Gå til innhold

4K presset inn på 10,1 tommer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

mens Samsung Galaxy TabPRO 10,1 prydes av en skjerm med 298 ppi.

 

Dette er vel egentlig en sannhet med modifikasjoner? Ettersom Samsung til stadighet driver med sine triks og lureri hva gjelder antallet underpiksler, noe de tilsynelatende har videreført til både nettbrett og bærbare maskiner i form av nye Galaxy TabPro serien og Samsung Ativ Book 9-Serie med 3200x1800 oppløsning kan man jo ikke regne ut PPI på vanlig måte.

 

I og med at enhver annen produsent har tre underpiksler per piksel, altså en grønn, rød og blå mens Samsung trikser og halverer mengden rød og blå underpiksler så kan man vel strengtatt ikke regne PPI på den tradisjonelle måten? Selv om Samsung naturligvis ikke vil forhindre disse utregningene da det setter deres egne skjermer i et kunstig lys.

 

 

DisplayMate som vel kan regnes som eksperter innen dette feltet lister jo blant annet Galaxy S4 til å ha en skjerm med en PPI på 293 for rødt og blått, og det er kun grønt som listes med en PPI på 441 som gir en utregnet PPI på 293 + 293 + 441 / 3 = ~342 PPI som vel må sies å være en langt mer riktig og rettferdig måte å gjøre det på. Det samme gjorde de vel med Galaxy S5 også. De har jo dessverre ikke testet Tab Pro eller Ativ Book 9-serie men i og med at de alle benytter nøyaktig samme triksing hva gjelder underpiksler så er det vel å bare tilføre samme logikk og utregning med de øvrige pentile skjermene til Samsung.

 

Bruker vi samme formelen på Galaxy Tab Pro 10,1" med sin 2560x1600 oppløsning så ender vi jo opp med regnestykket; 150 + 150 + 299 / 3 = ~200 PPI. Da blir det jo litt ironisk at Samsung skal drive å "mobbe" Apple med å drive reklame hvor de påstår at de har skarpere skjerm med høyere pikseltetthet enn iPad Air når det strengtatt ikke er tilfellet. Hvorfor Samsung slipper unna med disse triksene og lureriet fatter jeg ikke, men det er nå engang sånn det er. For en sluttbruker så har det nok nada å si, pikseltettheten er så høy uansett at pentile eller ikke aldri vil utgjøre noen voldsom praktisk betydning for sluttbruker men det blri jo litt drøyt når alle og enhver skal bite fem på Samsung sin markedsføring og triksing, når de bevisst reduserer antallet underpiksler så burde jo det også komme frem av tester, artikler og ikke minst spesifikasjonslister. Det å påstå at skjermen har en pikseltetthet på ~299 PPI er jo regelrett løgn og villendene markedsføring. Denne skjermen har jo aldri en reell PPI på 299 om du ikke viser utelukkende grønt på hele skjermen, noe ingen gjør og da ville jo uansett ikke pikseltetthet hatt en døyt å si.

 

Samsung sin AtivBook 9-serie med 3200x1800 på 13,3" gir jo dette regnestykket; 138 + 138 + 276 / 3 = 184 PPI som da er lavere enn både MacBook Pro 13" Retina og 15" Retina som Samsung og mange andre skryter på seg skjermene til Samsung er så mye skarpere sammenlignet med.

Endret av RamGuy
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...