Gå til innhold

[Løst] Passer en 560ti i en PCI Express 3.0 x16?


Anbefalte innlegg

Jeg har et MSI Z87-G43 hovedkort. Installert på det kortet har jeg allerede et 560ti kort, men har lyst på et til. Men jeg har selvfølgelig brukt opp PCI 2.0 x16 inngangen på kortet, så kan jeg sette en 560ti (som er et PCI-e 2.0 x16 kort) i PCI-e 3.0 x16 inngangen som står ledig på kortet?

 

Et ekstra spørsmål er: siden 560ti er et 1GB graffikkort, vil det å ha to 1GB graffikkort bety at jeg har 2GB på PCen, eller vil det fortsatt telles som 1?

 

Og om jeg ikke kan sette inn enda en 560ti, kan jeg da sette inn en 660, og ha det som et kort nummer 2?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PCIe er bakoverkompatibel både fra CPU og utvidelseskortets perspektiv, det som skjer er at hastigheten blir begrenset til toppfarten for den "tregeste" komponenten.

Hvorfor du ikke har satt ditt nåværende skjermkort i PCIe 3.0-sporet skjønner jeg virkelig ikke, for dette pleier å stå skrevet i hovedkortmanualen.

Angående flere skjermkort, så støtter ikke hovedkortet ditt SLI, så du vil ikke få noen ytelsesøkning i de fleste spill av å bare sette inn et ekstra skjermkort.

Angående VRAM, så må innholdet i dette speiles mellom hvert skjermkort for at SLI og CFX skal fungere, i praksis får du altså ikke høyere VRAM-kapasitet.

 

Hvis du skal ha en reell oppgradering vil jeg anbefale deg å se etter et brukt 670, 680, eller 7970, alternativt et nytt R9 280, 280X, 760, eller 770. Det er definitivt ikke verdt det å bytte hovedkort bare for å kunne kjøre SLI.

Det er ingen grunn til å beholde 560 Ti som hovedkort om du setter inn et kraftigere skjermkort heller.

Endret av N o r e n g
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...