Gå til innhold

Hjelper raskere ram? Her kan du finne svaret!


Nizzen

Anbefalte innlegg

Her kan folk poste tester som viser at raskere ram er bedre i visse programmer.

 

Selv har jeg testet Battlefield 3 og 4 med skjermkort i SLI, og 1333mhz VS 2666mhz minne hjalp markant. 

 

BF3 : 1333mhz VS 2666mhz

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1514887&p=20783473

 

 

BF4 1600mhz VS 2400mhz

 

http://www.corsair.com/en-us/blog/2013/october/battlefield-4-loves-high-speed-memory

 

Minnehastighet skalering med Skylake og SLI

Fallout.png

 

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/

 

 

 

 

Her er en annen samletråd på OCN om minnehastigheter:

 

 

http://new.overclock.net/t/1487162/an-independent-study-does-the-speed-of-ram-directly-affect-fps-during-high-cpu-overhead-scenarios

 

Minneskalering på Skylake X og Coffee lake:

https://www.computerbase.de/2020-05/spieleleistung-test-intel-coffee-lake-s-skylake-x-arbeitsspeicher/2/#diagramm-shadow-of-the-tomb-raider-720p

Minne 9900k VS 3900x: 
https://www.computerbase.de/2020-05/spieleleistung-test-intel-core-i9-9900k-amd-ryzen-9-3900x-ram-oc/2/#diagramm-far-cry-5

Ikke kombiner forskjellige minnekit. Her ser dere hvorfor:

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57038-Don%92t-combine-memory-kits!-The-meat-and-potatoes-overview

 

Hvilke minne er b-die?:

 

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

 

Unødvendig off topic vil bli slettet.  :xmas:

Endret av Nizzen
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke alle rambrikkene som gir ytelseforbedring.

 

Se bare på G.Skill TridentX DDR3 3000MHz 8GB CL12 (2x4GB)

 

G.Skill TridentX 8GB DDR3-2933 Memory Kit Review

 

For meg ser det nesten ut som den gir litt dårligere ytelse ved høyere hastighet og den er veldig stiv priset også.

Det spiller liten rolle hvilke produsent det er. Frekvensen og tillgangstidene lyver ikke, og da kan det være hvilken som helst produsent bak de, uten at det endrer noe særlig.

 

Problemet er testere, ikke RAM brikkene. Det er klart du ikke får noen forskjell i spill når du ikke tester spill en gang. Å kjøre noen syntetiske tester har ikke så mye å si med mindre du sammenligner med de testene. Denne tråden viser at det er en del spill som drar god nytte av slikt.

 

Ellers er det problematisk at de tester det på en slapp 4770k uten noe justeringer. Skal du mest nytte av raskt minne, så blir CPU også viktig å få på en OK frekvens. For ikke å snakke om kraftig nok skjermkort.

 

Edit: de tester heller ikke minne ved forskjellige hastigheter. De har lavere tillgsngstider på de med lavere frekvenser. Ergo vil ytelsen være omtrent lik, og det er programmet som sier noe om det liker høy frekvens eller lav responstid.

Endret av Andrull
  • Liker 3
Lenke til kommentar

"Her kan folk poste tester som viser at raskere ram er bedre i visse programmer."

 

Da trengee vi ikkje tester som viser 0 forbedring :p

 

fysikktesten til 3dmark 11 er en god syntetisk test som skalerer med minnehastighet og lavere timimgs på ram. Også andre 3dmark fysikktester.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, det kan også være viktig faktor om rambrikkene er produsent overklokket, eller om de bruker stock hastighet. Ville tro de som er over 2400mhz er overklokket fra produsent.

Nå vet jeg ikke hvordan varme fra hovedkort + CPU kan påvirke resultatene siden om rambrikkene blir for varme kan verstefall ytelsen svekkes.

 

Breaking the Hype of High Frequency RAM

 

Ut i fra denne virker det ut som er mest intel sine 6 kjerner prosessorer som drar mest nytte av raske rambrikker, AMD FX-8150 er tydligvis for svak til å dra nytte av det. Det virker også mest ut som skrivehastigheten er svakes eller gir minst å hente på.

 

Dermed det å laste spillet fra først stund vil uansett ta like langt tid, så man må nok avslutte spillet og starte det nytt før forskjellen merkes mest.

 

Hadde vært gøy med en test DDR3 vs DDR4 med samme hastighet for å se om det blir bedre, DDR4 bruker vel 1.2 Volt men DDR3 bruker ofte 1.5 volt så muligens varme blir mindre problem.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

En liten nekro bump dette, men du postet denne linken selv så det er vel greit. :)

Du har jo klokka minnet ditt til 3200MHz nå, kunne du kjørt en test som viser forskjellene i de samme scenarioene som du postet i den originale posten? Kunne vært interessant å sett fra 2400/2666 til 3200. :) Pretty plis? :)

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Ikke for å være gledesdreper når det gjelder fps og DDR4 hastighet; jeg klarer ikke bli veldig begeistret over raskere RAM. Dessverre må jeg si da jeg håpet at det skulle kunne gi seg utslag for moderate PCoppsett også. Anandtech review

 

 

ddr4 har vist seg å være raskt nok på 2133mhz i de fleste tilfeller, noe som er helt topp! Kan jo være dette endrer seg med 3-way titan X. Da kan det være at høyere ddr4 frekvens vil hjelpe i de aller heftigste spilla som bruker MYE cpu og gpukraft. F.eks som Battlefield serien.

Lenke til kommentar

Du dreper ikke gleden min, bare lurte på om jeg skal gidde å klokke minnet mitt noe særlig mer enn 2666 :)

 

Jeg har ikkje overklokka minnet mitt atm, det er stock 3200mhz.

 

3000mhz er jo et fint tall, så hvorfor ikkje leke litt? Jeg synes det er gøy å overklokke, det er over halve morroa med ny hardware :D

 

Ellers er du fornøyd med maskinen din?

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Har ikke rotet så mye med minnet enda, jeg gikk bare til 2666 fordi da slapp jeg å tukle med 125 strap osv. Kan jo prøve å sette meg litt inn i det når jeg kommer meg hjem igjen, er i Afrika på jobb igjen, ekke hjemme før om et par uker. :(

Vurderer også å klokke videre på CPU'en, se om jeg får skviset litt mer ut av den, akkurat nå så har den bare en 24/7 klokk på 4.5, som dere kaller for amish grensa. ;)

Maskinen er rå, Haakon har vært en god hjelp, så all ære til han for tålmodigheten hans. Den er "snart ferdig". Planen nå er nye GPU'er, en ny SSD - vurderer 850EVO (si nei om det er dumt), og drain port. Skal også tweake litt på oppsettet mitt, sånn at vannkjølingen blir lagt litt mer "logisk", veit mer nå enn ved første forsøk. Skal poste flere bilder i byggetråden min etterhvert. :)

PC-V8 er en drøm å bygge i. Dvs, det er ikke det enkleste og mest intuitivet ala Fractal/CM osv, men alt er logisk, og det er godt klargjort for vannkjøling. Plassen er deilig, men det er litt mer jobb enn et vanlig kabinett. Alt i alt, stor fornøyd med maskinen og Haakon/DigitalImpuls. :)

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
  • 6 måneder senere...

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/

 

Merk: 

Test System Specs

ARMA3.png

Fallout.png

 

 

 

On the subject of memory timings, we didn’t see a huge impact on performance when going from , say CAS16 to CAS19, and while the latency does start to creep up this is solved by going to the next speed grade. In short, low-latency DDR4-2400 won’t match the performance of slacker DDR4-3000 memory.
Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Du kunne tatt med siste testen som var gjort med et enkelt 980ti, der var det mindre forskjeller.

 

 

As you can see a single GTX 980 Ti is fully tapped even with DDR4-2133 memory. The ultra-quality settings paired with HairWorks are too much for this GPU configuration to take advantage of the CPU processor power provided by all that additional bandwidth.

 

 

GTX980Ti.png

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...