Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Problemet med kunnskapen i butikkene er at "dette skal dere kunne" les og lær.

Det blir noe helt annet en når man brenner for det selv og kan 100 ganger så mye før man søkte på stillingen.

 

Delproblem; de som sender un informasjonen som skal læres og brukes på kundene er typisk 50 år og lært data fra itavisen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp. Det har jeg merket. Produktansvarlige i min kjede er fullstendig ubrukelig.

 

Dem skal blant annet "lære" oss hvordan man skal selge opp.

 

Eks: annonsert asus med i5 og 8gb til 3499. Oppsalg: asus med amd a6 "quad core!!" og 8gb til 4299 (som seff har dritbra bf).

Dette er bare tall fra løs luft. Men som selger føler man seg latterliggjort. At jeg skal si til kunde at quad coren er bedre er jo ren lureri. Men faktisk tror jeg at produktansvarlig som sikkert er rundt 50 ikke vet bedre selv.

Lenke til kommentar

Folk med den kunnskapen vi har om pc spør ikke en selger om hjelp.

 

I utgangspunktet ikke (handler vel sjelden på slike steder også..) men problemet er de få gangene du faktisk 'må' handle der og trenger nærmere informasjon om pc'n eller lignende og de ikke klarer å gi det til deg og somoftest først prøver seg på et svar som du vet ikke kan være sant.

Lenke til kommentar

Ja, som selger så må en gjøre jobben sin med å skaffe profitt til butikken. Imidlertid kan en godt være skikket nok til å kunne besvare på spørsmål angående produktet som kunder lurer på. Det opplever jeg ofte at ikke er like lett hos enkelte forhandlere. :)

Absolutt. Husker jeg skulle kjøpe laptop hos elkjøp og han ba meg bare se på spesifikasjonene selv, han hadde tydeligvis ikke peilig. Ble ikke kjøp der pga dårlig service.

Lenke til kommentar

Ja, som selger så må en gjøre jobben sin med å skaffe profitt til butikken. Imidlertid kan en godt være skikket nok til å kunne besvare på spørsmål angående produktet som kunder lurer på. Det opplever jeg ofte at ikke er like lett hos enkelte forhandlere. :)

Spørsmål man av og til kan få er om for eksempel ram konfig, plass til ekstra hdd/ssd/msata og lignende.

 

Problemet er at for eks asus og acer ikke oppgir slikt da de har enormt mange forskjellige konfigurasjoner av samme maskin. Da er nest letteste metode å bare skru opp maskinen å se selv, men dette har de aller færreste ansatte kunskap til. Jeg har til og med fått beskjed om at jeg ikke skal gjøre dette, men det hører jeg selvfølgelig ikke på.

 

Hadde slike butikker jobbet mer med pc konfigurasjoner og oppgraderinger (ala komplett) ville de ansatte være nødt å oppdatere seg for å klare jobben. Men som tidligere sagt, kunnskap koster og det er ikke det kundene vil ha.

 

De fleste kunder har allerede peilet ut at de skal ha compaq til 2499 eller annet skrap. Dere aner ikke hvor vanskelig det er å få kunden til å åpne lommeboka mer enn 4k (gjennomsnittlig). Det sier en del om både prissensitivitet og kunnskap til kunder som handler slike steder

Lenke til kommentar

 

 

 

Men som tidligere sagt, kunnskap koster og det er ikke det kundene vil ha.

 

De fleste kunder har allerede peilet ut at de skal ha compaq til 2499 eller annet skrap. Dere aner ikke hvor vanskelig det er å få kunden til å åpne lommeboka mer enn 4k (gjennomsnittlig). Det sier en del om både prissensitivitet og kunnskap til kunder som handler slike steder

 

Utrolig mange som ikke vet sitt eget beste, men så er det jo også en horde med folk som stort sett bare skal på facebook og nettbank til billigst mulig penge. Vi får vel de butikkene vi gjør oss fortjent til. Betaler vi ikke for service og kompetanse så blir de butikkene lagt ned.

 

Er vel samme problem innen mange bransjer. Ikke mange rene slakterbutikker, bakerier, meieributikker med mer igjen i landet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk Venerable! Det gjør meg glad å høre. :)

 

Kberntsen: Det er fordi Black Refinery ikke er ment å skulle ha SLi eller Crossfire. :wee: Teknologien sliter med microstutter, dårlig skalering, kræsj, i tillegg til ekstra utslipp i form av støy, varme og strømforbruk. Du må også velge dyrere hovedkort og strømforsyning for å kunne få utbytte av det, samt finne et kort av samme modell når den tid kommer at du vil investere i SLi / CF.

 

Gamle skjermkort blir ikke billigere når nye generasjoner kommer, de går bare ut av produksjon. Det er alltid billigere og bedre å kjøpe et godt skjermkort, og så oppgradere annenhver eller hver tredje generasjon når det er faktisk behov.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

På høy tid med et lite konseptinnlegg igjen! :green:

 

Mac_Book_Feather.pngMac_Book_Feather_2.png


MacBook Feather

MacBook Air er for mange kjent som batterikongen. Brukere rapporterer helt oppimot 15 timers brukstid, mens Apple selv hevder 12 timer. Det er imidlertid litt underlig, når en ser kapasiteten til batteriet -- bare 54 wattimer. For å sette ting i perspektiv, har storebror MacBook Pro hele 95 wattimer kapasitet (!). Hvorfor er lillebror da likevel gjevest? :huh:
  • MacBook Pro bruker kraftigere, mer strømkrevende maskinvare

Power.png

  • MacBook Pro sin skjerm er lite strømgjerrig

Power_2.png

 

Det er altså klinkende klart at mengden strøm komponentene krever, har mer å si for batteritid enn kapasiteten på batteriet.

 

Men hva dersom en hadde begge deler? Altså at en hadde batterikapasiteten til en MacBook Pro, og strømforbruket til en MacBook Air? Eller om en går enda et hakk, og øker både batterikapasitet samtidig som en senker strømforbruk? Det er ideen bak MacBook Feather.

Graph.png

 

Intels nye Broadwell-arkitektur, tilbyr enorme sparegevinster over nåværende Haswell-generasjonen. Med både prosessor- og grafikkytelse inkludert, er forbruket på ytterst sparsommelige 4,5 watt. En reduksjon på hele 10,5 watt fra MacBook Air.

 

Power_3.png

 

Skjermen vil ta i bruk Low Temperature Poly-Silicon (LTPS) teknologi, som er den mest strømeffektive teknologien skjermer kan lages av. I tillegg er panelet bygget på aktiv matrise-OLED, slik du finner på en del nettbrett og mobiltelefoner i dag. Fordelen er organiske dioder, som kun trenger å lyses opp når de er i bruk. Sorte deler av bildet vil derfor ikke trenge strøm, og forblir helt mørke. Det hjelper både på bildekvalitet og redusert strømforbruk.

 

Jo høyere oppløsning, desto høyere lysintensitet må skjermen ha for å oppleves som lyssterk. Å holde oppløsningen bevisst nede på 1920x1200, hjelper betraktelig på skjermens forbruk, i tillegg til at prosessor og grafikkenheten slipper å jobbe like mye.

 

Power_4.png

 

Logic_Board.png

Solid State Machine

 

Et annet fortrinn MacBook Feather kommer til å få, er et svært lite hovedkort. Apple har i lang tid laget sin egen formfaktor kalt Logic Board, som tilpasser seg hver individuelle maskin. MacBook Feather vil ha et rekordlite Logic Board. Alt av komponenter vil være loddet på. SSD vil være PCIe-basert. Både CPU og GPU vil kjøles passivt, noe som eliminerer behov for en vifte. Når det heller ikke er noe optisk drev, vil dette i praksis gi maskinen ingen bevegelige deler. Her styres alt elektronisk ved hjelp av chipper. Derfor vil maskinen også være komplett lydløs.

 

Battery.png

 

Historisk Batteri

Med bedre plassutnyttelse, kan en få på plass et betraktelig større batteri. Eksakt kapasitet får være et regnestykke dataingeniørene tar seg av, men kombinert med rekordlavt strømforbruk, vil vi her kanskje endelig kunne snakke om minst en 24-timers brukstid.
Med en slik maskin har en plutselig klart å samle alt i ett. Prosessoren og grafikken er kjapp nok til å redigere bilder og video, samt dra de fleste nyere spill på lave innstillinger, og eldre spill på medium eller høyere. Pågrunn av kompakt design, vil også 15-tommeren kunne ansees som en ultraportabel. Det store batteriet og valg av aluminium som materiale vil gjøre at vekten ikke slår noen rekorder, men så er det ei heller vekten som har noe å si for de fleste. Derimot at den kan dyttes like enkelt ned i en ryggsekk eller koffert som en vanlig 13-tommer, vil nok samtlige se nytteverdien i.
Big_Picture.png
Dette er en bærbar som nærmer seg grensene for hva som er mulig. I neste generasjon er det kanskje overskuelig at USB 3.1 C-type blir integrert, med mulighet for å lade maskinen via USB, og kutte ut enda flere kontakter for overføring av lyd og bilde.
Takk for tiden din og gi et poeng til innlegget om du likte konseptet! :)
Endret av Agentspoon
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jDflNq

Det kan være lurt å kjøpe en ekstra 140mm vifte om du ønsker bedre luftflyt (monter i front). Det vil gjøre at du har mulighet til å kjøre viftene på lavere hastighet. Det vil også gi positivt lufttrykk som vil gjøre komponentene enda mer støvfrie (ja, det kommer støv igjennom støvfilterene til R4).

 

Jeg har en sånn vifte og den har ihvertfall lavt støynivå. En god del lavere enn de som er inkludert med R4 og Corsair sine AF vifter.

http://www.netonnet.no/art/data/komponenter/kjoling/kabinettvifter/aerocool-dsblacknonled140mm/199293.7065/

Endret av Slettet-jDflNq
Lenke til kommentar

Hvilken NoiseBlocker-vifte baserer du deg på? ^^ De ulike modellene har ganske forskjellig støyprofil. Jeg prøver ikke å si at Fractal Design-viftene er best i test. Det er de ikke. Men som medfølgende vifter i et kabinett, er de slett ikke ille. Toleranse for støy varierer for hvert individ.

 

Om jeg skulle gått for mest mulig stillegående, ville jeg trolig valgt Phanteks PH-F140HP. Det er en 140mm vifte med gode kjøleegenskaper, og en svært stille (og enda viktigere, behagelig) lydprofil. Mener den tar innersvingen på NoiseBlocker M12-S1, som er deres beste 120mm vifte. Men igjen, personlig har jeg ikke noe behov for å oppgradere. :)

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar
  • Hårek avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...