Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Hvordan går man fram ved salg av dyr klokke? Kan den sendes i oppkrav? Hvordan skal transaksjonen skje når man møtes face2face.

Oppkrav har vel begrensning på 10 000. Jeg krever alltid å ha betaling først før den sendes med ekspress over natt pga forsikringen. F2f tar jeg som det kommer og møter ikke åpenbare kjeltringer.

Lenke til kommentar

Postens ekspress over natten er vel forsikret opp til 50 000 kr hvis jeg ikke husker feil. Sending av klokker med verdi over det bør du gjerne gjøre med andre speditører, gitt at de forsikrer hele verdien.

 

Alternativet er som du skriver å møtes. Har hørt om andre som har møttes hos urmaker som fører merket for å ha trygge omgivelser, og at det samtidig har blitt gjort en profesjonell sjekk av klokka for å bekrefte ekthet, osv.

 

Når det gjelder betaling ville jeg foretrukket straksbetaling der og da, eller penger på konto før overlevering.

 

Edit: Skriver seint, tydeligvis.

Endret av Frank Drebin
Lenke til kommentar

Det er en som vil møtest på Rolex sjappa. Da kan han "verifisere" den. Skal jeg da se på at han overfører cash eller noe?

Og hvordan sendes den? Bring Express?

Føler spørsmålene er litt motstridene, dere skal møtes hos forhandler men du spør om sending?

 

Men som nevnt under,enten cash eller straksbetaling. Evt betaling på forskudd.

Lenke til kommentar

Fordi jeg vil vite om begge mulighetene?

 

Aha, da missforsto jeg. Trodde dere hadde avtalt. En mulighet er jo å få takst/ektehetsbevis fra urmaker og så sende basert på dette. Koster dog noen kroner, som kjøper bør dekke og tar gjerne noe tid. 

 

Ang forsendelsen må du nesten sjekke da ekspress ikke dekker så store kostnader. Evt får det bli på kjøpers ansvar, men da bør en gå for kontrakt som nevnt over om det skulle bli noe styr i etterkant! 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

https://e24.no/nyheter/50-aar-siden-maanelandingen-i-dag-naa-kommer-maaneklokken-for-salg-men-klokkesamler-tror-omega-speedmaster-er-naer-umulig-aa-faa-tak-i/24658091

 

Noen som vet om det for en "normal" person er mulig å få tak i denne før man må ut på andrehåndsmarkedet? Evt hva må en forvente at den selges for på andrehåndsmarkedet? Synes den var utrolig stilig.

 

Ligger noen på Chrono24. Beregn rundt 150 000-160 000kr inkl. moms for den i stål.

Lenke til kommentar

Etter noen år med en egentlig litt for liten Orient Star Retrograde på håndleddet og sikling på div bronse klokker slo jeg for litt siden til på en Glycine Combat Sub i bronse når de hadde en kampanje på Drop (tidligere massdrop) og med det blitt eier av mine første sveitsiske bronse klokke  :D

 

zEiXol1.jpg

 

Ylgw0hx.jpg

 

Ser frem til patinaen setter skikkelig inn slik kassen får en litt mer mørkere og matt look, men kommer nok ikke til å force noe patina, den skal få komme naturlig etterhvert som jeg bruker den :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Den med stål og sort. hvordan det?

Fordi du lurer på prisen for den brukt og den ene har retail pris på 88k og den andre 318k.

Da vil de naturlig nok ha forskjellige priser på bruktmarkedet.

 

Fem stykker av 310.20.42.50.01.001 på Chrono24.

https://www.chrono24.no/search/index.htm?query=Omega+310.20.42.50.01.001&dosearch=true&searchexplain=true&watchTypes=U&accessoryTypes=&goal_suggest=1

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...