsker et rettferdig utfall, dvs. det samme utfallet som sist, da VK ble dømt.

Nå skal man være forsiktige med å kritisere dem, det er klart at dette er smertefullt. Men de ønsker åpenbart ikke ro i saken. Ikke en rask frifinnelse, men en ny full runde med håp om at VK kan bli dømt på ny. Jeg synes jo det er JHA de burde fokusert på, med det som er kommet frem om ham. Et krav om at han tiltales på ny, kanskje, men det er vel for mye å be om. Det sitter nok for langt inne til at de noen gang kan erkjenne at VK kanskje ikke var involvert i denne saken.

Lenke til kommentar
6 minutes ago, 0laf said:

Allegedly. All trafikk gikk over EG_A, det er allerede godt dokumentert.
Poenget var at de meldingene som er før og etter et lengre tidsrom er interessante, de andre er jo egentlig ganske irrelevante da de kommer minutter før eller etter osv.

At det var aktivitet på telefonen 18:55 er for eksempel ikke veldig interessant, når det også var aktivitet 18:57 osv. jeg tok bare med all trafikken for ordens skyld.
 

Hvis man regner med at Kristiansen returnerte til parkeringsplassen så blir det relevant. Fordi det viser at han må ha oppholdt seg i området over tid uten å bli observert av noen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (18 minutter siden):


Han er observert der en til to timer før drapene, uansett akkurat når det var, jeg anser det for å være "rett før".
Han var også toppen et par hundre meter unna åstedet, uansett hvem man tror på, jeg anser det for å være "rett i nærheten".

Du står fritt til å ha en annen definisjon av "rett før" og "rett i nærheten", men hadde jeg vært et par hundre meter unna et sted, en times tid før to barn ble drept der, så ville jeg ansett at jeg var rett i nærheten, rett før drapene skjedde.
 


Takk, men kan ikke se at det er relevant for noe som helst?

"Der" har jo verken med der jentene badet eller åstedet å gjøre. Han er jo nærmere hjemmet sitt enn åstedet.

Et par hundre meter i luftlinje blir altså en god del lenger i praksis.

Men om dette er "bevisene" dine, så er du ganske så på villspor. Det ble foretatt 1500 vitneavhør i saken. At en enkelt person er ved utkanten av Baneheia på motsatt side av åstedet er i seg selv betydningsløst. Men nå kommer vel påstandene om at Viggo Kristiansen løy. Og så kan man gjenta at da var det i så fall mange personer som "løy". Og så har vi det gående.

Lenke til kommentar
3 minutes ago, BethB said:

Andersen er fysisk sterkere og smartere enn Kristiansen. Så det rimer ikke med bilde av en svak og puslete Andersen. 

Det er da fullstendig irrelevant. Jeg, og sikkert de fleste andre, kjenner til grupperinger fra barndommen der den minste er "sjefen" og den største dilter etter.

Forholdet mellom JHA og VK er godt dokumentert av naboer, familie og omgangskrets. VK var sjefen i det forholdet der, mens JHA var etter dilter. Det betyr IKKE at VK må ha vært med på handlingen, men å gå i mot alt som kan sett VK i dårlig lys blir for dumt.

De av dere i denne tråden som argumentere som at dere vet at VK er uskyldig har blitt hjernevasket av kildene deres. Denne saken er på ingen måte opplagt med klare enkle bevis. Det betyr IKKE at dommen var riktig/feil. Det finnes mye med denne saken, både VK sine påstander/handlinger og JHA sine påstander/handlinger, som er vanskelig å forstå. 

Telefonloggen kan være feil, vitner kan ha tatt feil, dekningsområdet kan ha vært annerledes enn da det ble testet et år senere, JHA kan juge om alt, VK kan juge om alt, det kan ha vært planlagt/forberedt på forhånd++ Selv drapstidspunktet er jo kun fastsatt via vitner, og ikke basert på tekniske bevis.

 

Lenke til kommentar
0laf skrev (2 timer siden):


Det var ikke tilfeldig at det var spekulasjoner i mediene, halve nabolaget stilte opp som vitner, noen av de er sitert nedenfor :

Trond Kristiansen, bror til Viggo
Vitnet har alltid hatt en oppfatning at i forholdet mellom Viggo og Jan Helge så er det Viggo som sjefen og bestemmer det som skjer. De er veldig forskjellige som personer. Viggo er mye mer brauten og frampå mens Jan Helge er mer stillferdig og blyg.

Rune Bergstøl
Rapportskriver spurte vitnet om han kjente Jan Helge Andersen. 
Vitnet visste at Viggo og Jan Helge «holdt sammen som erteris». De gangene som vitnet så Viggo og Jan Helge samtidig så holdt Jan Helge seg i bakgrunnen.
På spørsmål om hvem som var sjefen av Viggo og Jan Helge svarte vitnet: «Det er Viggo som er sjefen, det er ingen tvil».

Hege Greibesland
Vitnet forklarte at hun ikke kjente Jan Helge godt, men trodde at «han var veldig snill».
Vitnet sa: «Han var veldig svak for Viggo, det var Viggo som var sjefen og bestemte».

Vitnet forklarte at hun kom i puberteten når hun var 12 år og i den forbindelse opplevde hun å bli trakassert av Viggo ved flere anledninger. Vitnet forteller at hun begynte å få «litt former» på den tiden. Viggo sa til henne ved flere anledninger: «Kan jeg få se og kjenne», videre sa Viggo at vitnets mor var «ei hore». Viggo spurte vitnet flere ganger om vitnet ville bli med ham hjem. Vitnet forklarte at hun alltid svarte «nei» til dette. Viggo sa da: «Hvorfor kan du ikke bli med meg hjem når din mamma er ei hore».

Vitnet forklarte at Viggo ved flere anledninger spurte vitnet om hun «kunne bli med opp i skogen og ta av seg genseren».
Ved en anledning spurte også Viggo om hun kunne bli med opp og i skogen og ta av seg alle klærne inkludert buksene.

Vitnet forklarte at hun pleide å løpe hjem når hun ble spurt om dette, vitnet sier at alle var redde Viggo. Med alle mente vitnet alle barna i området.

Vitnet forklarte at Viggo ved noen anledninger sa til vitnet at han skulle drepe vitnets mor dersom hun ikke gjorde som han sa….


Jon Lindahl
Vitnet ønsker å presisere at det var Viggo som alltid var den aktive, sa ting til vitnet eller skar grimaser/provoserte.
Jan Helge var bare tilstede og forholdt seg passiv.

Elin Samuelsen Olsen
Vitnet forklarte at hun har hatt inntrykk av, fra første stund, at det var Viggo som er «sjefen» og Jan Helge dilter etter.
Når hun har sett og hørt dem sammen er det alltid Viggo som fører ordet og styrer det hele.

Maj Hege Reinertsen
Oppførselen til Viggo førte til at hun vurderte å flytte fra området.
Hun måtte etter hvert få folk til å hjelpe henne med å lufte hunden. Hun orket ikke å møte Viggo.
Vitnet opplevde ikke Jan Helge som et problem. Men synes at det var ubehagelig å møte han pga. han så ofte gikk sammen med Viggo.

Hilde Gunn Tellefsen
Vitnet har størst kjennskap til Viggo og har blant annet hatt et litt anstrengt forhold til ham.
Da de flyttet til Egsområdet for ca. 9-10 år siden, la hun fort merke til at Viggo ikke var helt som andre gutter.
Hun la blant annet merke til at han var svært høyrøstet og at han hadde et vulgært ordforråd.
«Han hadde også et vanvittig temperament», sier hun. Jan Helge derimot var mer «normal». Han diltet stort sett alltid etter Viggo og gjorde slik som han sa. Det eneste hun har reagert på med Jan Helge var hvordan han kunne finne seg i behandlingen han fikk av Viggo.
Vitnet nevner spesielt en episode hvor Viggo skjelte ut Jan Helge etter noter. Selv om utskjellingen var helt ekstrem stod Jan Helge med bøyd hode og tok imot. Han gjorde ikke tegn til å ta til motmæle mot Viggo.

Reidun Wigemyr
Vitnet forklarte at hun alltid har hatt på følelsen at det er Viggo som er lederen av dem. Han virker mye tøffere og leder an.
Jan Helge holder seg alltid mer i bakgrunnen og virker stille og beskjeden. Han står ofte i bakgrunnen og smiler og ler.

Tor Lumumba Jones
Da Viggo begynte å gå mye sammen med Jan Helge Andersen, for ca. 3-4 år siden, syntes det helt tydelig at det var Viggo som var sjefen blant de to. Viggo og Jan Helge var stort sett alltid sammen, så man den ene kunne man være sikker på at den andre kom like bak.
Vitnet vil helt klart si at det var Viggo som ledet an i forhold til Jan Helge. Det virket ikke som om det var noe likeverdig forhold dem imellom.


Cecilie Nordbø
I det hun passerte Viggo med sykkelen, begynte han å skrike og hyle. Han kom med masse slengbemerkninger til henne. Vitnet reagerte kraftig på dette fordi hun aldri hadde lagt merke til gutten før, og skjønte ikke hvorfor han var sint på henne.

(ved senere anledning) Vitnet snudde seg vekk straks hun så dem, for hun håpte at guttene ikke hadde sett henne.
Viggo begynte da å snakke merkbart høyere til Jan Helge. Alt han sa var slibrig sexprat.
Vitnet husker ordene «barberte fitte» og «hore». Det var helt klart for vitnet at Viggo ønsket at vitnet skulle høre hva han sa, og at det var myntet på henne.

Vitnet husker også at hun en gang gikk i Caledonienkvartalet da hun hørte Viggo skrek til henne på 100-200 meters avstand. Han ropte og skrek: «Jævla hore» m.v.

Maj Hege Reinertsen
Nesten med en gang etter at hun flyttet inn i blokka begynte hun å bli plagd av Viggo. Når hun kom ut på verandaen så opplevde hun at Vigge plystret etter henne, han gjorde også kyssebevegelser.
Søndagen før guttene ble pågrepet var hun ute og gikk med hunden. På hjørnet av blokka så hun at Viggo og Jan Helge sto sammen.
Vitnet hørte at Viggo sa «fitte» til vitnet. Vitnet ble forskrekket når hun hørte dette. 

Oppførselen til Viggo førte til at hun vurderte å flytte fra området. Hun [måtte] etter hvert få folk til å hjelpe henne med å lufte hunden. Hun orket ikke å møte Viggo.

Hilde Gunn Tellefsen
Vitnet har fulgt litt ekstra nøye med på Jan Helge og Viggo fordi jentene til vitnet, Stine (12) og Tonje (10)  har lekt en del sammen med dem. Dette til tross for at Stine og Tonje er mye yngre enn Viggo og Jan Helge.

Det har hendt at jentene har kommet hjem og gitt uttrykk for at de har vært redde. Vitnet har da oppfordret dem til ikke å leke sammen med Viggo. Overfor vitnet har Viggos «sexfiksering» gitt seg utslag i at han har slengt kommentarer til henne. Hvis hun tilfeldigvis har truffet på Viggo kan ha slengt ord som «Sexy rumpe», «fitte» og «bitch» etter henne.
En gang vitnet lå og solte seg i hagen sin syklet Viggo frem og tilbake utenfor hekken og ropte: «fittefaen, fittefaen» hele tiden.
Vitnet sluttet å sole seg i hagen etter dette.

Reidun Wigemyr
Viggo er svært ofte «stygg» i munnen og kommer med slibrige bemerkninger – han slenger mye dritt.
Hun sitter med følelsen av at han alltid snakker høyt når han slenger disse bemerkningene. Det virker som om han vil at flest mulig skal overhøre det han sier. 
I den første tiden etter at Viggo begynte å komme med kommentarene sine, følte vitnet det ekkelt.
Eksempler på kommentarer er; «Jævla fitte» eller «Har du fått deg noe pikk i det siste».

Vitnet snakket med sin nabo ; Cecilie Dahle, som bodde i nr. 61 tidligere. Cecilie fortalte at hun hadde sett at Viggo (og kanskje Jan Helge) hadde spionert på henne gjennom vinduet. Cecilie syntes dette var ekkelt. 

Det har alltid virket som om Viggo må gjøre seg bemerket. Hun har hørt at han har slengt med «leppa» til de andre barna også. Som eksempel nevner hun at hun har hørt Viggo rope til andre barn en gang de spilte slåball i gata; «Din jævla pikk, dersom du ikke treffer ballen neste gang skal jeg drepe deg».

Tor Lumumba Jones
Vitnet forklarer at han har to barn selv, gutt på 11 og jente på 8 år. Vitnet forklarer at han ganske raskt la merke til Viggo Kristiansen da han flyttet til Eg. Vitne la merke til at Viggo var en høyrøstet fyr og de fleste la raskt merke til han. Vitnet merket seg også at Viggo ofte lekte med barn som var mindre enn han selv.  
Vitnet mener at de fleste oppfattet Viggo som spesiell. Han oppførte seg ikke som andre barn eller ungdommer.
Vitnet forklarer at hans kone en gang så fra vinduet at Viggo banket opp et barn som var mindre enn han selv. Dette førte til at Tone måtte ut og stoppe han.

Da vitnet kom til Eg var Viggo kanskje 14-15 år, men han lekte stort sett med 7-8 åringer. Vitnet mener også å huske at Viggo hadde en kjæreste som bodde i nabolaget, hun var flere år yngre enn han.

Vitnet forklarer at han har opplevd Viggo som psykisk ustabil. Vitnet har derfor følt det nesten umulig eller vanskelig å prate fornuft til han. Vitnet har arbeidet flere år i psykiatrien, og på grunnlag av disse erfaringene synes vitnet Viggo etter hvert oppførte seg som en avviker.
Viggo har flere ganger ropt «negerhore» etter vitnets kone. Det har ført til at vitnet og hans familie har følt seg utrygge i forhold til Viggo.
Vitne forklarer at han i den siste tiden har rådet kona til ikke å gå alene hjem. Da har vitnet tenkt på Viggo og Jan Helge.
Vitnet har faktisk også tenkt at hvis det det skjedde en voldtekt på Egsområdet, ville han umiddelbart tenkt at det var disse to som hadde gjort det. Vitnet begrunner dette med at ingen av dem har vært sammen med jenter på egen alder, de bare lusket rundt i området for seg selv.
Det undrer vitnet at Jan Helge kunne begå drap. Han virket ikke så smart og var vel derfor lett for Viggo å bruke.

Vitnet ønsker å nevne en hendelse for å illustrere hvordan Viggo var. I nabolaget bodde det et par som hadde to jenter.
Da Viggo var omkring 20 år sa han til jenta på 10 år, som nylig hadde fått ei lillesøster:
«Dine foreldre er for gammel til å få barn. Jenta ble lei seg og sa at hun skulle si dette til pappaen sin. Da sa Viggo til henne; «Hvis du gjør det skal jeg drepe din far». Vitnet mener dette illustrerer at Viggo ikke har følelser i det hele tatt.

Når man møtte begge guttene ute på veien, kikket Jan Helge ned mens Viggo var frempå. 
Vitnet tror nok det er mange som sitter med en følelse av at i denne saken er det Viggo som har dratt Jan Helge med.

På spørsmål forklarer vitnet at han opplevde at flere barn var redde for Viggo, men ikke for Jan Helge.
Vitnet har aldri hørt om episoder der Jan Helge har gjort noe mot små barn alene.
Vitnet mener at de fleste på Eg har følt at Viggo de siste to årene har vært «nærmest en tikkende bombe».
Vitnet synes også det stemmer, med vitnets kjennskap til de to, at Jan Helge erkjenner forholdet og Viggo nekter på alt.

Viggo Kristiansen
...På bakgrunn av dette ble siktede foreholdt at Jan Helge ser på siktede som den dominerende dem imellom, mens han selv bare «dilter etter».

Siktede sier seg enig i dette og fortsetter med at «Jan Helge tør ikke å motsi meg». Som eksempel sier han at han har stresset Jan Helge med at han må rydde i bua.
«Det forundrer meg ikke om han har et hatforhold til meg grunnet dette». På spørsmål om siktede har merket noe til dette, sier han at han egentlig ikke har merket noe til dette. «Det er noe jeg føler fordi jeg tror at Jan Helge føler at han må gjøre alt jeg sier, og føyer til «Jeg må jo si at det er helt utrolig at han har holdt ut med meg så lenge».

 

Ja, så hvis Viggo Kristiansen er hjemme og sender SMS, og Jan Helge Andersen på åstedet og voldtar, så er det en magisk kontroll fra Kristiansens side som får Andersen til å gjøre det han gjør?

For at Kristiansen skal kunne være "lederen", må han faktisk være på åstedet. Ikke bare det, han må også være den som tar initiativet til å treffe jentene. Gå med dem til åstedet .Utføre udåden. Osv. Men det går altså ikke opp på noen som helst måte med sakens tekniske beviser.

Det hadde vært interessant om alle drapsmenn må være å anse som helt eller delvis uskyldige, dersom de har en venn som pleier å være mer "dominant" dem i mellom. Da må det være vennen som er hovedmannen. Selv om vedkommende ikke var på åstedet.

Lenke til kommentar
BethB skrev (8 minutter siden):

Hvis man regner med at Kristiansen returnerte til parkeringsplassen så blir det relevant. Fordi det viser at han må ha oppholdt seg i området over tid uten å bli observert av noen. 

Dersom Viggo skulle gå tilbake til sykkelen som ingen har sett for å bruke telefonen, ved en bom hvor det gikk folk frem og tilbake hele kvelden, uten å bli observert, så ville det vært særdeles vanskelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 timer siden):

Det er spesielt når så å si alle dine venner, og alle naboene, vitner mot deg, ingen av de hadde særlig mye godt å si om Viggo.
Det er åpenbart ikke nok til dømme noen for drap, men er vel det man kaller "karaktervitner".

"En venn som vitnet i retten mente at Viggo Kristiansen ikke kan ha begått en så forferdelig handling som å drepe Lene Sløgadal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen."

"-Viggo er varmere og mer sympatisk enn andre. Han har en hyggelig og åpen holdning, og er en varm og kjærlig person, sa han i retten. Han merket heller intet spesielt på Kristiansen i tiden etter at drapene ble begått."

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4dd5lG/kan-ikke-ha-gjort-noe-saa-sykt

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, bellad76 said:

Det hadde vært interessant om alle drapsmenn må være å anse som helt eller delvis uskyldige, dersom de har en venn som pleier å være mer "dominant" dem i mellom. Da må det være vennen som er hovedmannen. Selv om vedkommende ikke var på åstedet.

Siden du ikke har fått det med deg;

JHA fikk 19 ÅR i fengsel. Helt eller delvis uskyldige mennesker får ikke 19 ÅR i fengsel. Det er INGEN som tror eller mener at JHA er helt eller delvis uskyldig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
WiiBoy skrev (4 minutter siden):

Siden du ikke har fått det med deg;

JHA fikk 19 ÅR i fengsel. Helt eller delvis uskyldige mennesker får ikke 19 ÅR i fengsel. Det er INGEN som tror eller mener at JHA er helt eller delvis uskyldig.

JHA hevder selv han ble tvunget til det, gjør man noe under tvang så får man som regel ikke så stor straff. det betyr egentlig at ingen har festet lit til JHA sin forklaring, men allikevel brukes den som det sterkeste beviset for å fastslå VK`s involvering. 

Det henger liksom ikke helt sammen det heller. 

Så kan man hevde at straffen er streng fordi JHA kunne nektet og satt seg til motverge, men samtidig så har jo karaktervitnene også fortalt over hvor stor makt VK har over JHA. 

 

Endret av Baranladion
  • Liker 1
Lenke til kommentar
WiiBoy skrev (2 minutter siden):

Siden du ikke har fått det med deg;

JHA fikk 19 ÅR i fengsel. Helt eller delvis uskyldige mennesker får ikke 19 ÅR i fengsel. Det er INGEN som tror eller mener at JHA er helt eller delvis uskyldig.

VK ville trolig ha måttet sittet inne på livstid om han ikke hadde fått saken gjenopptatt. 60-70 år, alt etter hvor lenge han lever. Det er forskjell på å sone 15 år som JHA måtte og livstid. Så når jeg skriver "delvis" så er det dekkende for denne saken.

Men du skal ha for avsporingen/stråmannen, det er vel lite relevant å peke på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bellad76 skrev (2 minutter siden):

VK ville trolig ha måttet sittet inne på livstid om han ikke hadde fått saken gjenopptatt. 60-70 år ...


Ja, trolig. De sakkyndige psykologene i saken hevdet gjentakelsesfaren var stor, at Viggo var farlig, og at han hadde pedofile tendenser, slik at han ville nok blitt sittende en stund, forhåpentligvis.

Lenke til kommentar
0laf skrev (6 minutter siden):


Han har innrømmet å syklet helt inn til 3. stampe ?

Nå måtte jeg sjekke kartet. Bommen ved Svarttjønn er 40 % fra VKs bopel til åstedet. Nordenden av 3. stampe kanskje rundt 55 %. Så greit, der han var i noen sekunder var så vidt over halvveis fra hjemmet og til åstedet.

Ikke at det spiller den største rolle.

Lenke til kommentar
0laf skrev (Akkurat nå):


Ja, trolig. De sakkyndige psykologene i saken hevdet gjentakelsesfaren var stor, at Viggo var farlig, og at han hadde pedofile tendenser, slik at han ville nok blitt sittende en stund, forhåpentligvis.

Vel, din drøm om at en uskyldig dømt skal sitte på livstid får du dessverre ikke oppfylt.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...