Gå til innhold

[Løst] Ønsker handleliste for gaming-PC til <7000kr


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker veiledning fra de kloke hodene her inne til å finne en PC build for gaming. Jeg har et budsjett på 7000 kr. Jeg er ute etter en komplett handleliste. Jeg ønsker SSD 250gb, og jeg har ikke bruk for større lagringsplass. På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.prisjakt.no/list.php?l=94745&view=b

 

Her er grunnpakken til 6000 kroner du bør ha, uansett hvilken klasse skjermkort du velger. Med en god grunnpakke, er det til syvende og sist bare skjermkortet som avgjør ytelsen du får i spill. Da kan du velge mellom de ulike:

  1. Radeon R9 290X til 3300 kroner
  2. Radeon R9 280X til 2100 kroner (yter 85% av et 290X, koster 65%)
  3. Radeon R9 270X til 1400 kroner (yter 65% av et 290X, koster 40%)

Med et budsjett på 7000 kroner, er det mest nærliggende å velge R9 270X. Du kan forsøke å spare ned 400 kroner for å matche budsjettet ditt på prikken. Da må du henholdsvis nedgradere kabinettet til Corsair Carbide 200R, hovedkortet til Gigabyte GA-Z87MX-D3H og ekskludere kjøleren Cooler Master Hyper 212 EVO. Det betyr i praksis at du mister støyisolering for kabinettet, du nedgraderer stabiliteten til hovedkortet og du sier i fra deg muligheten til å overklokke og ha et støyfritt oppsett ved å bruke standard-kjøleren som følger med prosessoreren. Er det verdt de 400 kronene? I følge meg, langt i fra! :hm:

 

Så mitt stalltips er å utvide budsjettet med bare 500 kroner, så får du et knalloppsett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er faktisk ikke et så verst oppsett, Omnithunder. En Athlon II X4 760K vil miste alt i fra 20% ytelse i forhold til i5 4670K i et GPU-intensivt spill, til 50% ytelse i et CPU-intensivt spill. Du betaler kun 40% av prisen for prosessor og hovedkort om du velger AMD, så du vil alltid få mer verdi for pengene over Intel. På den andre siden gir ikke Athlon II + R9 270X høy nok ytelse til å kunne kjøre de nyeste grafikkintensive spill på høye innstillinger, så du får ikke en ordentlig gaming maskin av å velge AMD dessverre.

 

PS: Du får enda 15% bedre spillytelse når du overklokker i5 4670K. Da vil den også gi mer verdi for pengene enn AMD, men det forutsetter at du kjøper en CPU-kjøler til 250 kroner for å kunne overklokke.

 

Så konklusjonen blir egentlig følgende: vil du ha alt - skjerm, tastatur, mus og operativsystem - pluss oppsett til 7000 kroner, så får du mest for pengene med Omnithunder. Da må du imidlertidig påberegne at du ikke får spillet alle spill på høye innstillinger, og at samtlige komponenter bortsett fra skjermkortet, minnet og SSDen, er plukket fra de laveste hyllene og kan ikke garantere stabilitet eller god ytelse. Det er rett og slett fordi 7000 kroner ikke strekker til.

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ser jeg ikke var spesifikk nok. Budsjettet på 7000 kroner er kun for selve PCen. Jeg sitter allerede med skjerm og en Razor Naga. Das Keyboard 4 Ultimate er bestilt ;) Jeg går som anbefalt noen hundrelapper opp i pris for å skaffe delene du anbefalte Agentspoon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...