Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Størrelsesmessig synes jeg nok smp virker bedre på papiret. Litt mindre diameter, og betydelig kortete lug-to-lug. Ville i hvert fall prøvd GSen på først. Har ikke noe erfaring med nyeste smp, men har prøvd forrige generasjon (no wave dial) og synes den var nice. Den var vel et knepp mindre i diameter også.

Synes Omega har litt mer gående for seg mtp. design og historie med dykkere. Spring drive er kult, men hadde nok gått for en helt annen modell da (snowflake el.l.). 
 

Det med ar coating på utsiden er noe jeg heller ikke skjønner. Det har jo den effekten at glasset nærmest forsvinner, men føler ikke det er verdt det.

Endret av Buddy Dakota
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
thyes skrev (17 timer siden):

Jeg holder på å spare til min første luksusklokke. Det står egentlig mellom Omega Seamaster 300 (hvit skive), og Grand Seiko SBGA463 eller SBGA461.

Det er noe helt eget ved spring drive.. det  å se sekundviseren gli perfekt rundt, uten noe form for hakking, det er bare vakkert. I tillegg er Grand Seiko uten sidestykke når det kommer til finish og detaljer. I tillegg skal visstnok disse dykkerklokkene være utrolig slitesterke, og antas å vare livet ut - og enda litt til. 

På den annen side så er SMP 300 i hvit skive så leken, sporty, clean og allsidig at den vil passe perfekt i det daglige. Og Co-axial escapement med 15.000 gauss magnetismemotstand er ikke bare imponerende, men også utrolig betryggende igrunn. 

Det er vel Omegaen jeg har siklet mest på. Iallefall helt til jeg fikk se Grand Seiko i levende live for et par uker siden. Nå er jeg veldig usikker på hvilken klokke jeg skal gå for. Nøyaktighet har egentlig ikke så mye å si for min del, men det er kult med bragging rights selvfølgelig. Det som betyr mest for meg er kanskje anvendelighet, komfort og slitestyrke. 

Noen her som har erfaring med noen av disse to klokkene, og/eller som kan hjelpe meg med valget? Jeg tipper jeg blir strålende fornøyd uansett hva jeg velger, skal sies :) 

Hadde den blå en stund og var stort sett fornøyd med den, bare ørlite for stor på mitt håndledd, og at lenken ikke er smalere ved låsen enn ved kassen er en svakhet i mine øyne.  

Hvis jeg skal anbefale en versjon nå er blir det Nekton! https://deployant.com/new-omega-seamaster-diver-300m-nekton-edition-a-watch-to-save-the-seas/

 

Evt. Vente og sjekke ut den nye grønne versjonen.

Endret av chairgame
Lenke til kommentar

Takk for svar. Når det gjelder farge, så er jeg bestemt i mitt valg av den hvite. Syntes Nekton var litt stilig i starten, men samtidig litt for flashy til diver å være. Også liker jeg bedre versjonene med display caseback. 

Jeg liker litt wrist presence, så størrelsen kan ikke være noe mindre enn SMP 300. Det er også en av grunnene til at GS sine divers blir vurdert i tillegg til Omega. 

Endret av thyes
Lenke til kommentar
7 hours ago, thyes said:

Ja, jeg var innom Bjerke for et par uker siden, fikk prøve både svart, hvit og NTTD versjonen, og det er fortsatt den hvite som snakker høyest til meg. Smak og behag 😊 

Godt å høre at du er fornøyd med SMP, vekten tipper muligens mest den veien om jeg skal være ærlig! 

Edit: Jeg har sett en del folk lett får riper i AR coatingen på oversiden av krystallen, har du noe erfaringer på det punktet? Nesten så jeg vurderer å få AD til å fjerne coatingen om det blir denne klokken. Kan ikke fatte at Omega har valgt coating over safirkrystall, holder vel lenge å ha det på innsiden. 

Personlig har jeg ikke fått riper i AR coatingen, bruker klokken helt vanlig uten å «baby» den, og det er den klokken som har fått mest armtid i det siste. Har fått et par små dings i bezelen f eks. Men det skal sies at jeg ikke har eid den så lenge ennå.

Uansett, så syns jeg at det er rart folk henger seg så mye opp i dette, behold coatingen på frem til du eventuelt får en ripe, og da kan du om du ønsker polere den bort selv i løpet av meget kort tid. Jeg tror også at man ikke legger så mye merke til det som folk skal ha det til, selvfølgelig studerer du klokken med lupe hver kveld, så vil det sikker plage deg (kan legge til at jeg fort kan finne på å titte på klokken med lupe selv, men tror ikke de ripene ville plaget meg for mye for det) Men personlig er jeg veldig fornøyd med at det er AR på begge sider  som gir effekten av at glasset nesten forsvinner. 

Endret av dTd
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

I dag bestilte jeg meg klokke! Men det ble ikke en SMP300 som diskutert over her, ei heller en Grand Seiko.

Det ble en Omega Planet Ocean 43,5mm, hvit skive og oransje bezel - love it :D Fikk også med en komplett original grå gummirem med foldespenne i prisen (den som originalt hører til titanutgaven av PO). Var tilogmed heldig nok til å få en del rabatt! 

Gleder meg som en unge til klokken kommer!

omega-seamaster-planet-ocean-600m-21530442104001-1-product-zoom.png

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Utsiktsbilde mot regnbyger med torden som siger over Bergen mot meg på toppen av Lyderhorn, på tur hjem fra jobb:

1486310694_YAN24(IMG_20220531_144300397).thumb.jpg.d07fb95ce5a6fe82cc48e673c22a94ba.jpg

Ooops, utsikten mot Bergen ble visst litt forstyrret - av en mekanisk 24-timers-klokke med 12 på topp, gitt :D En nyankommet Yantar Air Nautic 24 kjøpt på finn. Dette er ikke det sovjetiske merket med samme navn, dette er det sveitsiske. Sannsynligvis produsert rundt et ETA-urverk en gang på 1990-tallet i Basel, men nesten ikke brukt siden. Da Yantar la inn årene var ikke denne solgt (muligens pga en liten skade ved remfestet), og varelageret og designet deres havnet etter hvert hos Ocean7, der finn-selgeren hadde kjøpt den som NOS så sent som i 2020. Og nå er den min :w00t:

Som man ser har de første regndråpene allerede kommet, og det samme hadde de første tordenskrallene - toppen på Lyderhorn var ikke et blivende sted. Kom meg godt nedover mot Laksevåg før lynnedslagene kom nærmere, det nærmeste var vel et knapt sekund unna...

Vel hjemme knipset jeg et bilde av de 4 klokkene jeg har skaffet meg de siste 7 månedene, etter å ha blitt litt bitt av klokkeentusiasmen. Det er slående stor variasjon:

Firerbande(IMG_20220531_170447930).thumb.jpg.e7b3b1916aa1e26f29afa1a06c2918de.jpg

  • Urverk: 2 stk med kvarts, 2 stk med automatisk. 2 stk 24-timers, 2 stk vanlig 12-timers.
  • Materialer: 3 stk med stålkasse, 1 stk med titankasse. 3 stk med safirglass, 1 stk med "Sapphlex".
  • Farger: 2 sk med poppy farger, 2 stk med hvit/grå/svart.
  • Formfaktor: 1 stk diver-inspirert, 1 stk flieger-inspirert og 2 stk med uklar (men tydelig ulik) inspirasjon
  • Visere: 1 stk med 1 viser, 1 stk med fot og badeand (!) og 2 stk med 3 visere.

Men de har noe felles også. De er slett ikke eksklusive, de er heller sære og relativt sett rimelig. Jeg regner dem aldeles ikke som "investeringer" som skal forrente seg. Merkenavnene (Svalbard, MJW, Heimdallr, Yantar) er totalt ukjent for folk flest. De går nøyaktig, selvsagt for kvartsklokkene, men også de automatiske holder tiden godt. Og aller aller viktigst: Jeg liker dem alle, til ulik bruk :D 

Men nå har jeg ambisjon om å holde litt igjen på nye kjøp. Truuur eg :hmm:

(Muligheten for å bestille en av Heimdallrs titanversjoner av Seikos nedlagte SKX-modeller har selvsagt aldri vært i nærheten av å streife innom tankene mine :innocent: 
TILLEGG
: Her er en YouTube-review, og en YouTube-reklame 
)

Endret av a_aa
  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Min "ambisjon om å holde litt igjen på nye kjøp" ble så kortvarig at det er flaut - det er jo fanken ikke en gang kommet én ny post i denne tråden før jeg har fått en ny klokke i posten (med 5 ukers leveringstid) :blush:
 
Jeg holder meg i det minste til strategien om å øke variasjonen, og denne gang ankom min første analoge kronograf, som også er min første helmekaniske klokke med manuelt opptrekk siden jeg var guttunge. Og det blir den tredje fargeklatten blant mine klokker!
 
Kinesiske Sugess tilbyr en haug varianter av den såkalte "1963"-kronografen som ble laget til kinesiske luftvåpenet, etter at kineserene kjøpte rettighetene til de sveitsiske Venus 17X-urverkene sent på 1950-tallet. Slik jeg forstår det, lages etterfølgerne av disse urverkene (Venus 175 er utviklet til ST 1901) nå i hovedsak av Sea-Gull, som er ganske anerkjent - mens det er en haug ulike merkenavn/fabrikker som setter urverkene i klokker med varierende kvalitet. Sugess tror jeg er sånn ca midt på treet.
Akkurat denne varianten skiller seg ut fra de fleste av de andre som Sugess lager, fordi de har lagd urskive og visere som er tydelig inspirert av en Breitling-klokke som ble produsert i kun 1500 eksemplarer. De fleste av variantene har skive-/viser-design som tilsynelatende er Sugess egen, men det er altså noen som man ser tydelige "homage"-tendenser i...
 
Uansett: Jeg syntes denne så skikkelig stilig ut, lenge før jeg skjønte at den ikke var Sugess eget design. Kul skive, med gul-oransje visere for å vise klokketid, og rød-oransje visere for å vise kronograftid. Jeg bestilte det jeg trodde var versjon 2 av klokken, men jeg fikk versjon 1 (forskjellen er litt ulike markører med ulik "lume" og ulik oppløsning på sekundskalaen) - jeg har bestemt meg for at jeg ikke gidder å krangle med noen på andre siden av kloden om dette, det er greit nok for meg. Og det er vel en del av risken med å handle "kinavarer fra kina"... Jeg valgte en variant med racing-rem i brunt lær, og bestilte i tillegg en svart og en oransje gummirem    mens en stål-mesh-lenke fulgte med på kjøpet, så her den avbildet med alle de 4 remmene den kom med:
 
1853337466_Racer(P7131964).thumb.JPG.eea0c7a901e40f03da2a7540df00eea5.JPG207941486_Mesh(P7131967).thumb.JPG.b2c77e5bf0706afcb96d7ee112610f66.JPG1116695475_Orange(P7131971).thumb.JPG.bb526f2359041cfa3e8431967289a4dc.JPG93571138_Black(P7131972).thumb.JPG.f8c30b666c22887af1e27ecf7eb96ae0.JPG
 
Gir grei variasjon i utseende, ikke sant? Alle remmene ble levert med kjapp-stifter. Skinnremmen er middelmådig men OK, stålmeshen synes å være standard dusinvare, mens gummiremmene kjennes føyelig gode - og den svarte passer forresten veldig godt på Air Nautic-en min :) 
 
Nøyaktigheten er helt akseptabel, jeg målte i 4 ulike posisjoner med appen "Watch Accuracy Meter" og da varierte det i området -3 til +10 sek/døgn. Dersom kronograf ble startet, senket det farten på klokken bittelitt, rundt -5 sek/døgn i "handikap" (og i tillegg skal det visstnok redusere reserven med ca 10%). I praktisk bruk tilsier erfaringen så langt (dvs ganske kort) at den øker med 1-3 sek/døgn, hvilket er helt innafor for min del.
 
Betjeningen synes jeg er litt opp og ned. Opptrekking går uproblematisk, og det samme gjør innstilling av tid (dog mangler "hacking" - altså at sekundviser stopper mens krona er dratt ut for å stille tiden). Den nedre trykknappen, som resetter kronografen til null, skal IKKE trykkes på mens kronografen går - dette kan visstnok i verste fall skade urverket. Men det er forbannet fort gjort å gjøre akkurat den trykkingen! Den øvre trykknappen for å starte/stoppe kronografen har et ganske hardt punkt som skal passeres med et tydelig "knepp!" for å starte, så det generelle rådet er å trykke bestemt og raskt. Jeg har oppdaget at om man ikke gjør dette, men tvert imot lirker knappen ned inntil kronografen starter uten at man har passert hard-punktet - ja da kan MIN klokke stoppe fullstendig :ohmy: når man slipper knappen ut igjen (jeg antar at det ikke gjelder alle?). Ved deretter å starte kronografen på skikkelig bestemt og raskt vis, blir alt fryd og gammen igjen. Jeg er usikker på om dette kan skade klokken, men dersom ikke, kan dette være en metode for å erstatte klokkens manglende "hacking"-funksjon på; stopp klokken, og kjør den i gang igjen når realtiden har tatt igjen sekundviseren, og still til slutt minutt/time. Det litt betenkelige er jo at man kan stoppe klokken i vanvare uten å være klar over dette. :hmm: Uansett viser dette at det er noen feiltoleranser her som er større enn det man kan vente å finne i en dyrere klokke underlagt strengere kvalitetskontroll. Ellers skulle jeg ønske at minuttviseren var en halv millimeter kortere, enden dekker akkurat litt for mye av markeringene til at nøyaktig avlesning skjer momentant/uanstrengt.
 
Legger ved linker til to YouTube-videoer, med litt forskjellig perspektiver og litt ulik grad av entusiasme for denne klokken:
  • Time for another watch (YouTube med lengde 7:00) har en grei gjennomgang av fakta og er nesten i overkant positiv:
    "I absolutely love this watch! I love the history of the movement of this watch, and I think for quite a low price you are buying a piece of horological history. It's a beautiful movement, and you have the added benefit to be able to admire it through the exibition caseback. I also love the styling of the watch, and although I appreciate this is an homage to another watch, I think that Sugess did a very good job of this."
  • SirWatchGeek (YouTube med lengde 15:05) sammenlikner Sugess med sin egen originale Breitling og finner mye han liker, men undrer seg:
    "So when does an homage become a copy? When do they take it just that little bit too far? Is this a copy? Given the subtle ... but you know ... several little differences here and there, does that justify it being called an homage? Even when most of it on the surface looks absolutely identical? Given the differences, is that enough to call it an homage, rather than a copy? I'm gonna call it a copage, there you go: copy - homage -> copage!"
 
Til sist: Jeg har tidligere hatt noen mindre kvaler med å handle "kinavarer fra Kina", men tenkt som så at handel fremmer fredelig sameksistens. Og gjør den ikke det godt nok, må det jo uansett finnes faktisk handel slutte med dersom man ønsker å bruke opphør av handel som en protest mot en eller annen uønsket utvikling. De siste månedenes internasjonale hendelser har bidratt til å gjøre en slik protest mot Kina ganske aktuell for min del. Det må noen kursendringer til før jeg kan tenke meg å sende flere penger i retning Kina for en billig klokke. :hrm:
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
a_aa skrev (20 minutter siden):

Nei var Bragdur klokkene. Utlendinger på YouTube misunner oss disse, er mest reservert og ment for nordmenn.

https://bragdur.no/bragdurs-klokker/froskemann.html

De bra bygget, og har gode urverk og bygg, solid stål og safir tex og originale som feks Bronso som tiltalte meg....

Men selges fort ut med noen unntak...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (1 time siden):

Nei var Bragdur klokkene. Utlendinger på YouTube misunner oss disse, er mest reservert og ment for nordmenn.

https://bragdur.no/bragdurs-klokker/froskemann.html

De bra bygget, og har gode urverk og bygg, solid stål og safir tex og originale som feks Bronso som tiltalte meg....

Men selges fort ut med noen unntak...

Har du noen eksempler på disse misunnelige utlendingene? Jeg finner vertfall skuffende lite på youtube om dette helt ukjente klokkemerket. 

Selv syns jeg det ikke er så mye prestisje over klokker som er produsert i kina selv om de putter inn helt kurante urverk fra seiko og sellita. 

Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (7 timer siden):

Har du noen eksempler på disse misunnelige utlendingene? Jeg finner vertfall skuffende lite på youtube om dette helt ukjente klokkemerket. 

Selv syns jeg det ikke er så mye prestisje over klokker som er produsert i kina selv om de putter inn helt kurante urverk fra seiko og sellita. 

Feks Watch gambit

At de er utsolgt hele tiden, samt Facebook sidenes patriotiske hyllester på norske sider sier vel sitt. Folket i Norge og enkelte utlendinger hyller iallefall Bragdur, det er bra bygg og bra urverk fra Swiss og Seiko til gode priser.

Sjekk Klokkeriet på Facebook. Om noe ikke er kvalitet der så får man høre det og produsent får kjørt seg.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

At noe lages i Kina betyr Ingenting. De har både jalla kapp billige fabrikker og top grade fabrikker som ledes utenfra...

iPhone er vel ikke crap feks, omtrent alt av mobiler settes sammen der kanskje m unntak av Samsung og min Sony.

Er mye high end stuff som lages i Kina. Det riktige spørsmålene er Hvor/fabrikken.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (50 minutter siden):

Feks Watch gambit

At de er utsolgt hele tiden, samt Facebook sidenes patriotiske hyllester på norske sider sier vel sitt. Folket i Norge og enkelte utlendinger hyller iallefall Bragdur, det er bra bygg og bra urverk fra Swiss og Seiko til gode priser.

Sjekk Klokkeriet på Facebook. Om noe ikke er kvalitet der så får man høre det og produsent får kjørt seg.

Det ene eksempelet du viser til er vel i realiteten den eneste personen på youtube som snakker om klokken. Han var heller ikke så veldig misunnelig på de skarpe upolerte kantene som skar ned i huden :p. Ellers er jo konseptet med planlagt lav lagerbeholdning eller "limited editions" for å skape en illusjon om at noe er eksklusivt like gammelt som kjøp og salg i seg selv, å sier ikke så mye om kvaliteten til klokkene. Klokkeriet på facebook er jeg medlem av og har vært lenge, og alle postene jeg ser om disse klokkene der virker på meg som talking points fra en reklamekampanje mer enn faktiske folk som er fornøyde, de fleste poster har og generelt ekstremt lavt antall interaksjoner sammenlignet med andre klokker som postes.

Gouldfan skrev (28 minutter siden):

At noe lages i Kina betyr ikke noenting. De har både jalla kapp fabrikker og top grade fabrikker som ledes utenfra...

iPhone er vel ikke crap feks, omtrent alt av mobiler settes sammen der kanskje m unntak av Samsung og min Sony.

Er mye high end stuff som lages i Kina. Det riktige spørsmålene er Hvor/fabrikken.

De kan for all del produsere gode ting i kina, men tenker det er greit at det kommer litt frem i lyset at en klokke produsent som markedsfører seg tungt som helnorsk faktisk i realiteten er kinesiske klokker designet av en nordmann  :)

 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (På 14.7.2022 den 10.03):

Det ene eksempelet du viser til er vel i realiteten den eneste personen på youtube som snakker om klokken. Han var heller ikke så veldig misunnelig på de skarpe upolerte kantene som skar ned i huden :p. Ellers er jo konseptet med planlagt lav lagerbeholdning eller "limited editions" for å skape en illusjon om at noe er eksklusivt like gammelt som kjøp og salg i seg selv, å sier ikke så mye om kvaliteten til klokkene. Klokkeriet på facebook er jeg medlem av og har vært lenge, og alle postene jeg ser om disse klokkene der virker på meg som talking points fra en reklamekampanje mer enn faktiske folk som er fornøyde, de fleste poster har og generelt ekstremt lavt antall interaksjoner sammenlignet med andre klokker som postes.

De kan for all del produsere gode ting i kina, men tenker det er greit at det kommer litt frem i lyset at en klokke produsent som markedsfører seg tungt som helnorsk faktisk i realiteten er kinesiske klokker designet av en nordmann  :)

 

Er du medlem av Klokkeriet?

Bragdur produserer kun for norske markedet.

Det han finnen sier om pussing av rem er jo pirk, om du ikke fikk med deg at han digget uret, da bør du også være forsiktig på internett.

Om det er fake reklame på Klokkeriet så får de kjørt seg, prøv å hylle en Fillipo Loreti eller en Vincero der, og vent på krig med popcorn.

Edit nylig en på Klokkeriet som fikk kjøpt en brukt Bragdur Bronze, gratulasjonene strømmer inn.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (På 14.7.2022 den 10.03):

De kan for all del produsere gode ting i kina, men tenker det er greit at det kommer litt frem i lyset at en klokke produsent som markedsfører seg tungt som helnorsk faktisk i realiteten er kinesiske klokker designet av en nordmann  :)

Dette er jeg helt enig i :) Kinesiske selskaper kan definitivt lage gode og rimelige produkter. Noen ønsker likevel ikke å kjøpe kinesiske (eller israelske, syriske, amerikanske, sveitsiske, nordkoreanske etc) produkter av ulike grunner. Da bør de som markedsfører legge til rette for at kundene kan ta opplyste valg; det bør være transparens på opprinnelse.

Fra et markedsføringssynspunkt tror jeg man til og med kunne tjent på det. Man kunne gjøre som en del gode kaffebrennerier gjør, og fortelle historiene om opprinnelsen til produktet - personene, arbeidsvilkårene, pengeflyten, prosessene bak produktet, hvor enn de befinner seg. Med mindre det blir gjennomskuelig propaganda, så kan noe slikt bidra til å "broaden the minds" hos kundene?

@Gouldfannevnte jo varemerket Svalbard noen poster tilbake, som et mulig norsk merke (men de selv hevder å være britisk-eid). Jeg var alt for overbærende i min konklusjon da jeg undersøkte litt mer om dette merket for 8-9 måneder siden:

a_aa skrev (På 5.11.2021 den 18.36):

 Informasjon om varemerket Svalbard og selskapet bak er forresten en smule forvirrende, ja nesten mistenkelig. Man skulle jo tro at en aktør med modellnavn fra norsk språk og egen side om stedet Svalbard med undertekst "©® 2016-2021. All rights reserved. Svalbard™ and the Svalbard logo are registered trademarks of Svalbard Watches Limited" var norskeid, men det ser ikke sånn ut.

I følge about company-siden ser du ut som varemerket springer ut fra Storbritannia, fra selskapet Lanswood Commerce, opprettet i 2012. Det eneste selskapet som jeg fant som passer, ble imidlertid oppløst i 2017. Og på kontaktsiden er det kun adresser i Russland, Hong Kong og den tyrkiske delen av Kypros å se, noe som skaper ytterligere tvil om et gjeldende britisk opphav. Betalingen for min klokke gikk i følge PayPal til salgsselskapet i Moskva, med navnet skrevet med kyrilliske bokstaver ("ИП Гончарова Анна Алексеевна"). Men ordrebekreftelsen var skrevet på nesten prikkfritt norsk, der ble jeg overrasket, gitt 🙂 Da sendingen kom fram, viste det seg at avsender var oppgitt til å være kinesiske CNStorm, der en divisjon sourcer produkter rundt om i Kina og sender dem ut på vegne av andre firma, så vidt jeg kan skjønne.

En svensk reddit-bruker ("helvete") reagerte for noen år siden på bildene som viste "Our team", der bildet av CEO var av det som viste seg å være en svensk skuespiller – og nå har bildegalleriet blitt byttet ut med figurtegninger i stedet En av figurene har et norsk navn; Inge Nilsen (og jeg har ellers fått med meg at de visstnok har samarbeidet med en Helge Kaasin). Den eneste nå med et bilde, litt mørkt og skjeggfullt, er designeren med det svenskklingende navnet Gustaf Bergstrom, som er gitt en svært detaljfattig CV på sidene...

Fra spredte kommentarer på nettet, sitter jeg med inntrykk av at de som har kjøpt Svalbard-klokker stort sett er fornøyde og opplever at de er gode nok ut fra hva de er og hva de koster, så jeg tror derfor ikke det er snakk om ondsinnet svindel her. Men det kan jo hende at selskapet antar at det kan være salgsfremmende å pynte litt på opprinnelsen til klokkene, eller gjøre den litt mystisk? Jeg aner ikke, men det hele var et interessant mysterium å nøste litt i 🙂

Min konklusjon er uansett blitt at klokkene må regnes som kinesiske, dog av OK kvalitet.
 

De kalde harde fakta er:

  • Varemerket Svalbard er ikke ærlige om hvem de er eid av eller hvor de stammer fra
  • Pengene jeg sendte ifm kjøp av min Svalbard-klokke, endte opp på en PayPal-konto med adresse Moskva
  • Svalbard-klokken min ble sendt til meg fra Kina

Kommer jeg til å kjøpe en Svalbard-klokke igjen, slik verden ser ut nå? NEI. Men mange kommer til å gjøre det, fordi det ikke er transparens om opprinnelse.  

Lenke til kommentar
a_aa skrev (2 timer siden):

Dette er jeg helt enig i :) Kinesiske selskaper kan definitivt lage gode og rimelige produkter. Noen ønsker likevel ikke å kjøpe kinesiske (eller israelske, syriske, amerikanske, sveitsiske, nordkoreanske etc) produkter av ulike grunner. Da bør de som markedsfører legge til rette for at kundene kan ta opplyste valg; det bør være transparens på opprinnelse.

Fra et markedsføringssynspunkt tror jeg man til og med kunne tjent på det. Man kunne gjøre som en del gode kaffebrennerier gjør, og fortelle historiene om opprinnelsen til produktet - personene, arbeidsvilkårene, pengeflyten, prosessene bak produktet, hvor enn de befinner seg. Med mindre det blir gjennomskuelig propaganda, så kan noe slikt bidra til å "broaden the minds" hos kundene?

@Gouldfannevnte jo varemerket Svalbard noen poster tilbake, som et mulig norsk merke (men de selv hevder å være britisk-eid). Jeg var alt for overbærende i min konklusjon da jeg undersøkte litt mer om dette merket for 8-9 måneder siden:

De kalde harde fakta er:

  • Varemerket Svalbard er ikke ærlige om hvem de er eid av eller hvor de stammer fra
  • Pengene jeg sendte ifm kjøp av min Svalbard-klokke, endte opp på en PayPal-konto med adresse Moskva
  • Svalbard-klokken min ble sendt til meg fra Kina

Kommer jeg til å kjøpe en Svalbard-klokke igjen, slik verden ser ut nå? NEI. Men mange kommer til å gjøre det, fordi det ikke er transparens om opprinnelse.  

På om oss hos Bragdur så står det jo at alt er designet og utviklet i Norge og produksjon er på en velkjent klokkefabrikk i Shenzhen Kina.

Svalbard rygget jeg av også, men det blir litt pærer og bananer.

Bragdur er et gammelt merke...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...