Gå til innhold

Snart kan du 3D-skrive din egen robot


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Nettstedet ReCode melder nemlig nå at Intel har planer om å lansere intet mindre enn en fungerende robot du kan skrive ut på 3D-skriveren hjemme."

 

=/=

 

"I tillegg trenger du selvsagt også en god del andre deler for å få roboten til å fungere, og alle disse ekstradelene skal Intel selge i en egen pakke som vil koste rundt 1600 dollar for forbrukerversjonen."

 

Så man skal kunne printe ut en fungerende robot, men du må kjøpe og få tilsendt alle delene som skal få den til å fungere? Høres ut som en gimmick. Jeg tviler på at det er særlig besparende å skulle printe ut armer og bein når man uansett må få tilsendt de virkelig dyre delene. Jeg tror den eneste grunnen til at de ikke bare selger roboten komplett, er fordi den hadde vært uinteressant hvis den ikke appellerte til 3D-printer-hypen som er i vinden nå om dagen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

3D printer hypen er på ett vis en bra ting siden det gir mye oppmerksomhet til dette feltet. Men samtidig så gir det også urealistiske forventninger til hva en slik printer kan gjøre. Enkelte blir nærmest skuffet når det viser seg at man ikke kan printe ut fiks ferdig fungerende roboter. Mens andre blir våte i hakket over tanken på at de nå kan printe ut en del som de øvrige metalldelene passer i.

Lenke til kommentar

venter fortsatt på å kunne skrive ut min egen 3D printer

 

Reprap kan da skrive ut de fleste av sine mekaniske deler selv. Om du venter å kunne skrive ut kretskort, motorer og drivreimer så må du smøre deg med tålmodighet, samt høre om du faktisk får lov til å ha en slik maskin på gamlehjemmet (Er vel der vi bor når maskinene er på Star Trek nivået mange folk etterspør.).

 

http://vimeo.com/5202148

 

Reprap er svært billig å skaffe seg, men krever montering og mye fikling med innstillinger for at resultatet skal bli bra (I verste fall kan sluttresultatet se ut som noe laget av trolldeig). Men de fleste andre 3D-printere krever også en del eksperimentering før man får best mulig resultat. Nye Makerbots er muligens en del mer brukervennlige med selvkalibrerende plattformer og slikt. Den dyreste har vel tilogmed oppvarmet byggekammer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...