Gå til innhold

Forslag til godt objektiv til GX1/GX7


Anbefalte innlegg

Tok tilfeldigvis noen bilder i dag et stykke fra hoppbakken, det var trening. Bildene i spoiler er croppet for å se hopperen. Jeg hadde Lumix 45-150mm på.

Her er bildene.

Hvilket objektiv ville her ha vært bedre å bruke? Nå skal jeg snart kjøpe GX7 og da lurer jeg på hvilket objektiv jeg skal kjøpe det med, forslag til noe ekstra supert? (Jeg har Leica macro 45mm, og Lumix GX 14-42, og altså 45-150).

Jeg lurer også på om batteriet til GX7 er samme type som for GX1, tror mitt begynner å bli noe slitt. Er det samme minnekort også? Forslag til bra minnekort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å komme klart nærmere, så bør du nok se på Panasonic 100-300mm. Jeg har ikke den selv, men har prøvd den et par ganger og det er greit objektiv.

 

GX7 bruker andre batterier, men du kan bruke samme minnekort som til GX1. Jeg bruker selv Sandisk Extreme 16GB og det burde gå greit ppå GX7 også.

Lenke til kommentar

Takk, takk. Er det Panasonic MFT 4.-5.6 - 100-300mm? En bekjent kjøpte nylig den til GX7. Er det ikke mange gode objektiver som er lyssterke 2.8 da? Huset har vel stabilisator, må kanskje stabilisator skrues av på objektiver da.

Dumt det ikke er samme lader/batteri. Skal kjøpe det 16GB minne tor jeg, heter det bare det, eller må man opplyse om noe

 

 

Sjekket pris på objektiv:6589,-, det var nesten like dyrt som kamera, er det verdt så mye da.Kanskje man får et tilbud om man kjøper det sammen kamera

 

PS. Rart 45mb fart var dyrere enn 80, det var mange ulike der å velge i.

Endret av RandiA
Lenke til kommentar

Jeg har Panasonic 100-300. Skal du over 200mm har du valget mellom dette og Olympus sitt 75-300mm. Begge får greie karakterer, men er typisk rimelige telezoomer så ikke noe superkvalitet. Panasonic starter på 100mm, Olympus sitt på 75, som gir litt mindre glippe til en standardzoom. Panasonics har litt bedre lysstyrke og innebygd stabilisator, men kjøper du GX7 har det stabilisator i huset så det vil gi stabilisering med Olympus-objektivet også.

 

Når GX7 treffer på et objektiv med stabilisator brukes den i objektivet, stabilisator i huset brukes kun hvis objektivet ikke har det. 100-300 pleier å være på tilbud med ujevne mellomrom hot Japan Photo, jeg betalte mye mindre, men husker ikke eksakt.

 

Noe særlig tele med F2.8 finnes ikke til MFT i dag. Panasonic har en, men den stopper på 100mm. Olympus kommer med en i løpet av året som går til 150mm. Skal du til 300mm er F5.6 største blender på Panasonic sitt, F6.3 for Olympus.

 

Jeg kjøper Sandisk Extreme Pro minnekort, her er link til et 32GB kort: https://prisguiden.no/produkt/sandisk-extreme-pro-sdhc-uhs-i-32-gb-95-mb-s-151262

De finnes i både større og mindre versjoner. Hvis du ikke er opptatt av seriebilder kan du godt gå litt ned på spesifikasjonene, men skal du bare ha et kort sparer du ikke mye (i kroner).

Lenke til kommentar

Mange takk, seriksen, da begynner jeg å nærme meg. Regner man 6000kr for en "typisk rimelig telezoom"? Blir vel lurest å få med den med huset da. Sjekket tilbudet nå, står i 5290 hos JP nå. Blir nok kjøp i nærmeste dager, (burde kanskje få solgt Canon utstyret først, men har flere potensielle kjøpere for hele pakken) - Bestilt den engelske boken på GX7 allerede også har jeg.

Lenke til kommentar

På forpakningen til Sandisk Extreme Pro er det skrevet ned en nøkkel/kode så du får tilgang til Sandisk sitt fine recoveryprogram, så ikke kast emballasjen uten og ha tatt vare på nøkkelen for du vet aldri når du har behov for og "reparere" et kort og det behøver ikke å være et Sandisk kort.

Lenke til kommentar

Regner man 6000kr for en "typisk rimelig telezoom"?

 

Tenkte mer design/byggekvalitet/ytelse enn pris. Synes nok rundt 4000 hadde vært riktigere pris sammenlignet med f.eks Canon og Nikons 70-300 med stabilisator. MFT-optikk generelt ligger litt høyt, men ser du på Canon 70-300 L med omtrent samme lysstyrke koster den over 12000, så sammenlignet med proffkvalitet er det et godt stykke igjen, både i pris og designmessig.

 

Ser du på prishistorikk ser du at 100-300 har variert en god del og ligger høyt nå.

https://prisguiden.no/produkt/panasonic-lumix-g-vario-100-300-mm-f4-0-5-6-mega-o-i-s-142823

Endret av seriksen
Lenke til kommentar

Finnes det forresten noe enda bedre macro enn den Leica 45mm jeg har, eller blir det den beste? Er det noe bra vidvinkel som kan anbefales? Jeg skal kjøpe kameraet en av dagene nå, og vil kjøpe det med ett eller annet "spennende" nytt objektiv.

Olympus 60mm f/2.8 Macro regnes som å være like god. Den har en fordel i å ha en noe lengre brennvidde som gjør enkelte makro-bilder lettere å få til.

Lenke til kommentar

Olympus 60mm f/2.8 Macro regnes som å være like god.

Enig, 60mm er et bra alternativ for makro, men neppe bedre. Usikker på om det er stor nok forskjell fra 45mm til at det er verdt å ha begge. Skulle gjerne sett at det kom en makro i området 90-100mm, men det finnes ikke foreløpig (uten adapter).

 

12mm som Wackee nevner er vel det videste du får for MFT med fast brennvidde og autofokus. Spørsmålet er om det er så mye videre enn en nornmalzoom til at det er verdt prisen. Jeg valgte å gå for en bedre normnalzoom (Olympus 12-40) i stedet for fast 12mm. Lysstyrken er ikke like god, men zoom gir mer fleksibilitet.

 

Vil du videre finnes det en fisheye, og to vidvinkelzoomer. Panasonics regnes som veldig bra (7-14mm). OLympus sin er mer kompakt (og ikke fullt så vid). Det går også rykter om ny vidvinkelzoom fra Olympus (dvs bekreftet, men ikke tilgjengelig).

Lenke til kommentar
Skulle gjerne sett at det kom en makro i området 90-100mm, men det finnes ikke foreløpig (uten adapter).

 

Ja, nettopp, det var noe slikt jeg tenkte på. - Flott info seriksen, Tror ikke det blir 60mm nei, blir nok ikke så mye "mer" enn min gode 45mm det. Har zoom 14-42, da blir det ikke aktuelt å kjøpe 12-40, Enig med deg i den vurderingen av 12mm i forhold til pris, sjekket den, ser bra ut og veldig lyssterk. Tror Helena har brukt den mye. Men spørs om jeg kommer til å bruke den så mye at dewt oppveier prisen.....Fisheye blir ikke aktuelt, liker ikke den formen jeg, rent estetisk.....mest for moro den. Den 7-14 du nevner høres interessant ut - må finne ut hvilket jeg skal gå for sammen med kamera. (Kjøper kanskje i morgen eller mandag) - mulig det er en bedre tele jeg har mest bruk for......

Lenke til kommentar

Jeg tenker litt videre: Hvilket av disse to objektivene får jeg mest glede av og bruk for av Olympus 12mm, eller Panasonic 7-14mm? Vil sistnevnte dekke bruken av det første, og litt til? Det er dyrere, ikke så lyssterkt, men kanskje mer anvendelig? (Jeg innbiller meg at det lønner seg å kjøpe kameraet med et objektiv til, man pleier å få en god "pakke-pris" da.)

Lenke til kommentar

Takler du manuell fokus og kommunikasjon mellom kamera og objektiv, er Samyang 7,5mm et objektiv som overrasket meg. Veldig skarpt tegnene og gir fine kontraster.

Å fokusere manuelt med et så vidt objektiv er en lek på små blendere. Ellers er manuell lys måling enkelt her. Setter blender ringen på objektivet i ønsket blender og har kameraet stående på manuell. Justerer så eksponeringen /lukkeren etter lyset som kommer inn i kameraet.

 

Objektivet er et fiskeøyeobjektiv som kan gi budene linjer, men om man har horisonten midt i bildet blir det ganske rett horisont ved landskapsbilder.

Hvis de bue linjene kommer og man ikke ønsker det, rettes disse enkelt opp i kalibreringen på redigeringsprogrammet.

 

Rimelig er den også.

Lenke til kommentar

Hvilket av disse to objektivene får jeg mest glede av og bruk for av Olympus 12mm, eller Panasonic 7-14mm?

Olympusen har jo mye bedre blender, og er nok bedre optisk (har ikke sammenlignet, men det er forventningen). Brukte 7-14 på GH1 for noen år siden, og det er morsomt med hvor mye man får med på 7mm, samtidig dekker den helt opp til nedre grense for normalzoomen. Jeg hadde 10-22 for Canon, men solgte den og har valgt å greie meg med 24mm ekvivalent som videste siden jeg ikke brukte nedre del av zoomområdet så mye. Bruker nå vesentlig MFT, og en ny vidvinkelzoom frister, men foreløpig ikke nok til at jeg har handlet. Olympus 9-18 er forøvrig vel så aktuell som 7-14 for meg pga størrelse.

 

Så det spørs helt på interesseområde, skal du ha gode innebilder i lite lys vil den faste 12mm være et bra alternativ. Liker du mulighetene som ekstremvidvinkel gir er 7-14 et bedre valg.

Lenke til kommentar

Jeg har Olympus 12mm f/2,0 , kjøpte det for å kunne ta bedre nordlysbilder.

Nordlysfotografering har jeg ikke fått testet enda da jeg kjøpte objektivet sent på vinteren, men har blitt mange landskapbilder og jeg er fornøyd med kvaliteten på bildene.

 

Men jeg hadde neppe kjøpt den hvis ikke jeg ønsket vidvinkel med stor blender da jeg har en Olympus 9-18mm fra før av.

Lenke til kommentar

Her blir det flere valgets-kvaler ja. Man må prøve å prioritere rett når det er såpass dyre objektiver. Selger nå alt Canon også, 10-22mm jeg hadde, godt objektiv, men jeg brukte det ikke mye.Ser det jeg bruker mest nå og som er veldig anvendelig er 14-42mm, hadde bare det med på siste Europa-rundreise, det gikk fint. I tillegg bruker jeg 45mm'n veldig mye på hjemmefronten. Da må jeg tenke hviket objektiv kompletteres dette mest med - tror (trodde) det står mellom Olympus 12mm og Panasonic 7-14, men her brakte du inn et nytt Olympus 9-18mm (?), ser det er jo bare halve prisen av P.7-14 - så du mener det er like bra som 7-14? - Kanskje jeg bør la det stå mellom 12mm og 9-18 da? Jeg fotograferer vel mest ute, så den zoom blir vel mer brukt enn en 12mm, men den lyssterkheten fristet.

Lenke til kommentar

Jeg har Olympus 12mm f/2,0 , kjøpte det for å kunne ta bedre nordlysbilder.

Nordlysfotografering har jeg ikke fått testet enda da jeg kjøpte objektivet sent på vinteren, men har blitt mange landskapbilder og jeg er fornøyd med kvaliteten på bildene.

 

Men jeg hadde neppe kjøpt den hvis ikke jeg ønsket vidvinkel med stor blender da jeg har en Olympus 9-18mm fra før av.

Ja, har vært på Forumet og sett dine 12mm-bilder. De er bra. Kan du si litt om hvordan du vurderer 9-18mm'n? Vil den være et like godt alternativ for meg som den dyrere P.7-14? Jeg fotograferer ikke nordlyset.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...