Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 10/4/2020 at 3:47 PM, jaycutler said:

På B550 og X570 trenger man ikke bekymre seg for bios update mtp ryzen? 

Er det noe merkbar forskjell på B450 mot b550/x570 for meg som synes den gamle riggen fungerte utmerket?

Stemmer at 5 serie chipset skal være kompatibel med Ryzen Zen3 fra starten av. 

Om det vil være merkbar forskjell?? Om du mener i FPS? da tror jeg ikke man vil se så mye. I allfall ikke til å begynne med. Så jeg tror ikke du trenger å bytte den gamle riggen din. Men jeg ville nok ikke anbefalt 450 chipset for en ny rig i dag. 

Men hei er i dag de slipper mer info om den nye Zen 3 prosessoren. Tid for å se hva de har å by på!!
https://www.amd.com/en/events/gaming-2020

Lenke til kommentar

Håper de endrer forumet slik at du får endret førstepost, sliter selv med dette i PSU tråden min.
Har gitt opp! Et styr å be moderator om å endre første post! Så jeg gidder ikke det mer!
Orker heller ikke å starte ny tråd! 
Har også begynt å kommentere mye mindre på forumet pga endringene her på forumet. De har tapt seg ekstremt!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er jo et lite paradoks at de skal «satse mer på faglig innhold og/eller brukerinnhold (tester osv» (ikke noe sitat). Også kan man ikke oppdatere «kunnskapsposter» som er informasjon som må oppdateres for å være relevant..

Flytt gjerne om det blir for OT. Men akkurat som man hadde/har «sticky» burde man ha «kunnskapspost» eller lignende, som kan oppdateres av bruker. En slags merkelapp eller inndeling av ulike poster.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ikke uten at jeg opplever at formateringen her og der brytes, og det blir feil. Var også mye lettere sånn som det var at du kunne "toogle" mellom kildekode og ferdig utkast med en enkelt knapp. Å drive og hente tekst fra et word-dokument, der jeg i tillegg må skrive skriftstørrelse og slikt manuelt, samt navn på fonter, fremfor å gjøre det med en knapp - er mildt sagt drepende. Ikke noe jeg orker å ta meg bryet med i hvert fall, når dette i utgangspunktet er frivillig jobb som tar et stort nok antall timer i research. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Agentspoon skrev (På 11.10.2020 den 14.25):

Jeg tror i grunn at det vil gi en del forskjell med nye Ryzen 5000-serien, pga. redusert forsinkelse mellom cache og kjernene. Typisk det Intel har gjort for å være foran AMD på enkeltkjerne-ytelse og spillytelse generelt. 

Jeg er forøvrig litt ambivalent til å oppdatere tråden for tiden. Jeg må ærlig talt innrømme at den nye tekstbehandleren til forumet dreper mesteparten av motivasjon for min del, da den er så ekstremt dårlig i forhold til den forrige. Dette på grunn av:

A) Du kan ikke skifte til råformat der du ser all kode. Dermed er det blitt utrolig mye vanskeligere å redigere i innlegget på en effektiv måte. Utrolig mye mer komplisert.

B) Du kan ikke velge skrifttyper, uten å benytte koder i råformat. Du kan fortsatt skrive disse inn, men det blir et herk dersom du skal endre på noe, og ofte oppstår feil i formateringen som tar evigheter å fikse grunnet punkt A.

C) Jeg må starte en ny tråd med mindre jeg ønsker at en moderator skal oppdatere denne tråden for meg hver gang jeg skal redigere førsteinnlegget. 

Skulle virkelig ønske at de enten fikk lagt inn det jeg vil betegne som basisfunksjonalitet i den nye tekstbehandleren, eller gi muligheten til å gå tilbake til den gamle typen. Slik det er nå, er det ganske rævva. 🤐

Er det mulig å forenkle formatet noe som gjør det mer effektivt å oppdatere tråden? Jeg og mange andre setter veldig pris på tråden, og for min del er det prisjakt-linkene som er mest interessante :)

Lenke til kommentar

Det hadde såklart vært mulig, men det tar mye av moroa ut av vedlikeholdet av tråden for min del. Jeg ønsker at det skal være en visuelt pent presentert tråd. Å kun ha Prisjakt-linker reduserer tråden til rent mekanisk vedlikehold, en drift basert på ren kalkulasjon. Å lage en helhetlig visuell tjeneste, er det jeg synes er gøy. Det som faktisk hadde motivert meg mest, var hvis jeg kunne overhalet hele tråden ved neste oppdatering. Jeg begynte faktisk så smått på et utkast på søndag, men ga det fort opp, når jeg innså hvor kronglete funksjonaliteten er blitt.

Så ja, det er litt egosentrisk, men samtidig tenker jeg at det er et privilegium jeg har når dette er 100% frivillig basert. Da må det være gøy å jobbe med! :wee:

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Da var tråden endelig oppdatert igjen etter at jeg har fått super-user privilegier og kan fikse førsteposten. Deilig! Mindre endringer på de rimelige byggene, og en del større på de dyre. Blant annet RTX 3080 og neste generasjon AMD Ryzen 5. :) Det gjør naturligvis at prisen stiger, og det er foreløpig lite tilgjengelighet på varene. Men for high-end rigger er dette likevel naturlige valg som gir god verdi for pengene, og som er verdt å vente på.

Får dessverre ikke gjort så mye med den ødelagte formateringen med spacing og sånn mellom linjer, da jeg ikke har tilgang på råkode, slik som før. Da må jeg begynne å bruke andre fonter osv. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Til Intel i3-9100F så må en vel ha et hovedkort med 1151 socket og 3000 serie chipset, som f.eks Gigabyte B365M-D3H

En en vil ta et steg opp på 6 kjernes cpu så kan en velge: i5-9400F cpu.

Om en skal bruke Gigabyte B460M DS3H som har Intel 1200 socket, så blir vel minste cpu med 4 kjerner Intel Core i3 10100F

Om en vil ha 6 kjerner: Intel Core i5 10400F

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar
diesto skrev (På 20.10.2020 den 1.52):

Tanker om dette bygget? Skal hovedsaklig brukes til 240+fps gaming.

https://classic.prisjakt.no/list.php?l=677150&view=l

For 240+ fps gaming bør du enten gå for i5-10600K eller vente på Ryzen 5000 (og da være klar ved lansering 5. november for å kjøpe)

Det er ikke sikkert at Ryzen 5000 vil ta igjen Intel i spill heller, selv om AMD påstår de har fått det til.

Du bør også vurdere en større strømforsyning, det vil ikke være noe problem med et 3070, men om du finner ut at du vil ha et 3080 kan det være lurt med litt ekstra.

Lenke til kommentar
29 minutes ago, Svein M said:

Til Intel i3-9100F så må en vel ha et hovedkort med 1151 socket og 3000 serie chipset, som f.eks Gigabyte B365M-D3H

En en vil ta et steg opp på 6 kjernes cpu så kan en velge: i5-9100F cpu.

Om en skal bruke Gigabyte B460M DS3H som har Intel 1200 socket, så blir vel minste cpu med 4 kjerner Intel Core i3 10100F

Om en vil ha 6 kjerner: Intel Core i5 10400F

Ah, det stemmer. 10100F lagt inn korrekt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...