Gå til innhold

Hva savner/ønsker dere i spillindustrien


Anbefalte innlegg

Flere romsimulatorer som Star Citizen, Elite: Dangerous og Limit Theory!

 

Men fremfor alt ønsker jeg meg sjangerbrytende spill, som ikke passer inn i noen ferdig sjangerdefinisjon. Dette fordi spill som forsøker å passe inn i en sjanger blir begrensede og kjedelige, samt at dagens definerte sjangre er utdaterte og tilpasset en tid da datamaskiner og spillmotorer var mer begrenset enn de er i dag. Dessuten er det åpenbart at spillstudioene lager begrensede sjangerspill fordi de ikke ønsker å lage spill som går over flere sjangre og dermed vil koste mer.

 

Sjangerbrytende spill vil rett og slett etterligne vår verden mer nøyaktig. En verden hvor du kan møte både bønder og pirater, skreddere og leiesoldater. For å nevne noe.

 

Dessuten vil jeg gjerne se historiske spill, som er historisk riktige og gjerne tar utgangspunkt i en historisk hendelse. Et eksempel på et historisk spill som skal bli historisk riktig er Kingdom Come: Deliverence. Men jeg vil gjerne ha spesielle historiske episoder gjenfortalt i dataspill, som f.eks. slaget ved Waterloo; invasjonen av England i 1066 (som skjedde to steder nesten samtidig, så her er det mye å ta av!); renessansen med Leonardo da Vinci og Michelangelo, og kampen mellom kirken og vitenskapen; borgerkrigen i Norge (som varte i mer enn 100 år fra Sigurd Jorsalfare til Håkon den femte); m.m. Det er utrolig mye spennende man kan lage dataspill av!

 

Disse historiske spillene bør være så historisk nøyaktige at de kan brukes i undervisning i skolen også. Dermed gjør man skolene over hele verden en tjeneste og elever og studenter kan få et bedre inntrykk av historien.

 

Edit: Joachim Froholt skriver om dette her: http://www.gamer.no/artikler/kommentar-kommentar-gi-oss-storre-variasjon/138404/alle

 

Jeg så ikke den artikkelen før nå, i ettertid. Interessant at flere enn meg har tenkt i disse banene og skrevet om det.

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ønsker at FPS skytespill som tar for seg krigsjangeren uansett om det e Modern Warfare eller WW1 eller omså WW1 viser skikkelige detaljer når du faktisk skyter fiender og ikke bare at AI fiendemodellene blir om til ragdoll eller filledukke på norsk. Elsker f.eks i Black Mesa at når du skyter fiender så ser du gørra fra fiendene fortsatt klisje igjen på våpnene du skyter med.

 

Vil har bort med forhåndsbestillingbonuser som ikke er mulig å få tak i senere som DLC. Vil ha bort "eksklusive" 2 missions ved å forhåndsbestille ( looking at you ubisoft ). Ønsker heller at de skal ha DLC pakker eller eventuelt season pack innhold som gir ut flere pakker med mission innhold og ikke noe tøv som f.eks 2 ekstra våpen og 1 ny drakt. La meg gjerne bruke de samme våpnene, men gi meg flere oppdrag istedet.

 

 

Vil ha at flere selskap som har mulighet til det på "relativt" simple spill kan implementere en innebygd editor så man kan selv lage baner og dele med andre. Nintendo skal ha "litt" skryt for å endelig ha kommet med sin egen offisielle Mario Maker "spill" nå, men blir neppe å kjøpe det etter jeg har hørt at man ikke kan opplaste å deler baner med andre. Vet at noen er genuint interessert i å sitte MAAASSE timer å lage baner så er derfor ekstremt artig å teste ut det som kommer i Trials. Hadde "neppe" spilt så mye som jeg gjørt om man ikke kunne spilt andre sine baner.

 

 

Ønsker fortsatt Red Dead Redemption til PC, remastered slik som GTA5 med ekstra bells & whistles + Undead Nightmare.

 

Vil ha ett nytt Rock Band spill, men helst til PC. Har allerede 3 gode Logitech Kontrollere og de fungerer til PC. Ville gjerne kjøpt masse ny DLC, men ønsker helst at den DLCn jeg har per i dag skulle kunne brukt på en eventuell PC versjon.

 

Vil ha ett nytt Resident Evil spill som gjerne er Reboot av serien og som faktisk er skummelt å spille, gjerne ikke bare første gangen. Tilbake til at du finner minimalt med skudd, ingen max payne mechanics som i RE6.

 

Vil ha flere gode titler til PSvitaen som ikke er rollespill, bilspill, Legospill eller indiespill. Ønsker spill som GTA, RE4, Trials ( urban trials teller ikke, det e ikke i nærheten av ekte trials ), Offtopic, men spaceworld hadde 75% avslag på masse spill så fikk Little Big Planet, Resistance og Batman AO: Blackgate til vita for 140kr.

Om nødvendig så grev tilbake i PS2 bibloteket eller gamecube. Vil gjerne ha Resident Evil Remake også til Vita, samme går for Code Veronica. Mange har spådd døden for Vitaen for lenge siden, men har selv fortsatt trua på den. Personlig så var jeg litt interessert i Nvidia Shield da jeg så den, men det mest på grunn av Black Ops II. Fant derimot ut at dette var ett spill som var spilt streamet på maskina og ikke lokalt. Første håndholdte som kan spille Black Ops II lokalt og gjerne holde batteriet gående iallefall 5-6 timer skal jeg ha. Vil gjerne ha BOII Zombies On-The-Go.

 

Må selvfølgelig ha til sist at vil at Treyarch skal lage ett Call of Duty spill som ikke har noe med krig å gjøre, men en fullverdig Zombies Campaign, 6-7 Zombie Story mode/Survival baner. La de få bruke mere tid på de 2 elementene og skipp en seperat Multiplayer komponent. All about the Zombies baby :D

Lenke til kommentar

Ønsker et generelt mindre fokus på fart og action, så og si uansett sjanger. Action/eventyr/skrekk-spill må fokusere mer på utforskning, oppgaveløsning, stemning, ala spill som de 2-3 første resident evil, Silent hill, tomb raider.

 

Japanske rollespill må ta det roligere, vekk med hyperaktive kampsystemer, slutt på å neglisjere oppbygging av verden, historie og karakterutvinkling.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Outland og Guacamelee er ihvertfal praktfulle spill.

 

Så har du det norske som kom i våres fra Rain Games. Husker ikke tittelen i farten. Jeg likte det godt hvertfall. Så kom det et til Xbox for noen år siden som jeg likte godt, Shadow Complex. Er Strider noe i samme gate?

 

Outland må jeg sjekke ut

 

Teslagrad tror jeg du tenker på, med Rain Games.

 

Forøvrig skulle jeg ønske at de store selskapene slutter å pøse på med så jævlig mye penger i prosjektene sine. På den måten kan de tørre å satse på nisjemarkeder også, istedenfor bare store flate AAA releaser. Som nevnt i første post, jeg trenger ikke dette ekstreme grafikkjaget, trenger ikke å se det drypper sikkel fra tunger til bikjer o.l. Gi meg en god historie, og gode veldefinerte karakterer. Sitter nå og spiller Persona 4 og koser meg ihjel, har alt jeg er ute etter. En god historie satt i et familiært terreng, med karakterer med ordentlig definerte personligheter. Har ikke noe problem med selve grafikken, dog kunne den gjerne vært høyere oppløsning, men selve stilen og teksturene er jo konge. Samme med Psychonauts, enkel men spennende og samtidig unik historie, veldefinerte karakterer som det er gøy å interagere med. Har ikke så mye å klage på når det kommer til grafikken der, den er fargerik og fin dog litt sær, og siden det er PC så kan jeg jo selv sette på høyere oppløsning så ting blir skarpt og fint.

 

Forøvrig enig med G.I.R.L om at det hadde vært fint om ikke alt var fart og action hele tiden, det er slitsomt når alt er "IN YOUR FACE!" hele tiden.

 

Ooh, en ting til. Jeg ønsker meg et adventure RPG spill alla Fable, satt i League of Legends universet. MOBA er ikke akkurat min sjanger, men det universet er så kult :/

Endret av Perrern
Lenke til kommentar

Fremfor alt håper jeg på flere nye IP`er, gjerne fra nye eller ukjente selskap. Ikke femte og sjette spill i franchiser fra gigaselskap.

 

Tenk på når f.eks Dead space, Bioshock eller første Gears of war kom ut. Nye IP`er som føltes friske og nye gameplaymekanikker. Håper at denne generasjonen kommer MANGE IP`er som føles like forfriskende som disse da de kom ut.

 

Open world sjangeren håper jeg enten det blir mindre av eller blir gjort mye bedre enn nå. Begynner å bli lei store åpne verdener der man har tonnevis med ting å gjøre men som blir veldig repetativt. Ønsker meg heller sterkere narrativ evt. mindre verdener med variert innhold. Fps sjangeren trenger kanskje også litt nytenkning? Ser det som positivt at vi ser spill som f.eks Alien Isolation, som virker veldig interessant.

Lenke til kommentar

En ny konkurrent til Xbox/Playstation hadde ikke vært gale. Utvanne markedet og gjøre det vanskeligere for Sony å tjene penger. Etterhvert, forhåpentligvis, at de kaster inn håndkleet og så blir det et race mellom Xbox og ny konsoll. Hadde vært spennende om Valve kastet seg inn i racet. Vi trenger selskaper som leverer gode eksklusiver.

 

Hvorfor er det viktig at Sony skal tjene mindre penger og kaste inn håndkleet? Da blir det jo mindre eksklusiver og mindre konkurranse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ønsker et generelt mindre fokus på fart og action, så og si uansett sjanger. Action/eventyr/skrekk-spill må fokusere mer på utforskning, oppgaveløsning, stemning, ala spill som de 2-3 første resident evil, Silent hill, tomb raider.

 

Japanske rollespill må ta det roligere, vekk med hyperaktive kampsystemer, slutt på å neglisjere oppbygging av verden, historie og karakterutvinkling.

 

Enig med denne. Generelt mindre lavpannet bang og bom og ADHD-orientert underholdning.

 

Apropos så oppfyller Legend of the Heroes: Trails in the Sky (til PSP og som akkurat kom ut på PC) alle ønskene du lister opp i siste avsnitt.

Lenke til kommentar

Etter årevis med mer eller mindre skuffelser, trender jeg ikke føler meg helt hjemme i og corporate bullshit er jeg litt lei hele spillsjangeren. Jeg klarer ikke helt å engasjere meg like mye. Jeg føler sjangeren som kulturelt fenomen burde vært kommet mye lengre enn den er. Som formidler av gode historier, unike opplevelser / verdener og en sann følelse av interaktivitet.

Kerbal Space Program er vel omtrent det eneste spillet jeg har spilt dette året.

Mer spesifikt ønsker jeg meg en superrealistisk road racer. Baneracing blir litt kjedelig i lengden da banene føles litt kunstig lagt opp (type veldig bråe svinger og veldig rette langstrekk). Ikke minst et nytt realistisk rallyspill ala Richard Burns Rally.

Lenke til kommentar

 

En ny konkurrent til Xbox/Playstation hadde ikke vært gale. Utvanne markedet og gjøre det vanskeligere for Sony å tjene penger. Etterhvert, forhåpentligvis, at de kaster inn håndkleet og så blir det et race mellom Xbox og ny konsoll. Hadde vært spennende om Valve kastet seg inn i racet. Vi trenger selskaper som leverer gode eksklusiver.

 

Hvorfor er det viktig at Sony skal tjene mindre penger og kaste inn håndkleet? Da blir det jo mindre eksklusiver og mindre konkurranse.

 

Trenger nødvendigvis ikke bli mindre om et nytt selskap kaster seg inn i konkurransen. Sony blir på nåværende tidspunkt sett på som guds gave til industrien, og kan gjøre hva de vil uten å få massens kritikk. Ikke bare er de arrogante mht konkurransen, men de tar heller ikke brukerne seriøst mtp å verne personopplysninger. Til tross for dette ser ikke massen ut til å bry seg. Derfor hadde jeg heller sett et annet selskap istedenfor... og ja, har jo også med det at Sony har få til ingen eksklusiver som interesserer meg overhodet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

En ny konkurrent til Xbox/Playstation hadde ikke vært gale. Utvanne markedet og gjøre det vanskeligere for Sony å tjene penger. Etterhvert, forhåpentligvis, at de kaster inn håndkleet og så blir det et race mellom Xbox og ny konsoll. Hadde vært spennende om Valve kastet seg inn i racet. Vi trenger selskaper som leverer gode eksklusiver.

Hvorfor er det viktig at Sony skal tjene mindre penger og kaste inn håndkleet? Da blir det jo mindre eksklusiver og mindre konkurranse.

Trenger nødvendigvis ikke bli mindre om et nytt selskap kaster seg inn i konkurransen. Sony blir på nåværende tidspunkt sett på som guds gave til industrien, og kan gjøre hva de vil uten å få massens kritikk. Ikke bare er de arrogante mht konkurransen, men de tar heller ikke brukerne seriøst mtp å verne personopplysninger. Til tross for dette ser ikke massen ut til å bry seg. Derfor hadde jeg heller sett et annet selskap istedenfor... og ja, har jo også med det at Sony har få til ingen eksklusiver som interesserer meg overhodet.
Så Microsoft har ikke vært arrogante da? Jo med flere anledninger. Power of tha cloud gjør x1 til 3x- 8x sterkere for eks. Dem holdt på å lage X1 som mest forbrukerfiendtlige konsollen noensinne, men gudskjelov dem endret på det.

 

Det jeg ønsker aller mest i spillindustrien er slutt på fanboyisme, men det er for mye å forlange.

Vi spillere er en viktig brikke i spillindustrien.

 

Jeg ønsker ikke at Sony, Nintendo eller Microsoft ut av spillindustrien, hvem vil noe sånt.

Du vil jo at Sony skal ta kvelden. Noe som vil skade spillindustrien mer en du tror.

Endret av iL ImMorTaL
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Generellt ynskjer eg at MS og Sony setter krav om 1080p og 60fps til alle spillutviklere da dette utnytter både skjerm/TV(oppløsning) og gir best gameplay(fps) i alle spill. Det kommer alle spillerene til gode både di som bare skal ha ein konsoll og di som vil ha to.

 

Dernest er eg lei alle fanboys som spyr ut løgner og negativitet. Enklaste er vel å ikkje svare.

 

Så håper eg at spillutviklere vil kutte ut QTE, lede-spilleren-gjennom-spillet-tull, grafikk-fjas og alt forenkla tull di finner på for at alle skal like spillet deres.

 

Meir fokus på 1-spiller og coop offline samt at di får ein ekstra dimensjon online enten med venner eller random spillere.

Lenke til kommentar

Første steg for bransjen er å skaffe seg Linux PC'er slik at de kan lagre planer om Mikrotransaksjoner, QTE og flerlags DRM løsninger ala Ubisoft's Uplay direkte til /dev/null (Sletting bokstavelig talt)

Deretter kan de fokusere på bredere mangfold og flere sjangere.
Per dags dato om du er ute etter ett spill om moderne marinekamp / simulator så er det bare ett valg som er siste skrik, og det er fra 2005-2006 og heter Dangerous Waters.
Markedet har vært der da tidligere versjoner har solgt om du ser på mengden fra sent 80 tall til midten av 90 tallet.
Dessverre er CoD racet igang og trendjakten, noe man ser på for eksempel Duke Nukem Forever.

Endret av 007CD
Lenke til kommentar

Savner virkelig spill innenfor adventure. Som for eksempel: Den lengste reisen 2 og Syberia 3. Her skal det sies at "The Book of unwritten tales" er det beste spillet i denne sjangeren på årevis.

 

Ønsker også Halflife 3, Red Dead Redemption 2, Age of Mythology 2, Spellforce 3, osv. Dette er jo oppfølgere til andre spill,men hvorfor forandre på ting som funker?

 

Tror også jeg hadde betalt en god slump penger om man kunne få C64-emulator til Android.

 

Jeg ønsker også meg plattform spill i god,gammel stil. Ingen 3D-tull takk. Nytt Donkey Kong hadde gjort seg. Eller Duck Tales,eller Chip & Dale. ?

 

Og enkle små spill. Jones er et spill jeg har rundet mange, mange ganger. Bygge seg opp fra vaskehjelp til president i et konsern. Fabelaktig moro.

Lenke til kommentar

Jeg ønsker også meg plattform spill i god,gammel stil. Ingen 3D-tull takk. Nytt Donkey Kong hadde gjort seg. Eller Duck Tales,eller Chip & Dale.

 

Det har kommet ut flere slike indie-/kickstarter-spill i det siste. Det beste er Shovel Knight, som minner om en blanding av Mega Man og Duck Tales, også har du Volgarr the Viking som er inspirert av Ghosts'n Goblins og Broforce som er en slags blanding av Worms og Contra. Du er sikkert også klar over at det er en HD-remaster av Duck Tales ute.

Lenke til kommentar

Det jeg savner mest av alt er spill som ikke holder deg i hånda, eller hjelper til med alt for mye "stash" (mini-map, waypoints, ekstrem tilgang til hjelpemidler som helse, ammunisjon, o.l).

 

Ta feks. spill som MGS - Shadow Moses, Resident Evil 1-3 og Silent Hill. Her får du svært lite å hjelpe deg med, du må tenke mye selv og selv finne ut av hva som må til for progresjon og ikke minst løse gåter som krever objekter du kanskje finner lenge før du skal løse dem.

 

Du må ha litt evner innen problemløsing, logisk tenking og ikke minst kunne spille smart for å ikke gå tom for ammunisjon, helse o.l.

 

I svært mange nye spill er dette blitt latterlig enkelt. En gåte er ofte så åpenbar at det kunne vært et grunnkurs innen problemløsing for barneskoleelever.

Det er for mye fokus på heftig og "fast-paced" action sekvenser som kaster ammunisjon og helse etter deg for at du skal kunne oppleve sekvensen slik som utvikleren hadde sett det for seg.

 

Skrekk spill har gått over til å være action-spill - med samme tankegang som nevnt - med elementer av skrekk som egentlig bare er høy lyd, brå overraskelse og pen grafikk som får monster til å se skremmende ut.

 

I Resident Evil, feks, er fienden generelt sett laget ut av 500 polygons (ikke det en gang) og ser ut som mange pappesker stablet opp på hverandre. Stemningen, følelsen av å måtte spare på alt du finner for å overleve, ikke ha nok ammunisjon til å ta ut alle i rommet, så du må ta til mot å springe igjennom horden. Slike ting setter stemning og skrekken i det.

 

Med andre ord: jeg savner spill som ikke er for åpenbare, rett-frem og simpelthen enkle. Ingen tid blir ofret i å la spilleren tenke selv eller stå fast i timesvis fordi en mangler deler av en gåte. Det ser ut til å ha blitt et så stort penge-jag for de store utviklerne at dem tør ikke å ta sjanser på at spilleren kan bli direkte forbanna av å ikke klare spillet og KANSKJE mislike det i sin helhet.

Har ofte mistet helt bakkekontakt over ting jeg ikke fikk til i ovennevnte spill, men de er fortsatt mine favoritter.

 

Jeg vil se: Re-makes av gamle klassikere, trofast til stilen og gameplayet, og gjerne utvide historien for å få litt fersk opplevelse inn i bildet, og ikke minst mer fra Indie-utviklere som har samme oppfatning og gjør noe med det.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

En ny konkurrent til Xbox/Playstation hadde ikke vært gale. Utvanne markedet og gjøre det vanskeligere for Sony å tjene penger. Etterhvert, forhåpentligvis, at de kaster inn håndkleet og så blir det et race mellom Xbox og ny konsoll. Hadde vært spennende om Valve kastet seg inn i racet. Vi trenger selskaper som leverer gode eksklusiver.

Hvorfor er det viktig at Sony skal tjene mindre penger og kaste inn håndkleet? Da blir det jo mindre eksklusiver og mindre konkurranse.

Trenger nødvendigvis ikke bli mindre om et nytt selskap kaster seg inn i konkurransen. Sony blir på nåværende tidspunkt sett på som guds gave til industrien, og kan gjøre hva de vil uten å få massens kritikk. Ikke bare er de arrogante mht konkurransen, men de tar heller ikke brukerne seriøst mtp å verne personopplysninger. Til tross for dette ser ikke massen ut til å bry seg. Derfor hadde jeg heller sett et annet selskap istedenfor... og ja, har jo også med det at Sony har få til ingen eksklusiver som interesserer meg overhodet.
Så Microsoft har ikke vært arrogante da? Jo med flere anledninger. Power of tha cloud gjør x1 til 3x- 8x sterkere for eks. Dem holdt på å lage X1 som mest forbrukerfiendtlige konsollen noensinne, men gudskjelov dem endret på det.

 

Det jeg ønsker aller mest i spillindustrien er slutt på fanboyisme, men det er for mye å forlange.

Vi spillere er en viktig brikke i spillindustrien.

 

Jeg ønsker ikke at Sony, Nintendo eller Microsoft ut av spillindustrien, hvem vil noe sånt.

Du vil jo at Sony skal ta kvelden. Noe som vil skade spillindustrien mer en du tror.

 

I forhold til Sony er det ingenting. Etter hva jeg har lest blør Sony penger helhetlig, i motsetning til Microsoft.

 

Fanboyisme finner man over alt, det vil nok ikke gå over. Man er ikke mindre fanboy av ditt eller datt fordi man eier alle konsollene. Det er det dummeste argumentet jeg ser, at man ikke er fanboy fordi man eier flere konsoller. Særlig liksom.

 

De som ønsker en bedre spill-industri? Nei, tror det vil gjøre den bedre du. Men der får vi bare være uenige.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

En ny konkurrent til Xbox/Playstation hadde ikke vært gale. Utvanne markedet og gjøre det vanskeligere for Sony å tjene penger. Etterhvert, forhåpentligvis, at de kaster inn håndkleet og så blir det et race mellom Xbox og ny konsoll. Hadde vært spennende om Valve kastet seg inn i racet. Vi trenger selskaper som leverer gode eksklusiver.

Hvorfor er det viktig at Sony skal tjene mindre penger og kaste inn håndkleet? Da blir det jo mindre eksklusiver og mindre konkurranse.

Trenger nødvendigvis ikke bli mindre om et nytt selskap kaster seg inn i konkurransen. Sony blir på nåværende tidspunkt sett på som guds gave til industrien, og kan gjøre hva de vil uten å få massens kritikk. Ikke bare er de arrogante mht konkurransen, men de tar heller ikke brukerne seriøst mtp å verne personopplysninger. Til tross for dette ser ikke massen ut til å bry seg. Derfor hadde jeg heller sett et annet selskap istedenfor... og ja, har jo også med det at Sony har få til ingen eksklusiver som interesserer meg overhodet.
Så Microsoft har ikke vært arrogante da? Jo med flere anledninger. Power of tha cloud gjør x1 til 3x- 8x sterkere for eks. Dem holdt på å lage X1 som mest forbrukerfiendtlige konsollen noensinne, men gudskjelov dem endret på det.

 

Det jeg ønsker aller mest i spillindustrien er slutt på fanboyisme, men det er for mye å forlange.

Vi spillere er en viktig brikke i spillindustrien.

 

Jeg ønsker ikke at Sony, Nintendo eller Microsoft ut av spillindustrien, hvem vil noe sånt.

Du vil jo at Sony skal ta kvelden. Noe som vil skade spillindustrien mer en du tror.

Man er ikke mindre fanboy av ditt eller datt fordi man eier alle konsollene.

Det er det dummeste argumentet jeg ser, at man ikke er fanboy fordi man eier flere konsoller. Særlig liksom.

Hvor brukte jeg det argumentet da? Du vrir å vrenger på alt, slik du alltid har gjort.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...