Gå til innhold

Podkast: Oculus er langt fra de første som har prøvd seg på VR


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Artig tema! Var aldri borti VR selv den gangen, men leste selvsagt om det. Storyen om Gunpei Yoko kjenner jeg dessverre godt til. En skamplett! Kjøpte en digital utgave av et blad på iPad for noen måneder siden, tror det var Edge, med artikler fra den første årgangen. Veldig artig å lese omtalen fra den gang. Anbefales! Om det er av interesse kan jeg sjekke ipaden for hvilken publikasjon det var.

Lenke til kommentar

Har faktisk hatt den tvilsomme glede av å prøve en Virtual boy. En av romkameratene mine i forsen var en iherdig Nintendo-samler som faktisk presterte å skaffe seg en i løpet av året (dette var vel i '98, så to år etter at den hadde fått nådestøtet av Nintendo). Mener å huske at spillet jeg prøvde var en 3D-versjon av tetris, som var litt meningsløst med tanke på tetris sin i utgangspunktet todimensjonale natur.

 

Det kan vel best beskrives som "interessant" i ca. 10 minutter, og etter det ble det egentlig bare slitsomt.

 

Ellers så er vel den beste VR-opplevelsen jeg har hatt skipssimulatoren på Offshore Simulator Centre i Ålesund, men de opererer med et noe større budsjett enn de fleste av oss har råd til å bruke hjemme (for de uinnvidde, så består den av en komplett skipsbro hengt opp opp inni en kule av reflekterende materiale, med et lass av prosjektorer som gir deg et fullt 360-graders bilde av omgivelsene).

 

Ganske interessant å se hvor lettlurt hjernen egentlig er. Til tross for at du vet at gulvet under deg er dønn støtt, så blir du fremdeles stående og svaie fra side til side ettersom bildet beveger seg med bølgene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Husker jeg prøvde en slags VR-maskin på en videobutikk en gang i tiden, men aner ikke hva den het. Var heller ikke av hjemmekonsoll-typen, men mer en form for arkade-maskin. Så vidt jeg husker var det en slags hjelm med skjerm i, og et bånd som man gikk på. Spillet var en eller annen first-person shooter.

Lenke til kommentar

Super Nintendo spill er ikke 16MB store som Virtual Boy spill. De er på mellom 512KB og 4MB i størrelse.

 

På 90 tallet da Virtual Boy hadde vi ikke gode nokk skjermer til at Virtual Boy konsoller var en god ide å komme med. Nu derimot har æ sjøl trua på at Oculus Rift kan bli bra. Gleder meg til å få OR DK2 modellen nu til sommeren. Har selv ikke prøvd men DK2 skal bli den første æ tester med, Den e 1080p og oled.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...