Gå til innhold

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Simen1 said:

Er det ikke sånn at klokkehastighet trumfer CAS latency ganske kraftig nå for tida? Latency skjules jo bedre enn noen gang.

Hva med disse? Kanskje mulig å stramme inn timinga ved å klokke de ned til 3600 MHz? CL18 på 4000 er jo i teorien samme latency (målt i tid) som 16,2 på 3600. Prismessig ligger de ikke så langt over tusenlappen, men utvalget av butikker som har disse er ganske begrenset.

https://www.gskill.com/specification/165/184/1562837577/F4-4000C18D-16GVK-Specification

https://overclockers.ru/blog/rx_vega_64/show/31473/obzor-g-skill-ripjaws-v-f4-4000c18d-16gvk-vybiraem-luchshuju-pamyat-dlya-processorov-amd-ryzen

På ryzen så kjører Infinity fabric på samme hastighet som rammen. (med mindre man stiller på dette manuelt) Max IF hastighet  på Ryzen 3000 er ca 3733mhz før det kan bli vanskelig. Atlså er 3600mhz rimelig sweetspot. Det ser man på prisene også. Infinity fabric er altså hastigheten på "komunikasjonen mellom kjernene"  Noe man vil ha raskest mulig.

Kjører man minnehastigheten over det IF klarer, da får man høyere latency. Dermen må man VELDIG høyt opp i minnehastighet for å ta igjen for den høyere latencyen. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har laget et nytt konsept-innlegg. Denne gang for MacBook Pro 14. Ta gjerne en gjennomlesning for de som vil. :)

 

 

XtgUd0U.jpgvpLJ8ja.png

I fjor gjorde Apple det helt store da de hørte på forbrukerne, og fikset de største manglene ved sitt flaggskip. Resultatet ble MacBook Pro 16. Blant forandringene var et nytt og forbedret Magic Keyboard, større batteri, mer effektiv kjøling, i tillegg til kraftigere høyttalere og mikrofoner.

Nå håper vi at Apple i neste runde er klar til å strø litt magi også over lillebroren, i form av en MacBook Pro 14. Denne tråden er en konsept-tråd. Det vil si at den tar for seg hva Apple er i stand til å gjøre, slik teknologibildet er i 2020. Les videre for hva som kan være fremtiden innenfor bærbare.

 

69eee5b5c59867eccc3c8772c70f2e90.png

  • 14,5-tommer
  • 32,40 cm (B) x 22,30 cm (D) x 1,49 cm (H)
  • 1,55 kg

Selv om Apple gjorde rammene til MacBook Pro 16 smalere enn før, økte likevel både størrelse og vekt i forhold til 15-tommeren. Dette for å få på plass kraftigere kjøling og større batteri, samt det større 16-tommer panelet. Ytelse ble prioritert framfor bærbarhet.

MacBook Pro 14 retter seg mot motsatt målgruppe. Her er ikke toppen av ytelse like viktig, men en stiller likevel høye krav til både skjerm og opplevd hurtighet. Vi vet at Apple tidligere har opptrådd ganske ukonvensjonelt med størrelser på enhetene sine. De har f. eks. iPad Pro i 12.9 tommer, og standardutgaven på 10,2. Det er derfor ingen automatikk i at en MacBook Pro 14 må være nøyaktig 14 tommer. Faktisk vil jeg påstå at de treffer bedre dersom de øker skjermstørrelsen litt, til rundt 14,5 tommer. Da får en god romslig skjermflate, samtidig som den skiller seg betydelig fra MacBook Air, og større MacBook Pro 16. 

Dimensjonene:

9qgUc8o.png

For de som har pugget dimensjoner på tidligere enheter, vil en se at at bredden og dybden har økt litt fra forrige 13-tommer modell, men ikke mye. Tykkelsen er den samme. Årsaken til at Apple økte tykkelsen på MacBook Pro 16, var som nevnt for å få plass til ekstra kjøling og batterikapasitet til de kraftige komponentene. Her vil en i stedet prioritere bærbarhet, og beholde den like slank. 

 

d65c6ed3484eda5083f1201af2390bb7.png

  • 2784 x 1740, 220 PPI
  • Dynamisk frekvens (1 Hz <--> 120 Hz)
  • HDR

Skjermen fortsetter å ha 16:10 forhold, som gir flere piksler i høyden enn hva som er standarden. Dette gir en markant bedre opplevelse når en skal flytte ned langs nettsider eller skrive dokumenter. Det er derimot til ulempe når en skal se film, da en får sorte striper over og under videoen. Med MacBook Pro 16 økte Apple oppløsningen noe, tilsvarende 220 PPI. Det gir mening at den nye modellen derfor også får det samme.

Blant nyvinningene er teknologier lånt fra andre produkter i porteføljen til Apple. Først ut er Apple Watch Series 5, som introduserte dynamisk oppdateringsfrekvens på skjermen. Andre produsenter kaller det Variable Refresh Rate (VRR). Kort forklart betyr det at skjermen kan øke eller redusere antallet bildet i sekundet som vises, avhengig av innhold. Apple Watch bruker det til å redusere frekvensen til bare 1 bilde i sekundet når den skal vise tiden, og kun trenger å oppdatere sekundviseren med dette intervallet. Fordelen med denne teknologien, er at det sparer utrolige mengder batteri hvis implementert på en god måte.

Nettopp det er viktig for å få på plass neste teknologi: 120 Hz-panel. Dette fungerer allerede i iPad Pro, og har gjort det en stund. Med denne teknologien opplever en mye bedre flyt, for eksempel når en blar og navigerer i menyer. Dette vil på MacBook Pro gi silkemyk bevegelse både på skrivebordet, og til mer krevende oppgaver, som i spill og high frame-rate video (HFR). Ulempen er at dette bruker store mengder strøm, og batteritiden nærmest halveres hvis brukt kontinuerlig.

For at ikke batteritiden skal lide stygt, er det derfor viktig å kombinere de to teknologiene. Dersom innholdet tilsier det, kan oppdateringsfrekvensen skrus kraftig ned (<1Hz), og ved innhold som krever flyt og smidighet, automatisk justeres opp igjen til 120 Hz. Dette vil kunne reguleres også i batteriprofiler, slik at en selv kan velge mellom høy skjerm- eller batteriytelse.  

DkTyaRs.jpg

120 Hz gir en helt nydelig opplevelse på skrivebordet, i spill og utallige andre applikasjoner. 

Et annet felt der bærbare PCer i dag ligger unødig langt bak, er muligheten til å vise HDR. HDR står for High Dynamic Range, og tillater skjermen å vise langt flere farger og nyanser mellom sort og hvitt. Apple sin proff-skjerm, Pro Display XDR, innehar denne funksjonen. For å få fullt utbytte av teknologien, trenger en mye lysstyrke. MacBook Pro klarer cirka 500 nits, som er nok til å dra god nytte av HDR for å vise frem bedre farger og kontrast. 

DarwMGD.jpg

HDR, her med Dolby Vision, kan gi store forbedringer i fargenyanser og kontrast. 

Deler av grunnen til at dette ikke har kommet på plass i tidligere utgaver, har vært manglende støtte i maskinvaren. Det skal vi imidlertid se i neste avsnitt, at endrer seg fullstendig med Intel sin 10. generasjon prosessorer, Ice lake. 

 

2ad48beb15ca6c35b6892effbdfb785b.png

 

  • Intel 10. Generasjon Ice Lake-prosessor
  • LP-DDR4 RAM 
  • WiFi 6
  • 70Whr batteri
  • 1080p FaceTime-kamera med FaceID

Intel 10. Generasjon Ice Lake-prosessor

Da MacBook Pro 16 kom ut, hadde dessverre ikke 10. generasjon prosessorene til Intel blitt lansert enda. Modellen mistet derfor muligheten til å implementere en god del teknologi som fra nå blir en del av fremtiden. Ice Lake, som generasjonen heter, er spennende fordi den tilfører svært mye nytt utenom kun forbedringen i ytelse og effektivitet. Jeg skal nå fortelle litt om disse, samt hvilke av Intels modeller som passer best til MacBook Pro 14.

Det første området der det er større forskjell enn vanlig, er i grafikkytelse. Intel har stått nesten på stedet hvil når det kommer til integrert grafikk de siste 10 årene. Med Ice Lake, introduseres grafikkløsningen Iris Plus, som endrer alt. I benchmarks for spill er resultatene enorme. Nærmest dobling i ytelse. Det eliminerer for mange behovet for en dedikert grafikkbrikke, og da kan en spare både mye utgifter og strømforbruk.

Iris Plus tilfører også støtte for både HDR og 120 Hz oppdateringsfrekvens, uten å trenge hjelp fra dedikert grafikk. Ganske rått.

LP-DDR4 RAM

Støtte for ny type RAM kommer også gjennom Ice Lake-generasjonen. Imens MacBook Pro 16 med forrige generasjon prosessor og brikkesett måtte ta til takke med vanlig DDR4, kan nye MacBook Pro 14 i stedet velge den strømbesparende varianten LP-DDR4. LP står bokstavlig talt for Low Power. Det refererer til at brikkene trenger kun 1,1V spenning som standard, mot 1,5V som er standard for DDR4. Ikke nok med det, men hastigheten økes også betydelig. Der MacBook Pro 16 brukte minnebrikker klokket til 2677MHz, kan LP-DDR4 kjøres helt opp til 3733 MHz. Altså nesten en 30% økning i klokkehastighet, og 30% reduksjon i strømforbruk. 

WiFi 6

En tredje ting som kommer med Ice Lake, er integrert støtte for nyeste trådløse standard. Den het før 802.11ax, før den ble gitt nytt enklere navn i form av WiFi 6. Det er arvtakeren for 802.11ac (WiFi 5), som blant annet MacBook Pro 16 bruker. Det betyr teoretisk større hastighet på det trådløse nettet, bedre rekkevidde, og mindre strømforbruk. Sistnevnte er en gjenganger med den nye generasjonen, og til sammen utgjør besparelsene mye for batteritiden. 

Intel Core i5 1030G7, i5 1035G7 og i7 1068G7

Er det én ting Intel ikke har gjort med den nye generasjonen sin, er det å gjøre modellnavnene enklere. Likevel, kort oppsummert er det tre modeller som peker seg ut som mest aktuelle til MacBook Pro 14. De har litt forskjellige egenskaper, som forklares under.

Intel Core i5 1030G7: Dette er den svakeste, men også mest strømgjerrige prosessoren til Intel. Den har en basefrekvens på 0,8GHz, men kan klokkes opp helt til 3,5 GHz på enkelt kjerne ved behov. Prosessoren har en TDP (maks forbruk) på 9 watt. 

Intel Core i5 1035G7: Denne prosessoren er noe kraftigere, og har også en noe høyere TDP på 15W. Basefrekvensen er på 1,2 GHz, og den kan klokke opp til 3,7 GHz på enkelt kjerne.

Intel Core i7 1068G7: For den som har sterkt behov for mest mulig ytelse, har siste prosessoren en basefrekvens på 2,3 GHz, og kan nå helt opp til 4,1 GHz på enkelt kjerne. TDP er også høyere, 28W totalt. 

Samtlige prosessorer er quad core (4 kjerner), og har identisk grafikkløsning ombord i form av Iris Plus. Prisen stiger basert på ytelse, og de er rangert fra billigst til dyrest.

2j4IXDP.jpg

Økt batteritid

Ettersom at MacBook Pro 16 ble gjort litt tjukkere, fikk de også plass til et større batteri, samtidig som de benyttet den ekstra plassen til kraftigere høyttalere, og økt diameter på viftebladene for bedre kjøling. MacBook Pro 14 vil ikke ha på langt nær samme energikrav som storebror, ettersom den bruker en 4-kjerners prosessor i stedet for 6-kjerners, og ikke har dedikert grafikkbrikke. Dette i tillegg til at Ice Lake er en mer effektiv arkitektur, som støtter betydelig mer effektive standarder slik som LP-DDR4 minne og WiFi 6.

Da blir det ikke samme behov for å gjøre maskinen tykkere. Forrige modell hadde 59 WHr kapasitet. Økningen til 70 WHr vil utelukkende skje grunnet økning i størrelse fra 13 til 14,5 tommer, samt årlig utvikling i batteritetthet.  Målet er også at en kan videreutvikle høyttalerne og mikrofonene, samt øke diameter på viftebladene noe, slik en har gjort i MacBook Pro 16. Dette vil garantere at maskinen holder seg kjølig, og at ytelsen er på sitt beste. Med kjølig maskin, får en som regel også noe bedre batteriytelse.

Et forsiktig estimat med alle forbedringene i effektivitet og større batteri, ville gitt omtrent 14 timer batteritid. Det gjør at en ikke vil trenge strømtilkobling selv på noen av verdens lengste flystrekninger.

nTPjG3h.png

Illustrasjonsbilde fra MacBook Pro 16. Dobbel subwoofer på sidene, doble vifter, flere batterimoduler. 

FaceTime-kamera med FaceID

Grunnen til at Apple har tviholdt ved 720p oppløsning i over et tiår, er uviss. Det er på høy tid å få inn både bedre optikk, flere sensorer og 1080p oppløsning slik som det er på de fleste webkameraene i dag. Støtte for FaceID vil gi ny funksjonalitet til enheten, slik som enkel og sikker innlogging gjennom ansiktsgjenkjenning, samt filtre ala Snapchat og animoji. 

grZsI3D.png

1080p oppløsning er en svært etterlengtet oppgradering til det innebygde webkameraet. 

 

ab9c6b0db4ca5021b2d0eb04e0647f5f.png

Apple har fra tidligere hatt to utgaver av MacBook Pro 13. En med Touch Bar og 4 USB-C innganger, og en uten Touch Bar og 2 USB-C innganger. Sistnevnte har vært et rimeligere alternativ, og aktuelt for de som ikke ser den store nytten i å benytte Touch Bar. Dette er etter min mening en løsning som er verdt å bevare minst en generasjon til.

Hva gjelder standardkonfigurasjoner har det alltid vært slik at butikkene får noen forhåndslagde konfigurasjoner, mens en kan konfigurere hver del individuelt inne på hjemmesiden til Apple. Minstespesifikasjonene burde da være som følger:

- 256GB SSD

- 8GB RAM

- Intel Core i5 1030G7

Regn med en økning på minimum 2000 kr ved dobling av en av disse spesifikasjonene, eller ved oppgradering av prosessor til neste trinn. Det er såklart en stiv pris å betale, men slik har det alltid vært for Apple-produkter, og noe mange gledelig betaler. 

 

6XQJhEW.png

For konfigurasjoner ut i butikk, har jeg skissert følgende:

MacBook Pro 14 (uten Touch Bar, 2 USB-C porter)

- Intel Core i5 1030G7 (9W) @  3,5GHz, 8GB RAM, 256GB SSD (16 999 kr)

- Intel Core i5 1035G7 (15W) @ 3,7GHz, 16GB RAM, 512GB SSD (19 999 kr)

-  Intel Core i7 1068G7 (28W) @ 4,1 GHz, 16GB RAM, 512GB SSD (22 999 kr)

MacBook Pro 14 (med Touch Bar, 4 USB-C porter)

- Intel Core i5 1030G7 (9W) @  3,5GHz, 8GB RAM, 256GB SSD (18 999 kr)

- Intel Core i5 1035G7 (15W) @ 3,7GHz, 16GB RAM, 512GB SSD (21 999 kr)

- Intel Core i7 1068G7 (28W) @ 4,1GHz, 16GB RAM, 512GB SSD (24 999 kr)

 

De økte prisene sammenlignet med nåværende modeller, kan fullt ut forsvares utifra at MacBook Pro 14 vil ha en del teknologier som MacBook Pro 16 ikke har. MacBook Air med 256GB SSD ligger til 14 499 kr per dags dato for referanse. :)

 

cd463909c78d4c886034b216cca019d5.png

Nye MacBook Pro bør skille seg tydelig fra både 16-tommeren og MacBook Air. 14,5" skjerm er derfor ideelt. Magic Keyboard, kraftigere høyttalere og mikrofoner, oppgradert kjøling, samt større batteri er alle hentet fra storebror. I tillegg får modellen Intel 10. generasjon prosessorer, 120 Hz skjerm med dynamisk oppdateringsfrekvens, WiFi 6, LP-DDR4 minne og 1080p FaceTime-kamera med FaceID. Lagringskapasiteten blir doblet fra 128GB til 256GB på rimeligste utgave, mens 8GB RAM forblir minstevalg. En kan velge utgaver med 16GB RAM og 512GB SSD for et par tusenlapper ekstra. Utgaver vil finnes både med og uten Touch Bar, slik som i dag. 

 

FXaVXUk.jpg

Kommentarer og innspill hjertelig velkommen!

Endret av Agentspoon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei, jeg har en gammel Black Refinery som ikke henger helt med lenger når barna spiller Apex Legends mm. Konfigurasjonen er:

Hovedkort: Asus P8Z68-V PRO, Z68, Socket 1155, ATX
CPU: Intel i5-2500K
CPU kjøler: ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO
Skjermkort: MSI GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX
Minne: Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 2x4GB
Strømforsyning: 650W

Kunne tenkt meg å oppgradere, men er litt usikker på om jeg også må bytte hovedkortet for å få utbytte av oppgraderinger.

1)  Det er først og fremst grafikkkortet som begrenser, og da tenker jeg at et 1660 eller 2060 kort kunne vært aktuelt.

-          Vil jeg med mitt hovedkort kunne utnytte disse ”nye” grafikkortene?

-          Og, i så fall vil gjerne et slikt:

o   GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC - 6GB GDDR6 RAM gjøre susen, eller et slikt

o   Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6G, om ikke det blir overkill

2)      Men – bør jeg også oppgradere CPU – og kan jeg det med mitt hovedkort?

-          I så fall er det vel Intel Core i5-9400F som er aktuell

-          Eller bør jeg gå for i5-9600 eller en i7?

3)      Neste er så minne – bør jeg oppgradere? Men her begrenser vel hovedkortet til DDR3 og 1600MHz?

-          Kjøpe 8 GB til med DDR3 1600 MHz

-          Eller oppgradere hovedkort og kjøpe 16 GB DDR4 2666MHz?

Setter stor pris på litt hjelp her slik at jeg ikke gjør lite optimale oppgraderinger.

(kanskje jeg bør poste denne som egen sak heller....)

Endret av Kjetso
Lenke til kommentar

Jeg ville bare kjøpt nytt skjermkort. Eller jeg ville bare kjøpt brukt. GTX 970 bør være mulig å oppdrive til rundt 500,- på finn.no. Så mye mer ville jeg ikke lagt i en såpass gammel maskin. Det skulle gi et bra løft i forhold til 560ti.

Jeg tviler på RAM egentlig er en flaskehals av betydning her.

Digresjon: CPUen har egentlig holdt seg godt, med tanke på at den antakelig er rundt 8-9 år gammel. Hadde man en like gammel CPU i 2011, hadde det vært en PIII, som akkurat kunne kjøre Age of Empires II. Jeg kunne med andre ord ha behold gamingriggen min fra 2002. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Prusk skrev (16 minutter siden):

Jeg ville bare kjøpt nytt skjermkort. Eller jeg ville bare kjøpt brukt. GTX 970 bør være mulig å oppdrive til rundt 500,- på finn.no. Så mye mer ville jeg ikke lagt i en såpass gammel maskin. Det skulle gi et bra løft i forhold til 560ti.

Jeg tviler på RAM egentlig er en flaskehals av betydning her.

Digresjon: CPUen har egentlig holdt seg godt, med tanke på at den antakelig er rundt 8-9 år gammel. Hadde man en like gammel CPU i 2011, hadde det vært en PIII, som akkurat kunne kjøre Age of Empires II. Jeg kunne med andre ord ha behold gamingriggen min fra 2002. 

Takk for svar. Det stemmer nok at 970 løfter PC til akseptabelt nivå. Med eksisterende konfigurasjon er det gjerne andre komponenter som blir flaskehals om jeg kjøper et bedre grafikkkort - slik at det ikke er noe poeng? Og jeg forstår deg som at det ikke er noen flaskehals mht hovedkort - heller ikke om jeg velger et 1660 for eksempel?

Men om jeg vil gjøre en enda større oppgradering - så blir jo PCen "ny" om jeg skifter både GPU og CPU? Eller bør jeg da også kjøpe nytt hovedkort + 16GB minne for å få forbedring.

 

Lenke til kommentar
Kjetso skrev (14 timer siden):

Men om jeg vil gjøre en enda større oppgradering - så blir jo PCen "ny" om jeg skifter både GPU og CPU? Eller bør jeg da også kjøpe nytt hovedkort + 16GB minne for å få forbedring.

Ditt hovedkort støtter maksimalt en i7-3770k (fra 2012). Så du kan ikke kjøpe en ny prosessor uten nytt hovedkort. Ville anbefalt AMD R5 3600 her, sammen med et rimelig B450-hovedkort.

Du har DDR3 RAM, det har ikke vært brukt siden 2015 på stasjonære datamaskiner. Du må altså kjøpe dette også (heldigvis ikke så dyrt, en drøy tusenlapp for 16GB i dag).

1660 Super er en solid oppgradering fra 970, og spesielt 560 Ti. For Apex Legends er det mye som tyder på at nyeste generasjon Turing er en god del bedre enn to generasjoner gamle Maxwell.

Du bør nok også vurdere ny strømforsyning, den du har nå har gjort jobben sin. Dette blir en ytterligere tusenlapp.

Totalt for en solid oppgradering snakker vi da ~5000 for CPU, hovedkort, RAM, og PSU, og 3000 for skjermkort...

Bemerk at dollarkursen klatret voldsomt nylig, så prisene har økt med omtrent 20% i løpet av et par dager

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er klart at et skjermkort som koster deg 2000-2500 yter bedre enn et brukt til 500,-  

Alternativet er selvsagt en ny PC, og da er det bare snakk om budsjett og hvor langt du vil strekke deg. 
 

Med flere unger: en 2500k med 970 klarer fint Apex på medium settings i 1080p, men hele riggen er på overtid. 

Lenke til kommentar
N o r e n g skrev (21 timer siden):

Ditt hovedkort støtter maksimalt en i7-3770k (fra 2012). Så du kan ikke kjøpe en ny prosessor uten nytt hovedkort. Ville anbefalt AMD R5 3600 her, sammen med et rimelig B450-hovedkort.

Du har DDR3 RAM, det har ikke vært brukt siden 2015 på stasjonære datamaskiner. Du må altså kjøpe dette også (heldigvis ikke så dyrt, en drøy tusenlapp for 16GB i dag).

1660 Super er en solid oppgradering fra 970, og spesielt 560 Ti. For Apex Legends er det mye som tyder på at nyeste generasjon Turing er en god del bedre enn to generasjoner gamle Maxwell.

Du bør nok også vurdere ny strømforsyning, den du har nå har gjort jobben sin. Dette blir en ytterligere tusenlapp.

Totalt for en solid oppgradering snakker vi da ~5000 for CPU, hovedkort, RAM, og PSU, og 3000 for skjermkort...

Bemerk at dollarkursen klatret voldsomt nylig, så prisene har økt med omtrent 20% i løpet av et par dager

Hei, og takk for godt og lærerikt svar.

Forstår da at oppgradering betyr nytt hovedkort og minne i tillegg til CPU.

Jeg forsøkte i går å bare bytte til et GTX 1070 skjermkort - men følte ikke det gjorde særlig forskjell. Tror prosessoren er flaskehals, da den gikk i 100% ytelse. Så da blir det full oppgradering, har bestilt følgende:

- ASUS ROG Strix B450-F GAMING

- AMD Ryzen 5 3600X

- Corsair Vengeance LPX DDR4 3600MHz 2x8GB

Prøver i første omgang med GTX 1070 kortet før det evnt oppgraderes.

Har SSDer, og satser på at strømforsyningen (Fractal Design 650W holder en stund til).

 

Endret av Kjetso
Lenke til kommentar

Siden du ikke har sagt noe spesifikt om budsjett/pris, så støtter jeg norengs forslag til det fulle. Du får en langt bedre opplevelse enn å skulle lappe et hull her og et hull der. Komponentene du har nå er såpass gamle, at det blir uansett flaskehalser, av betydelig art. 

Lenke til kommentar

Hei.

Vurderer å bytte ut min nåværende laptop, og trenger litt innspill.

Multicom Kunshan PA70 17.3" 120Hz

Intel® Core™ i7-7700HQ, 32GB DDR4, 512GB PCIe SSD + 1TB HDD, GeForce GTX 1070 8GB

 

Skal gå for en flyttbar stasjonær maskin. Tenker å bygge i Cooler master Q300L. 

 

Foreløbig tanker:

AMD 3700 CPU. 

Tenkte litt på 2070 eller 2080 skjermkort. Men så kom en på jobb å tilbyde meg å kjøpe et lite brukt 1080 TI for 2000kr. Tenker at det må være greit. Så får jeg heller oppgradere det om 1-2 år. 

Er også tilbydd en ny Corsair TX750M psu til 800kr. 

 

Trenger innspill her. Trenger 2TB lagring og 500GB ssd. 

Trenger ram, CPU kjøler og hovedkort 

Planen er å kjøpe en 144hz skjerm med 1440 oppløsning. 

Budsjett ca 15-17k

 

Endret av JFM
Lenke til kommentar

Her er forslag til PC,

Asus ROG Strix B450-F Gaming (Hovedkort)
Fractal Design Define C (Sort) (Kabinett)
Crucial Ballistix Black DDR4 3600MHz 2x8GB (BL2K8G36C16U4B) (DDR4-minne)
Galax/KFA2 GeForce RTX 2060 Super EX (1-Click OC) HDMI 2xDP 8GB (Skjermkort (PCI Express))
EVGA 650 GQ 650W (Strømforsyning)
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz Socket AM4 Box (Prosessor)

Adata XPG SX8200 Pro 512GB (Solid State Disk (SSD))

Sum deler (prisjakt.no) kr 12550

Så kan en legge til en harddisk, og en CPU kjøler. To kabinettvifter foran og en bak skulle bli bra.

Kan nevne et par cpu kjølere: Artic Freezer 34 eSports Duo og Noctua NH-U9S.

Til JFM: Om du får tak i en Corsair TX750M og brukt 1080 Ti så er det bra saker.

Edit: Kan også kjøpe rimelig ram f.eks Crucial Ballistix Sport LT DDR4-3000 CL15 2x8GB som kan overklokkes opp til 3800MHz. Ryzen 3000-serie liker godt 3600 eller 3733 hastighet.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
  • Hårek avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...