Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...
a_aa skrev (På 13.7.2022 den 18.48):
[...] Jeg valgte en variant med racing-rem i brunt lær [...]:
1853337466_Racer(P7131964).thumb.JPG.eea0c7a901e40f03da2a7540df00eea5.JPG

[...] Den øvre trykknappen for å starte/stoppe kronografen har et ganske hardt punkt som skal passeres med et tydelig "knepp!" for å starte, så det generelle rådet er å trykke bestemt og raskt. Jeg har oppdaget at om man ikke gjør dette, men tvert imot lirker knappen ned inntil kronografen starter uten at man har passert hard-punktet - ja da kan MIN klokke stoppe fullstendig :ohmy: når man slipper knappen ut igjen (jeg antar at det ikke gjelder alle?). Ved deretter å starte kronografen på skikkelig bestemt og raskt vis, blir alt fryd og gammen igjen. Jeg er usikker på om dette kan skade klokken, men dersom ikke, kan dette være en metode for å erstatte klokkens manglende "hacking"-funksjon på; stopp klokken, og kjør den i gang igjen når realtiden har tatt igjen sekundviseren, og still til slutt minutt/time. Det litt betenkelige er jo at man kan stoppe klokken i vanvare uten å være klar over dette. :hmm: Uansett viser dette at det er noen feiltoleranser her som er større enn det man kan vente å finne i en dyrere klokke underlagt strengere kvalitetskontroll.

For halvannen måned siden sluttet kronografens minuttviser å gå, og i dag stoppen hele urverket fullstendig - helt dødt. :( Og jeg har latt være å bruke hacking-metoden jeg beskrev over, dog har urverket uansett stoppet pga uforvarende trykk flere ganger - men har inntil nå latt seg starte igjen når jeg oppdaget det.

Har sendt en epost til nettbutikken, men jeg blir ærlig talt overrasket om jeg i det hele tatt får svar. Kult utseende - jeg likte den virkelig - men mitt eksemplar var åpenbart ikke verdt pengene likevel. 

Lenke til kommentar
a_aa skrev (17 timer siden):

Har sendt en epost til nettbutikken, men jeg blir ærlig talt overrasket om jeg i det hele tatt får svar.

Ble positivt overrasket der, gitt - de har respondert, og attpåtil i en hjelpsom tone. Kanskje kan historien ende godt likevel? :D 

Buddy Dakota skrev (4 timer siden):

Man får vel det man betaler for. Det der er jo en kopi av limited edition Top Time (Deus-samarbeid). Sea-gull er rimelige kronografurverk, men jeg tror og det er mange kopier av de igjen. Ganske usikker kvalitetskontroll med andre ord. 

Joda, jeg oppdaget inspirasjonen etter at jeg bestemte meg for den, som jeg skrev i den opprinnelige posten. Men det er egentlig kun selve urskiven med visere som er tilnærmet kopi, Sugess lager masse ulike utgaver i masse ulike skiver/visere med nøyaktig samme urkasse/glass/krone/knapper/urverk. Det er i mine øyne en del "flaks" at denne endte opp så lik Breitlings. Det er temmelig sikkert at urverket er Sea-Gulls, men om det blir like godt justert og om urbyggingen skjer under like rene forhold som Sea-Gull gjør med sine ur, det tviler litt jeg på. Som jeg skrev, har jeg oppfattet at ryktet til Sugess er sånn midt på treet. :) 

Jeg tror faktisk at det er nettopp unøyaktig justering som er underliggende årsak her. Det er et driv-tannhjul som skal drive tannhjulet på den vanlige lille sekundviseren som kan skyves en brøkdels mm for å også gå i inngrep med tannhjulet for kronograf-sekundviseren. Samtidig skal "hammeren" (som "banker" kronografviserne tilbake til null ved nullstilling) løftes bort fra akslingen. På min gikk drivtannhjulet i inngrep før hammeren ble løftet bort, og hvis knappen bare ble trykket halvveis inn, ble hammeren stående å holde kronografviseren på null. Det betydde at hammeren stoppet hele urverket, for sekunddrivhjulet ikke greide å overgå motstanden mot dreiing som hammeren skapte på kronografsekundviseren. De spenningene som dette skapte i urverket hver gang dette skjedde, tror jeg er det som fikk den til å stoppe for godt.

Gouldfan skrev (2 timer siden):

Spent på om jeg får Seiko Presage i gave, har snart bursdag..

Tvi tvi og lykke til :) 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Siden det plutselig var litt aktivitet i denne tråden - i dag har jeg kjent på litt skikkelig klokkeglede:) Jeg var nede i safen og hentet ut en skikkelig klassiker som jeg ikke har brukt på noen år. Denne er en av Omegas beste gjennom tidene, og har en look og følelse som i dag har gitt meg mange smil!

image.thumb.png.37345bb38d42d4eddf965484aa518e10.png

  • Liker 5
Lenke til kommentar
a_aa skrev (På 28.10.2022 den 16.48):

Ble positivt overrasket der, gitt - de har respondert, og attpåtil i en hjelpsom tone. Kanskje kan historien ende godt likevel? :D 

Nå ser det faktisk ut til at historien er på vei mot en happy ending - det hadde jeg virkelig ikke ventet fra en kinesisk nettbutikk! Jeg kjøpte ikke fra Sugess egen nettbutikk, men fra Seestern Watches - "Sjøstjerne" på tysk (Sugess, Seestern, Seakors mfl er søstermerker som selger hverandres produkter fra sine egne sider). Etter at jeg på høflig forespørsel hadde sendt Seestern en kort video som viste at Sugess-en sto dørgende stille, og som viste det jeg mente kunne være årsaken, fikk jeg melding om at de ville sende meg en ny klokke så snart jeg hadde sendt min til en adresse i Birmingham, UK. De tilbød seg til og med å dekke mine fraktkostnader - men da var jeg blitt såpass positivt ladet at jeg ga dem beskjed at jeg tok på meg de kostnadene som en "lease-kostnad" for klokken jeg returnerte :) 

Jeg sendte Seestern sporingsinfo i går, og mottok bilde av pakke med sporingsinfo i morges, så da har jeg etter alle solemerker en ny Sugess her om 4-6 uker - i så fall ender historien godt likevel :D Jeg antar at urverks-kvaliteten kanskje er litt høyere enn jeg fryktet, for jeg ser ikke for meg at de kan gjøre dette veldig ofte uten å ende opp med tap - her har nok jeg vært blant ganske få uheldige, vil jeg tro?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Veldig flott med gammel Omega, ja :thumbup: 

Inspirert av mitt fødselsår hender det at jeg tar et søk på "1969" på finn.no, for å se om det kan dukke opp en dressklokke (enkel, ren, klassisk, ikke for stor) som er like gammel som meg - og det gjør det jo stadig vekk. Siden jeg tenker at pris i området 10k ± 5k får holde, så må nok de mest eksklusive passere for min del. Omega DeVille og Omega Constellation har jeg sett noen fine av, og også fine fra Tissot, Certina, Longines samt en rekke mindre merker. Men så langt har ikke blitt til at jeg har slått til på noen - ryktene sier jo at å kjøpe en årgangs-klokke, er å kjøpe seg problemer og utgifter...

Noen som har lyst til å komme med forslag om en rimelig og pen dressklokke som ble produsert i 1969 med urverk som har ry for å være godt og servicebart? :) 

Endret av a_aa
La til 1969-lenke (og der var det jo en interessant Certina)
Lenke til kommentar
Kaplan skrev (5 timer siden):

Den som jeg la inn bilde av nå sist er faktisk fra 1969. Den har Cal 565, som er regnet som et meget godt verk.

Hvis du vil være med i klubben er det bare å dra på her.

Stilig sammentreff på årstallet :D Cal 565 er behørig notert, takker for tips. Synes Seamaster'n blir litt for komplisert og stor som dressklokke, men ser bla at Genéve finnes med 565 (feks denne - men 34,5 mm tror jeg blir smått igjen).

Buddy Dakota skrev (2 timer siden):

Ligger en King Seiko fra 1969 på Tidssonen. 

https://www.tidssonen.no/forum/threads/king-seiko-45ks-45-7000.68969/

Aner ikke noe om verdi, stand, originalitet eller om det overhodet er et smart kjøp da. 

Den der var veldig nær blink i størrelse og utforming, slik jeg har tenkt det! Takk! Jeg tenkte å nevne at dato med fordel kunne utelates (hvem trenger vel dato på en dressklokke, den vil bli benyttet på enkeltdager og maks 10-15 slike pr år :)), og der synes jeg nettopp dét bidrar til et rent utseende. Og den samme vurderingen gjelder for automatisk vs opptrekk, automatisk er egentlig ikke nødvendig, og bidrar heller til økt tykkelse og "klumpethet". King Seikos 9 mm tykkelse er akkurat passe, synes jeg!

Men etter litt googling fant jeg at alt er ikke fullstendig perfekt ;) , det er en ulempe der: Urverket har visstnok en svakhet med at tennene på tannhjul kan ryke pga høyt dreiemoment, spesielt dersom man trekker heeelt opp hver gang. På en annen side kan man vel forvente at sporadisk bruk av et urverk som i utgangspunktet er OK kan gjøre at det får lang levetid. Må tenke litt på den der :hmm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hva gjør man? 
Min klokke viste 'batt' sist fredag..  Batt betyr at det er på tide med batteribytte, er vel et par år siden sist.
Dette er en Tissot T-Touch Expert Titan det gjelder forøvrig.. Leverte denne hos autorisert urmaker som beklager at urmakeren ikke er på jobb før mandag. Henter denne på mandag og ser fort at batteri er byttet og tiden er stilt inn noenlunde korrekt. Urmaker forlanger 475,- for denne jobben, måtte jo trykkteste klokka etterpå sa han..
Tenker ikke mer på det før jeg kommer hjem, hvor jeg fort finner ut at forbindelsen i klokka til sensorene ikke virker!
Mangler da temperatur, kompass og trykk (barometrisk samt høydemåler). Slår opp i bruksanvisningen og der står det kortfattet: Når en funksjon er valgt og visningen slettes, skyldes dette sannsynligvis en funksjonsfeil ved den valgte sensoren. Dersom dette er tilfelle, ta kontakt med din forhandler.
Noe jeg sporenstreks gjorde, men urmaker var ikke der. Noen som har peil på hva dette skyldes? Alt virket før batteriet gikk tomt, så jeg går ut fra at det er noe urmaker har gjort (feil). Lurer altså på hva som kan ha skjedd..

Lenke til kommentar
a_aa skrev (På 4.11.2022 den 18.23):

[...] da har jeg etter alle solemerker en ny Sugess her om 4-6 uker - i så fall ender historien godt likevel :D 

Den kom i går, etter nøyaktig 3 uker, og knappen for start/stopp kjennes definitivt bedre ut på den nye :) Fornøyd (og overrasket) over nivået på kundebehandlingen hos Seestern. Dersom jeg skulle avslutte den pågående klokker-fra-Kina-boikotten min, kan det godt hende jeg kjøper noe fra dem igjen i fremtiden.

Lenke til kommentar
a_aa skrev (På 13.7.2022 den 18.48):
 
1853337466_Racer(P7131964).thumb.JPG.eea0c7a901e40f03da2a7540df00eea5.JPG207941486_Mesh(P7131967).thumb.JPG.b2c77e5bf0706afcb96d7ee112610f66.JPG1116695475_Orange(P7131971).thumb.JPG.bb526f2359041cfa3e8431967289a4dc.JPG93571138_Black(P7131972).thumb.JPG.f8c30b666c22887af1e27ecf7eb96ae0.JPG
 
Gir grei variasjon i utseende, ikke sant? Alle remmene ble levert med kjapp-stifter. Skinnremmen er middelmådig men OK, stålmeshen synes å være standard dusinvare, mens gummiremmene kjennes føyelig gode - og den svarte passer forresten veldig godt på Air Nautic-en min :) 

nydelig klokke👍

mange klokker en gjerne skulle hatt, men får nøye seg med å se på andres gode kjøp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (32 minutter siden):

nydelig klokke👍

mange klokker en gjerne skulle hatt, men får nøye seg med å se på andres gode kjøp.

Ja enig nydelig klokke, og det ble ikke noen Seiko Presage på meg i år, jeg fikk Argon Solo Streamer til bursdagen, og får iPad 2021 64gb til jul pluss tilbehør, samt noen Cd album. Det får holde.

Jeg har tre klokker, og kona har to.

Sikter å kjøpe meg Seiko Presage etter jul, når jeg har råd.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (39 minutter siden):

Seiko Presage

flott model spør du meg 👍

btw, første gang jeg ble imponert over en klokke var en Seiko. En skolekamerat hadde fått/arvet Seiko med grønn urskive etter sin onkel, med veldig spesielt glass. Fant senere ut det kalles Diamond cut, eller faceted crystal. Bilder jeg ser på google yter ikke rettferdighet til hvordan det (effekten) tar seg ut i virkeligheten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...