Gå til innhold

Hvilken nytte har kroppen av krydder?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan er det med krydder bortsett fra at det setter smak på matene , hvilken nytte her det ellers for kroppen ?

I utgangspunktet ingenting. Krydder kan være sunne eller usunne, helt avhengig av hvilket krydder det er snakk om. For eksempel kan store mengder kanel skade lever og nyrer, mens persille inneholder mye vitaminer og flavonoider.

Lenke til kommentar

 

 

 

krydder n. (norr krydd, fra lty av krud'urt')

Om det er mye smak eller ei kommer forøvrig helt ann på hvordan urten brukes, og hvor fersk den er. Persille mener jeg selv har en sterk smak.

 

sikker på det , for jeg merker ikke noe særlig snak av den

derimot så kan man kjenne en duft av den

 

for pepper ( chili) blir det noe annet , gjerne lit i meste laget

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Hvordan er det med krydder bortsett fra at det setter smak på matene , hvilken nytte her det ellers for kroppen ?

 

Det kommer jo helt ann på krydderet, men jeg vil annta at tørket bearbeidet krydder kan miste mange av egenskapene sine, pluss at det ofte er tilsatt stoffer som ikke er så bra. Fersk hvitløk og chilli er nok mye sunnere enn i krydderform f.eks.

Lenke til kommentar

 

Persille smaker nesten ingenting.

Dette er det dummeste jeg har lest i denne tråden på lenge. Dette inkluderer elgen-tirader.

 

Hvis du sammenligner en teskje persille, en teskje ingefær, en teskje pepper og en teskje chillipepper, så er det persille som smaker minst.

 

Jeg har spist mye persille rett fra planten uten noe annet, så jeg vet hva det smaker.

Lenke til kommentar

Hvis du sammenligner en teskje persille, en teskje ingefær, en teskje pepper og en teskje chillipepper, så er det persille som smaker minst.

 

Jeg har spist mye persille rett fra planten uten noe annet, så jeg vet hva det smaker.

"Smaker ingenting" er nå definert som "en teskje smaker mindre enn en teskje chili".

 

Greit å vite.

Endret av Lycantrophe
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Hvis du sammenligner en teskje persille, en teskje ingefær, en teskje pepper og en teskje chillipepper, så er det persille som smaker minst.

 

Jeg har spist mye persille rett fra planten uten noe annet, så jeg vet hva det smaker.

"Smaker ingenting" er nå definert som "en teskje smaker mindre enn en teskje chili".

 

Greit å vite.

 

"Smaker nesten ingenting", skrev jeg.
Lenke til kommentar

Jeg lurer på en ting.

 

Hvorfor er det så mange som tror at deres definisjoner har noe som helst å si? Hvorfor tror folk at de har rett til å definere hva som er krydder eller ikke? Hvorfor tror folk at deres mangel på smaksløker har noe som helst med teknologi og vitenskap å gjøre?

 

Det minner meg på en annen ting jeg har lurt på lenge. Hvorfor er det slik at mange velger å komme med veldig svake utsagn sånn at de kan gjemme seg bak det senere? Er det slik at hvis jeg bruker ord som "nesten" ofte så kan jeg si hva jeg vil?

 

Kanskje ikke veldig snedige spørsmål, men pytt pytt.

Nå har jo krydder visse egenskaper , urter andre egenskaper

pepper har den egenskapen av det brenner

vitenskapen har jo også endel definisjoner som går lit i mot folks virkelighetsoppfatning.

 

salt f.eks blir ofte betegnet som krydder men det egentlig er et mineral

på wikipedia som beskriver det på vitenskaps måten så står det at det er en kjemisk forbindelse

 

Da kan lur på hva som er det riktige

 

Nå sies det også at den brenne følelsen man har etter å ha spist sterkt krydret må bare er en kjemisk reaksjon

Lenke til kommentar

Nå har jo krydder visse egenskaper , urter andre egenskaper

 

pepper har den egenskapen av det brenner

vitenskapen har jo også endel definisjoner som går lit i mot folks virkelighetsoppfatning.

 

salt f.eks blir ofte betegnet som krydder men det egentlig er et mineral

på wikipedia som beskriver det på vitenskaps måten så står det at det er en kjemisk forbindelse

 

Da kan lur på hva som er det riktige

 

Nå sies det også at den brenne følelsen man har etter å ha spist sterkt krydret må bare er en kjemisk reaksjon

 

 

Urter er en form for krydder.

 

Poenget er at når du sier at du ikke vil definert noe som krydder så er det totalt uinteressant. Du bruker ord og utrykk som har helt klare betydninger og det er ikke opp til deg å redefinere disse. Pepper er et krydder uansett hva du skulle mene om den saken.

 

Skal man ha håp om å holde en litt seriøs diskusjon kan man ikke holde på sånn.

 

Er jeg vanskelig nå? Kanskje, men denne tråden formelig renner over av slike meningløse utsagn.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

Nå har jo krydder visse egenskaper , urter andre egenskaper

 

pepper har den egenskapen av det brenner

vitenskapen har jo også endel definisjoner som går lit i mot folks virkelighetsoppfatning.

 

salt f.eks blir ofte betegnet som krydder men det egentlig er et mineral

på wikipedia som beskriver det på vitenskaps måten så står det at det er en kjemisk forbindelse

 

Da kan lur på hva som er det riktige

 

Nå sies det også at den brenne følelsen man har etter å ha spist sterkt krydret må bare er en kjemisk reaksjon

 

 

Urter er en form for krydder.

 

Poenget er at når du sier at du ikke vil definert noe som krydder så er det totalt uinteressant. Du bruker ord og utrykk som har helt klare betydninger og det er ikke opp til deg å redefinere disse. Pepper er et krydder uansett hva du skulle mene om den saken.

 

Skal man ha håp om å holde en litt seriøs diskusjon kan man ikke holde på sånn.

 

Er jeg vanskelig nå? Kanskje, men denne tråden formelig renner over av slike meningløse utsagn.

 

Pepper er helt klar definer som krydder

Det kan man ikke si om salt selv om det ofte gå under krydder

 

Det er heller ikke slik at alt som skal sette smak på maten nødvendigvis må være krydder

Her har du misforstått meg totalt

 

Det er nettop at det som kan vær naturlig å definere som krydder ikke nødvendigvis er det

 

Da har man mineraler,krydder , urter og krydderurter som er noe uklar definisjon

Lenke til kommentar

Og det minst overraskende sånn totalt sett er at du har egne definisjoner på dette også.

Hva er definisjonen da?

Fra Wikipedia:

 

Krydder er en fellesbetegnelse på først og fremst planter med sterk smak eller lukt, som brukes for å forbedre mat eller drikke. Definisjonene varierer noe: Noen regner bare planter og plantedeler som krydder, mens andre legger mindre vekt på opphavet og sier det viktige er bruken. I Norge vokser krydderurten bergmynte som er i nær slekt med middelhavskrydderet oregano, og denne er trolig vårt eldste krydder. I middelhavslandene har de i tillegg brukt basilikum, timian, rosmarin, salvie, karve og anis helt fra oldtiden.

Lenke til kommentar

 

Det er heller ikke slik at alt som skal sette smak på maten nødvendigvis må være krydder

Her har du misforstått meg totalt

 

 

 

Kan du viste til posten der jeg påstår at du har sagt dette? Jeg har har aldri påstått at du har uttalt at alt som setter smak på mat er krydder.

 

Ser du poenget? Du drar ting ut av løse lufta.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...