Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Keyless access til bolig?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Finnes det?

 

Helst så enkelt som det er i bilen, men en kode er også OK.

 

Kode har vi på jobb, men hvor kostbart er det? Og fungerer det på ytterdører?

 

Mange spørsmål, takk på forhånd.

Den enkleste løsningen for deg er nok en Yale Doorman som har både mulighet for nøkkelbrikke som du holder foran låsen og mulighet for inntasting av kode. Jeg kjenner ikke til noen slik løsning som er så utbredt som denne. Den fås faktisk ned i 2699 kr tror jeg.

Lenke til kommentar

Jeg kjenner mange som har Yale Doorman og det funker kjempebra. Man kan åpne døren med brikke eller kode, ikke vanlige nøkler.

 

I tillegg kan man utvide den med en modul fra http://www.verisure.no/las.html slik at man kan åpne døren med mobilen fra hvor som helst.

 

Slippe inn snekkere med enganskode/mobilen etc. blir en lek. Har ungene glemt nøkkelbrikken hjemme? Åpne døren med mobilen fra jobb. Helt porno spør du meg :)

Lenke til kommentar

Coop obs bygg har dette, mener å huske det koster rundt 3000 ett sted.

Kan lese mobilen din om du har nfc på den, ellers er det med nfc-brikker og du kan ha kode :)

 

https://coop.no/varer/produkt/yale-doorman-elektronisk-boligls-24/

 

Det er ikke riktig så enkelt. Selv om man har NFC på mobilen er det ikke gitt at mobilen kan emulere ett nøkkelkort. Det er mange ISO standarder som må være på plass på utstyret (i dette tilfellet Yale Doorman), og man må ha siste versjon av Android for å i det heletatt tenke tanken. Tror ikke Yale Doorman har standarden som skal til (ISO-7816-5 om jeg ikke husker feil).

Lenke til kommentar

Jeg kjenner mange som har Yale Doorman og det funker kjempebra. Man kan åpne døren med brikke eller kode, ikke vanlige nøkler.

 

Dette frister, synd at det ikke kan åpnes med vanlige nøkler.

 

Skeptikeren tviler når elektronikken en gang svikter og det ikke finnes andre veier inn. Vet noen om det finnes bypass-muligheter eller om jeg må ringe låsesmeden?

Lenke til kommentar

Manualen til Yale Doorman

 

Yale Doorman har vært på markedet noen år og det virker som de er veldig driftssikre. Jeg har i hvert fall ikke hørt om noen tilfeller der andre deler enn batteriet svikter. Lavt batterinivå varsles i god tid før det går tomt. Hvis man ikke skifter batteri etter langvarig varsling og kommer til låst dør fra utsiden og tomt batteri så finnes det likevel en løsning. Bruk et vanlig 9V batteri som backup, med tilkobling utenfra. Da virker både nøkkelbrikke, kode og fjernkontroll. Når du har låst opp kan du skifte batteriene inne i enheten.

 

Har man oversett batterivarslet i lang tid og kommer til låst dør fra innsiden og tomt batteri så bruker man låsvrideren + dørvrideren til å åpne. Denne muligheten kan blokkeres med såkalt sikkerhetsmodus som skal forhindre innbruddstyver fra å kunne åpne døra innenfra. Det kan selvsagt være en farlig kombinasjon å både overse batterivarslene og komme i en nødsituasjon (brann etc) med sikkerhetsmodusen på.

 

Løsningen er å ta batterivarslet på alvor.

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...