Gå til innhold

INTERVJU: Viasat del 1 (Ekstra)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er over 25 år siden den første kommersielle kanalen så dagens lys.

Faktafeil! Det menes vel den første nordiske kommersielle kanalen. Jeg har sett kommersiell TV siden Satellite Television (senere Sky Channel) begynte sine sendinger i 1982.

 

Nå er jo dette et intervju med Viasat, men synes de tar litt for mye av æren for utviklingen...

 

 

 

Edit: Korrektur

Endret av Mr D
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg jobbet som tv-reparatør og parabolmontør for ca 20 år siden. Det verste var de som kjøpte små paraboler og deretter klaget på prikker i bildet. På denne tiden var de fleste satellittene vinklet mot Sentral-Europa, så i Norge burde man ha 120 cm (eller større) tallerken for å få skikkelig bra signal. Og det evige maset med å få Filmnet-dekoder (før de startet å sende i D2MAC) og D2MAC-dekoderen (for å se TV1000/TV3) til å virke samtidig, uten å måtte trykke på noen ekstra knapper eller gjøre omkoblinger.....jeg kjenner tårene presser på og angsten fester sitt klamme grep, bare av minnene. Jeg sluttet hos dette firmaet i 1996, og siden har jeg skydd alt som heter paraboler.

Endret av Burgomatic
Lenke til kommentar

Her er det mye historie feil, det startet opp for ca 36 år siden og ikke av Viasat !

TV-satellitt sendinger startet i Europa i runt 1978, da kom den første geostasjonær kommunikasjons satellitten. Navne var Gorizont en Sovjetisk geostasjonær kommunikasjons satellitt for radio og TV sendinger til hele Sovjetunionen.

Med Gorizont var det mulig ta ned Russisk språklige TV-kanaler i Norge med formatet Secam. Satellitt Gorizont sente i C-båndet. Her var det noen privat personer i Norge som utviklet parabol på 3 meter og analoge TV-motakker og antennehode (LNB).

Se her fra en nyere sending:



Sener kom forsøksatellitten OTS-2 i 1982 som kunne tas ned i Ku-båndet, og videre formidlet TV-sendinger på kabelnett i Oslo. Det var selskapet "Satellite Television" som startet med korte test TV-sendinger på kvelden med reklame til Norge. Og her startet kampen om TV monopolet i Norge!

Se her for mer: http://www.mypaper.se/show/radiobransjen/show.asp?pid=345248711165856&page=11

Så i 1983 byttet selskapet fra "Satellite Television" til "Sky Television" med Rupert Murdoch. Som formidlet Sky Channel med mer til Norge. Se her: http://www.youtube.com/watch?v=ZIuwkN3Jc5w

 

Music Box var også en populær TV-kanal:

 

Så kom også FilmNet med underteksting på Norsk:

 

Og etter det kom Viasat...

Endret av Ivar Parabol
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...