Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] VW touran El.feil


Anbefalte innlegg

Hepp.

 

Vi har en slik en vw touran(bruktbil) inne som vi prøver å bli kvitt. Det er vel en 1,9 eller 2,0 TDI blue motion 2010 modell med 70 000km på telleren. Hver gang noen prøvekjører dette her så skjer det ting og dette skal vi selge med 6mnd garanti, lol. Han som leverte den bilen her som innbytte ler sikkert godt fortsatt.

 

I dag ble det riktignok helt mørkt under prøvekjøring. Typisk fredag klokka 1300 når jeg skal hjem. Bilen stoppet bare plutslig under kjøring.

 

Hvis man setter på tenning så vil lysbryteren få lys, stereo og klimaanlegg starter normalt, men det er helt dødt i instrumentet bortsett fra den lille skjermen i midten, den virker. Door open, odo osv.

 

Du får lys i instrumentet hvis du vrir på lysbryteren og indikatoren for fjærnlys virker. Ellers er det bare mørkt on null liv. Vindusviskeren foran virker eller ikke. Blinklysene virker, men indikatoren virker ikke.

 

Vrir du om til start(klemme 50) så skjer det nada, men det klikker i et rele. Altså bilen starter ikke..

 

Jeg tenkte først sikring/jording/klemme 15 spenning osv, men i første omgang har jeg funnet ut at dette er i orden. Det står spenning frem på alle sikringer når det skal gjøre det osv. God jording, godt batteri og ingen feil ved pluss forgreningen ved batteriet.

 

Det er ingen feilkoder på bilen og neste plan er tenningslåsen, men det gadd jeg ikke i dag. Selve instrumenetet er også en joker vil jeg tro og jeg har jo bytta pallevis med dem tidligere på VAG, men da pleier vindusviskeren foran og virke..

 

Tenkte og bare lufte problemstillingen her og se hva som dukker opp i løpet av helgen. Det er sikkert en kjent feil og noen vet sikkert godt hva det er. Evt hvis noen sitter på koblingsskjema til visker foran/instrument så hadde det vært artig å kikka på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, jeg er med på den dårlig jording diagnosen, men har ikke funnet noe enda. Når man omsider finner sånne el. feil så er det jo dårlig jording i 90% av tilfellene og jeg stor tro på at det kan være det. Likevel førsteinntrykket mitt når jeg så bilen var at her har det røket en stor hovedsikring en plass.

 

Det skal sies at denne bilen ble prøvekjørt av en kunde for et par mnd siden, og han mente at bilen stoppet opp for han 3 ganger under prøvekjøring. Vi brukte denne bilen til og fra i et par uker og den stoppet ikke for noen av oss, så vi konkluderte med at kunde ikke kunne kjøre diesel og den gikk som ei klokke. Jeg begynner å minstenke at han faktisk hadde rett.

 

Jeg prøver bare å tenke høyt rundt hva som kan komme og gå på den måten, før det mister helt kontakt. Jeg vil kanskje tro at en dårlig jording skulle gitt noen symptomer når bilen gikk. I form av during i releer, gløding i varsellamper og slike "litt kontakt" feil. Feilen har jo vært helt av/på. Ellers er alle jordingspunketene på den bilen her lakkert og jeg liker dem ikke.

 

Ellers tusen takk for koblings skjemaene, du skal få din lønn i himmelen.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hei

 

Jeg dro på ferie så bilen ble sendt til Bosch. Den kom tilbake i orden.

 

Det var visst et, eller to releer som hadde ryki. Jeg vet desverre ikke hvilket, men det kan jeg kanskje prøve å finne ut av. Jeg vet hvertfall at det var rele feil.

 

Det må ha vært noe hovedrelee av noe slag da det var helt dødt. Kom ikke inn med tester på noen systemer e.l.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...