Gå til innhold

Frustrert, arbeidsløs utvikler


Anbefalte innlegg

Må du programmere i C++? Er plenty av jobber i Javaverda, til og med John Carmack programmerer mykje i Java i disse dager.

 

Hvis jobben er spennende, er Java definitivt et alternativ. Men jeg har ikke like mye peiling på de ulike bibliotekene og hvordan man gjør ting i Java. Men det kan vel læres rimelig kjapt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å lære seg Java går veldig fort. Spørsmålet er heller kva du ynskje å lage. Distribuerte backendtenester er noko som eg trur vil bli veldig ettertrakta dei neste åra, så å lære seg det vil garantert skille seg ut.

Skal definitivt holde øynene mer åpne for Java. Men bruker de ikke mye C++ i backend også?

Lenke til kommentar

 

Lag en datastrukter som kan raskt legge til, fjerne, sjekke om x allerede finnes og tilfeldig utvalg.

 

Jeg kunne gitt et vagt svar om at jeg ville enten brukt std::vector<>, std::array<> eller vanlig array. Men det å faktisk skrive slik kode "på farten" vet jeg ikke om jeg hadde klart...

 

Kan du ikke svare på dette spørs det om du har noe som programmerer å gjøre. Endret av Lycantrophe
Lenke til kommentar

 

 

Lag en datastrukter som kan raskt legge til, fjerne, sjekke om x allerede finnes og tilfeldig utvalg.

 

Jeg kunne gitt et vagt svar om at jeg ville enten brukt std::vector<>, std::array<> eller vanlig array. Men det å faktisk skrive slik kode "på farten" vet jeg ikke om jeg hadde klart...

 

Kan du ikke svare på dette spørs det om du har noe som programmerer å gjøre.

 

Uenig. Hvis en programmerer kan få datastrukturer betyr det at han må lese seg opp på datastrukturer. Ikke at han er en dårlig programmerer. Men jeg er enig i at en programmerer bør kunne slike ting

 

Som jeg sa, var dette et "i farten" svar. Jeg sa ikke at denne ville vært mitt endelige svar. Og ja, jeg vet at den er dårlig på mange av de nevnte operasjonene. Men, med mindre jeg husker feil, gjør vector alle diss i O( n ), tilfeldig utvalg O( 1 ). Samtidig som den jobber på sammenhengende data, noe som gjør den faktiske ytelse bedre enn f.eks. en lenket liste

 

Et bedre svar ville vel vært å først spørre "Hva slags kompleksitet skal de ulike operasjonene ha i?" Såvidt meg bekjent, kan ingen gjøre alle diss i O( 1 ).

 

Og forøvrig : min utdannelse fokuserte seg på spill. OpenGL og AI-programmering ble prioritert over generelle CS-ting som datastrukturer og algoritmer.

Endret av morslilleole
Lenke til kommentar

Men det er spesielt med effektive datastrukturer når man programmerer spill.

 

Hash maps kan gjøre dette i O(1).

 

Og jeg vil absolutt argumentere for at om dette er et vanskelig spørsmål kan en umulig være en spesielt god programmerer.

For spill i mindre skal er det viktigere å få til det med rendering, hold styr på matriser, shadere, ulike måter å rendre på for å få ulike effekter osv.

 

Jeg tenkte på hash maps da jeg skrev svaret. Men det er ikke O( 1 ), det er O( n ) i verste tilfelle for hash map ( kilde : http://en.wikipedia.org/wiki/Hash_table ). Det er usannsynlig at det faktisk tar O ( n ), men det ER mulig. ( Hvis hash map'et er veldig lite, f.eks. ) Poenget mitt var uansett at det er tradeoffs her.

 

Jeg vil også absolutt argumentere for at spørsmålet blir mye lettere av at man kan litt om datastrukturer på forhånd.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...