Gå til innhold

Tatt i fotoboks ved midlertidig fartsgrense?


Minx

Anbefalte innlegg

Burde jeg være bekymret? Vil jeg miste lappen? :scared:

 

I dag kjørte jeg fra Porsgrunn til Kristiansand på e18. Fikk ikke helt med meg nøyaktig hvor jeg var da dette skjedde, men var vell rundt da jeg hadde kommet halvveis. (Rundt kl 19:30)

 

Jeg har en GPS som lager en himla høy varsling hver gang jeg kommer i nærheten av en fotoboks, som gjorde meg fullt bevisst på nøyaktig hvor fort jeg kjørte og hvor fotoboksen holdt til. Jeg visste det var 80 sone der jeg kjørte. Også GPS'en kunne bekrefte dette for meg. Jeg la ikke merke til noen som helst skilter hvor det sto noe annet. (Var også en del trafikk på veien og alle bilene forran og bak meg holdt fartsgrensen på 80. Så ingen andre la heller merke til verken skilter eller noe)

 

Plutselig ser jeg fotoboksen blinke på alle bilene forran meg, men fikk aldri tanken på å bremse ned pga jeg visste jo det var 80 sone der uansett. Så blinket den på meg også. 2min senere ser jeg et midlertidig "slutt på særskilt fartsgrense 50kmt"

 

Får jo helt panikk pga jeg så aldri noe fartsgrense skilt på 50kmt??? Ingen av de andre bilene heller? Og ingen veiarbeid eller noe i nærheten? :no:

 

Så det store spørsmålet er, registrerer fotobokser midlertidig fartsgrense? Altså siden den originale fartsgrensen er jo 80, men tydeligvis en midlertidig 50sone? Vil den registrere dette? Og vil jeg bli tatt?

 

Og hvis det virkelig var 50kmt der, vil jeg vel miste lappet for dette???

Så utrolig merkelig med tanke på at ingen andre la merke til dette, var minst 4-5 biler bare forran meg som lå i samme fart...

Noen som kan hjelpe meg her? :cry:

 

 

Endret av Minx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

om du holdt 80 på speedometeret skal du nok akkurat gå under lappegrensen , om du holdt faktiske 80 km/t og det var 50 sone der så ryker lappen.

Det vet jeg, men med tanke på at det bare var en midlertidig fartsgrense? Syns det blir litt merkelig om dem registrerer en fotoboks etter bare en midlertidig fartsgrense grunnet veiarbeid? Er dem virkelig så strenge? :ermm:

Lenke til kommentar

En fartsgrense er en fartsgrense. Og du sier jo at fotoboksen blinket, så de er tydligvis det. Om det var dårlig skiltet der den midertidige fartsgrensen startet har du en god sak (ved senking fra 80 til 50 skal det være vel være varsling med ett skilt før endringen og doble skilt der endringen faktisk skjer), vist ikke står du nok ganske sjangseløs.

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Hvis det nå er slik at den reagerer etter den midlertidige fartsgrensen skal det finnes et vedtak på dette så vidt jeg vet, du kan jo sjekke om det finnes hvis du ender opp med bot.

 

Det er ikke i forbindelse med gjennomsnittsmåling det blinket? Da blinker det på alle biler ved begge boksene som brukes til målingen.

Lenke til kommentar

Hvis det nå er slik at den reagerer etter den midlertidige fartsgrensen skal det finnes et vedtak på dette så vidt jeg vet, du kan jo sjekke om det finnes hvis du ender opp med bot.

 

Det er ikke i forbindelse med gjennomsnittsmåling det blinket? Da blinker det på alle biler ved begge boksene som brukes til målingen.

Gjennomsnittmåling i Agder?

Når TS sier han var rundt halvveis, så må han ha kjørt forbi gjennomsnittmålingen Bamble-Kragerø. Kanskje det var i strekningen fylkesgrensa-Arendal?

Hadde sikkert hjulpet om TS hadde visst ca hvor han var.

Lenke til kommentar

Burde vel huske om det var to fotobokser eller om du bare passerte en.

..?

Det er flere mil mellom de to som måler snitt, og strekningen ellers er godt krydret med vanlig ATK. Har kjørt veien 200 ganger, men kan ikke gi deg et konkret tall på hvor mange fotobokser som står på strekket likevel.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har aldri vært med på at fotoboksene har blitt regulert etter midlertidig fartsgrense, men det kan jo fremdeles være tilfellet.

 

Du burde imidlertid dra tilbake og dokumentere (ta bilde) av all skilting i området. Det er svært få anleggsområder langs vei hvor skiltingen, vedtakene og sikringen er gjort skikkelig, så her kan det være muligheter for å slippe unna. Det må riktig nok være gjort en grov feil med direkte invirkning på din situasjon, du slipper nok ikke unna om de hadde brukt et feil underskilt eller snudd en "sebrafleks" feil vei.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...