Gå til innhold

Er det mulig at Viggo Kristiansen ble uskyldig dømt?


Anbefalte innlegg

BethB skrev (10 minutter siden):

Igjen, dette var ikke det som kom fram i dommen. Det var masse spekulasjoner i mediene, men Kristiansen styrte ikke Andersen? Har du noen kilder på dette at Andersen tok kommandoer fra Kristiansen? 

 

Jeg foreslo en hypotese, jeg sier ikke at det var slik ting var, eller var ifølge dommen. Egentlig prøver jeg bare å forstå hva i huleste som kan ha skjedd, alt som har kommet frem i rettsaken eller media er vel uansett å regne som speuklasjoner, da ingen vitnemål er troverdige og ingen fellende bevis finnes, annet enn JHA sin tilståelse om at han var med, og hans kjønnshår som ble funnet på åstedet.

VK tok kommandoen i den grad at det alltid var han som bestemte hva de skulle gjøre, og hvis JAH ble bedt om å feks rydde i bua, så gjorde han det. Flere vitner anså også JHA for å være en som "dilta" etter. Dette står i rapporten gjenn.kommisjonen leverte.  Dette kan tyde på at JHA enten var underdannig, eller at han så opp til VK. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
10 minutes ago, 0laf said:


Dersom du har seksuell omgang med en sjuåring når du er 17 år, så er du nok høyst trolig pedofil ... jeg mener barneovergriper.
Det er også denne femåringen, samt at han hadde en kjæreste som var 12 år når han selv var 17 år.

Alle disse forholdene ville med dagens lovverk kvalifisert til voldtekt.

Ja, du er kansje det. Men psykologer og rettsmedisinerene satt aldri den diagnosen på han så vidt jeg vet. Du skrev jo akkurat at du ikke lenger skulle omtale han som pedofil, men det varte visst ikke lenge. 

Problemet her er jo at du ikke vil forholde deg til hva han har innrømt og er dømt for. Du vil hele beskrive det slik det passer dine argument best. 

Endret av BethB
  • Liker 2
Lenke til kommentar
BethB skrev (Akkurat nå):

Okei, hvor har du dette fra? 

Har lest at Viggo har ADHD, og det ble nettopp sitert her at han syns det var lett å lokke med seg barn. 

Om ordet pedofil ikke er brukt, er det åpenbart at ordet "moduskandidat" ble brukt om Viggo fordi han hadde pedo tendenser og dette var et drap på to barneskolebarn. 

Lenke til kommentar
Just now, Budeia said:

Har lest at Viggo har ADHD, og det ble nettopp sitert her at han syns det var lett å lokke med seg barn. 

Om ordet pedofil ikke er brukt, er det åpenbart at ordet "moduskandidat" ble brukt om Viggo fordi han hadde pedo tendenser og dette var et drap på to barneskolebarn. 

Hvor har du det fra at den "typen" fungerer best sammen med personer som er forvirret og stille? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
BethB skrev (48 minutter siden):

Det var masse spekulasjoner i mediene, men Kristiansen styrte ikke Andersen? Har du noen kilder på dette at Andersen tok kommandoer fra Kristiansen? 


Det var ikke tilfeldig at det var spekulasjoner i mediene, halve nabolaget stilte opp som vitner, noen av de er sitert nedenfor :

Trond Kristiansen, bror til Viggo
Vitnet har alltid hatt en oppfatning at i forholdet mellom Viggo og Jan Helge så er det Viggo som sjefen og bestemmer det som skjer. De er veldig forskjellige som personer. Viggo er mye mer brauten og frampå mens Jan Helge er mer stillferdig og blyg.

Rune Bergstøl
Rapportskriver spurte vitnet om han kjente Jan Helge Andersen. 
Vitnet visste at Viggo og Jan Helge «holdt sammen som erteris». De gangene som vitnet så Viggo og Jan Helge samtidig så holdt Jan Helge seg i bakgrunnen.
På spørsmål om hvem som var sjefen av Viggo og Jan Helge svarte vitnet: «Det er Viggo som er sjefen, det er ingen tvil».

Hege Greibesland
Vitnet forklarte at hun ikke kjente Jan Helge godt, men trodde at «han var veldig snill».
Vitnet sa: «Han var veldig svak for Viggo, det var Viggo som var sjefen og bestemte».

Vitnet forklarte at hun kom i puberteten når hun var 12 år og i den forbindelse opplevde hun å bli trakassert av Viggo ved flere anledninger. Vitnet forteller at hun begynte å få «litt former» på den tiden. Viggo sa til henne ved flere anledninger: «Kan jeg få se og kjenne», videre sa Viggo at vitnets mor var «ei hore». Viggo spurte vitnet flere ganger om vitnet ville bli med ham hjem. Vitnet forklarte at hun alltid svarte «nei» til dette. Viggo sa da: «Hvorfor kan du ikke bli med meg hjem når din mamma er ei hore».

Vitnet forklarte at Viggo ved flere anledninger spurte vitnet om hun «kunne bli med opp i skogen og ta av seg genseren».
Ved en anledning spurte også Viggo om hun kunne bli med opp og i skogen og ta av seg alle klærne inkludert buksene.

Vitnet forklarte at hun pleide å løpe hjem når hun ble spurt om dette, vitnet sier at alle var redde Viggo. Med alle mente vitnet alle barna i området.

Vitnet forklarte at Viggo ved noen anledninger sa til vitnet at han skulle drepe vitnets mor dersom hun ikke gjorde som han sa….


Jon Lindahl
Vitnet ønsker å presisere at det var Viggo som alltid var den aktive, sa ting til vitnet eller skar grimaser/provoserte.
Jan Helge var bare tilstede og forholdt seg passiv.

Elin Samuelsen Olsen
Vitnet forklarte at hun har hatt inntrykk av, fra første stund, at det var Viggo som er «sjefen» og Jan Helge dilter etter.
Når hun har sett og hørt dem sammen er det alltid Viggo som fører ordet og styrer det hele.

Maj Hege Reinertsen
Oppførselen til Viggo førte til at hun vurderte å flytte fra området.
Hun måtte etter hvert få folk til å hjelpe henne med å lufte hunden. Hun orket ikke å møte Viggo.
Vitnet opplevde ikke Jan Helge som et problem. Men synes at det var ubehagelig å møte han pga. han så ofte gikk sammen med Viggo.

Hilde Gunn Tellefsen
Vitnet har størst kjennskap til Viggo og har blant annet hatt et litt anstrengt forhold til ham.
Da de flyttet til Egsområdet for ca. 9-10 år siden, la hun fort merke til at Viggo ikke var helt som andre gutter.
Hun la blant annet merke til at han var svært høyrøstet og at han hadde et vulgært ordforråd.
«Han hadde også et vanvittig temperament», sier hun. Jan Helge derimot var mer «normal». Han diltet stort sett alltid etter Viggo og gjorde slik som han sa. Det eneste hun har reagert på med Jan Helge var hvordan han kunne finne seg i behandlingen han fikk av Viggo.
Vitnet nevner spesielt en episode hvor Viggo skjelte ut Jan Helge etter noter. Selv om utskjellingen var helt ekstrem stod Jan Helge med bøyd hode og tok imot. Han gjorde ikke tegn til å ta til motmæle mot Viggo.

Reidun Wigemyr
Vitnet forklarte at hun alltid har hatt på følelsen at det er Viggo som er lederen av dem. Han virker mye tøffere og leder an.
Jan Helge holder seg alltid mer i bakgrunnen og virker stille og beskjeden. Han står ofte i bakgrunnen og smiler og ler.

Tor Lumumba Jones
Da Viggo begynte å gå mye sammen med Jan Helge Andersen, for ca. 3-4 år siden, syntes det helt tydelig at det var Viggo som var sjefen blant de to. Viggo og Jan Helge var stort sett alltid sammen, så man den ene kunne man være sikker på at den andre kom like bak.
Vitnet vil helt klart si at det var Viggo som ledet an i forhold til Jan Helge. Det virket ikke som om det var noe likeverdig forhold dem imellom.


Cecilie Nordbø
I det hun passerte Viggo med sykkelen, begynte han å skrike og hyle. Han kom med masse slengbemerkninger til henne. Vitnet reagerte kraftig på dette fordi hun aldri hadde lagt merke til gutten før, og skjønte ikke hvorfor han var sint på henne.

(ved senere anledning) Vitnet snudde seg vekk straks hun så dem, for hun håpte at guttene ikke hadde sett henne.
Viggo begynte da å snakke merkbart høyere til Jan Helge. Alt han sa var slibrig sexprat.
Vitnet husker ordene «barberte fitte» og «hore». Det var helt klart for vitnet at Viggo ønsket at vitnet skulle høre hva han sa, og at det var myntet på henne.

Vitnet husker også at hun en gang gikk i Caledonienkvartalet da hun hørte Viggo skrek til henne på 100-200 meters avstand. Han ropte og skrek: «Jævla hore» m.v.

Maj Hege Reinertsen
Nesten med en gang etter at hun flyttet inn i blokka begynte hun å bli plagd av Viggo. Når hun kom ut på verandaen så opplevde hun at Vigge plystret etter henne, han gjorde også kyssebevegelser.
Søndagen før guttene ble pågrepet var hun ute og gikk med hunden. På hjørnet av blokka så hun at Viggo og Jan Helge sto sammen.
Vitnet hørte at Viggo sa «fitte» til vitnet. Vitnet ble forskrekket når hun hørte dette. 

Oppførselen til Viggo førte til at hun vurderte å flytte fra området. Hun [måtte] etter hvert få folk til å hjelpe henne med å lufte hunden. Hun orket ikke å møte Viggo.

Hilde Gunn Tellefsen
Vitnet har fulgt litt ekstra nøye med på Jan Helge og Viggo fordi jentene til vitnet, Stine (12) og Tonje (10)  har lekt en del sammen med dem. Dette til tross for at Stine og Tonje er mye yngre enn Viggo og Jan Helge.

Det har hendt at jentene har kommet hjem og gitt uttrykk for at de har vært redde. Vitnet har da oppfordret dem til ikke å leke sammen med Viggo. Overfor vitnet har Viggos «sexfiksering» gitt seg utslag i at han har slengt kommentarer til henne. Hvis hun tilfeldigvis har truffet på Viggo kan ha slengt ord som «Sexy rumpe», «fitte» og «bitch» etter henne.
En gang vitnet lå og solte seg i hagen sin syklet Viggo frem og tilbake utenfor hekken og ropte: «fittefaen, fittefaen» hele tiden.
Vitnet sluttet å sole seg i hagen etter dette.

Reidun Wigemyr
Viggo er svært ofte «stygg» i munnen og kommer med slibrige bemerkninger – han slenger mye dritt.
Hun sitter med følelsen av at han alltid snakker høyt når han slenger disse bemerkningene. Det virker som om han vil at flest mulig skal overhøre det han sier. 
I den første tiden etter at Viggo begynte å komme med kommentarene sine, følte vitnet det ekkelt.
Eksempler på kommentarer er; «Jævla fitte» eller «Har du fått deg noe pikk i det siste».

Vitnet snakket med sin nabo ; Cecilie Dahle, som bodde i nr. 61 tidligere. Cecilie fortalte at hun hadde sett at Viggo (og kanskje Jan Helge) hadde spionert på henne gjennom vinduet. Cecilie syntes dette var ekkelt. 

Det har alltid virket som om Viggo må gjøre seg bemerket. Hun har hørt at han har slengt med «leppa» til de andre barna også. Som eksempel nevner hun at hun har hørt Viggo rope til andre barn en gang de spilte slåball i gata; «Din jævla pikk, dersom du ikke treffer ballen neste gang skal jeg drepe deg».

Tor Lumumba Jones
Vitnet forklarer at han har to barn selv, gutt på 11 og jente på 8 år. Vitnet forklarer at han ganske raskt la merke til Viggo Kristiansen da han flyttet til Eg. Vitne la merke til at Viggo var en høyrøstet fyr og de fleste la raskt merke til han. Vitnet merket seg også at Viggo ofte lekte med barn som var mindre enn han selv.  
Vitnet mener at de fleste oppfattet Viggo som spesiell. Han oppførte seg ikke som andre barn eller ungdommer.
Vitnet forklarer at hans kone en gang så fra vinduet at Viggo banket opp et barn som var mindre enn han selv. Dette førte til at Tone måtte ut og stoppe han.

Da vitnet kom til Eg var Viggo kanskje 14-15 år, men han lekte stort sett med 7-8 åringer. Vitnet mener også å huske at Viggo hadde en kjæreste som bodde i nabolaget, hun var flere år yngre enn han.

Vitnet forklarer at han har opplevd Viggo som psykisk ustabil. Vitnet har derfor følt det nesten umulig eller vanskelig å prate fornuft til han. Vitnet har arbeidet flere år i psykiatrien, og på grunnlag av disse erfaringene synes vitnet Viggo etter hvert oppførte seg som en avviker.
Viggo har flere ganger ropt «negerhore» etter vitnets kone. Det har ført til at vitnet og hans familie har følt seg utrygge i forhold til Viggo.
Vitne forklarer at han i den siste tiden har rådet kona til ikke å gå alene hjem. Da har vitnet tenkt på Viggo og Jan Helge.
Vitnet har faktisk også tenkt at hvis det det skjedde en voldtekt på Egsområdet, ville han umiddelbart tenkt at det var disse to som hadde gjort det. Vitnet begrunner dette med at ingen av dem har vært sammen med jenter på egen alder, de bare lusket rundt i området for seg selv.
Det undrer vitnet at Jan Helge kunne begå drap. Han virket ikke så smart og var vel derfor lett for Viggo å bruke.

Vitnet ønsker å nevne en hendelse for å illustrere hvordan Viggo var. I nabolaget bodde det et par som hadde to jenter.
Da Viggo var omkring 20 år sa han til jenta på 10 år, som nylig hadde fått ei lillesøster:
«Dine foreldre er for gammel til å få barn. Jenta ble lei seg og sa at hun skulle si dette til pappaen sin. Da sa Viggo til henne; «Hvis du gjør det skal jeg drepe din far». Vitnet mener dette illustrerer at Viggo ikke har følelser i det hele tatt.

Når man møtte begge guttene ute på veien, kikket Jan Helge ned mens Viggo var frempå. 
Vitnet tror nok det er mange som sitter med en følelse av at i denne saken er det Viggo som har dratt Jan Helge med.

På spørsmål forklarer vitnet at han opplevde at flere barn var redde for Viggo, men ikke for Jan Helge.
Vitnet har aldri hørt om episoder der Jan Helge har gjort noe mot små barn alene.
Vitnet mener at de fleste på Eg har følt at Viggo de siste to årene har vært «nærmest en tikkende bombe».
Vitnet synes også det stemmer, med vitnets kjennskap til de to, at Jan Helge erkjenner forholdet og Viggo nekter på alt.

Viggo Kristiansen
...På bakgrunn av dette ble siktede foreholdt at Jan Helge ser på siktede som den dominerende dem imellom, mens han selv bare «dilter etter».

Siktede sier seg enig i dette og fortsetter med at «Jan Helge tør ikke å motsi meg». Som eksempel sier han at han har stresset Jan Helge med at han må rydde i bua.
«Det forundrer meg ikke om han har et hatforhold til meg grunnet dette». På spørsmål om siktede har merket noe til dette, sier han at han egentlig ikke har merket noe til dette. «Det er noe jeg føler fordi jeg tror at Jan Helge føler at han må gjøre alt jeg sier, og føyer til «Jeg må jo si at det er helt utrolig at han har holdt ut med meg så lenge».

 

Endret av 0laf
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Det var veldig mye svar på en påstand. Kan jeg spørre hvor dette er fra det du har sitert her? 

Jeg ser at det er klart at Kristiansen var lederen her. Også at Kristiansen har sagt det selv, noe som overhodet ikke ville fordelaktig for han å informere om. 

Det er også interessant at Kristiansen viser interesse for ei når ho "begynner å få former". Hadde han vært pedofil ville jo det motsatte ha vært tilfelle. 

Endret av BethB
  • Liker 1
Lenke til kommentar
BethB skrev (7 minutter siden):

Det var veldig mye svar på en påstand. Kan jeg spørre hvor dette er fra det du har sitert her? 


Dette er for det meste vitnemål innhentet av politiet, flere av de vitnet i Tingretten og Lagmannsretten mot Viggo.
Vitnemålene er oppstilt av aktoratet, og gjengitt i rapporten til Gjenopptakelseskommisjonen.

Det er spesielt når så å si alle dine venner, og alle naboene, vitner mot deg, ingen av de hadde særlig mye godt å si om Viggo.
Det er åpenbart ikke nok til dømme noen for drap, men er vel det man kaller "karaktervitner".
 

BethB skrev (7 minutter siden):

Det er også interessant at Kristiansen viser interesse for ei når ho "begynner å få former". Hadde han vært pedofil ville jo det motsatte ha vært tilfelle. 


At man er tiltrukket voksne eller interessert i "former" når man er ungdom, utelukker ikke at man også er seksuelt tiltrukket små barn.

At man er tiltrukket barn seksuelt, altså er pedofil, utelukker ikke at man også kan være seksuelt tiltrukket voksne.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Nå har jeg lest ca 369 sider med Baneheia materiale og konklusjonen til kommisjonen for gjenopptagelse. 

1. Jeg er overrasket over den generelle uprofesjonelle holdningen til statsadvokaten og bistandsadvokaten. 

2. Usikker på om jeg lar meg forføre av Sjødin sitt engasjement. 

 

3. At VK har sittet innelåst i så lang tid hadde vært passende straff for overgrep mot barn, men nå er det ikke det VK er fengslet for. 

 

4. Jeg er overbevist om at han vil bli frikjent for drap og voldtekt i Baneheia. 

Endret av Psykake
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 2/20/2021 at 3:50 PM, Budeia said:

Kan ha gått for langt i min beskyldning, men her skriver du da at det er mange der ute som Viggo. Eller som har gjort det samme som Viggo, og som ville stilt like dårlig. Hvordan vet du dette?

Fordi overgrep mot barn er betraktelig mer vanlig enn drap, og de faste bevisene man har mot VK passer på en hel haug andre menn.

Lenke til kommentar
26 minutes ago, Psykake said:

Nå har jeg lest ca 369 sider med Baneheia materiale og konklusjonen til kommisjonen for gjenopptagelse. 

1. Jeg er overrasket over den generelle uprofesjonelle holdningen til statsadvokaten og bistandsadvokaten. 

2. Usikker på om jeg lar meg forføre av Sjødin sitt engasjement. 

 

3. At VK har sittet innelåst i så lang tid hadde vært passende straff for overgrep mot barn, men nå er det ikke det VK er fengslet for. 

 

4. Jeg er overbevist om at han vil bli frikjent for drap og voldtekt i Baneheia. 

De som etter frifinnelsen fortsatt mener han er skyldig, kan jo trøste seg med at han satt i fengsel 21 år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm Tenker at det nødvendigvis ikke er den utagerende og brautete personen som på den måten får utløp for sitt psyke som er farlig men heller den litt stille som som går rundt med sine egne tanker og ideer. Er ikke så veldig inne i Baneheia saken men den vekker minner fra min barndom der jeg og min venninne råket ut for en ung pedofil mann, vi ble ikke skadet på noen måte men en skummel situasjon. Håper Viggo får sin rettsak på nytt, forferdelig å bli uskyldig dømt.

Lenke til kommentar
BethB skrev (2 timer siden):

Han er dømt for overgrep mot en jente. Hvis han har sagt at de var lette å få med seg til politiet under tilståelsene så er jo den en naturlig del av hans forklaring. 

Nå legger du til grunn at Andersen visst om alt Kristiansen hadde gjort før politiet visste dette. Hvor har du dette fra? 

Siden din hypotese fikk ut på at Andersen gjore noe for å vise det til sitt idol. Da går du utifra at Andersen visste om hva Kristiansen hadde gjort. 

Side 357 i rapporten:

"Mindretallet vil også bemerke at bakgrunnen for at overgrepene mot Y ble kjent, var at Andersen i avhør 22. september 2000 forklarte seg om dette til politiet. Dette var ukjent for alle på det tidspunktet. Opplysningene ble deretter etterforsket ved 358 dommeravhør av Y den 6. oktober 2000"

 

Etter mitt syn er dette et mulig motiv for Andersen for å både begå ugjerningene, men også å dra bestekompisen sin inn i forklaringen sin. Jeg finner det usannsynlig at dette er noe politiet har plantet på Andersen, så man må jo gå ut i fra at Andersen selv kan ha fattet interesse i det samme når Kristiansen fortalte om det. Motivet for å dra Kristiansen inn i saken er opplagt. 

Lenke til kommentar
petterP9 skrev (22 minutter siden):

Motivet for å dra Kristiansen inn i saken er opplagt. 

Hvis JH hadde en avansert plan for å ta hevn på Viggo, kunne han like gjerne gått og slått ned Viggo direkte. Med JH sin størrelse i forhold til Viggo sin, kunne det sikkert latt seg gjøre å slå ham ned. (JH var/er både høyere og tyngre enn Viggo?)

Med alle karaktervitnene som sier at Viggo var en tikkende bombe, skal det vel noe til at påtalemyndighetene frafaller en ny rettssak. 

Lenke til kommentar
Budeia skrev (4 minutter siden):

Hvis JH hadde en avansert plan for å ta hevn på Viggo, kunne han like gjerne gått og slått ned Viggo direkte. Med JH sin størrelse i forhold til Viggo sin, kunne det sikkert latt seg gjøre å slå ham ned. (JH var/er både høyere og tyngre enn Viggo?)

Med alle karaktervitnene som sier at Viggo var en tikkende bombe, skal det vel noe til at påtalemyndighetene frafaller en ny rettssak. 

Er jo ikke snakk om hevn på VIggo i såfall, motivet er jo at JHA skulle få minst straff og fremstå som tvunget i saken. Han fikk ikke særlig mindre straff, men hvem er fremstilt som angrende synder og hvem er fremstilt som monster i denne saken, og har vært det i 20 år? 

Dersom JHA ville slå ned VK, så kunne han jo gjort det når overgrepene skejdde, og reddet livet til minst en av jentene, men det fikk han muligens ikke sjansen til, dersom VK faktisk ikke var der

Endret av Baranladion
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...