Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ser det ofte dukker opp spørsmål om dette med bruk av flagg, så tenkte å prøve å summere opp litt hva dette innebærer og hvordan en kan forholde seg til det :)

 

 

NB

Først kan det nevnes at uansett hvilket flagg man benytter seg av, så har man ingen "garanti" for å få et spesielt prosjekt. Det er fullt avhengig av hva som er tilgjengelig til enhver tid på serverene til Stanford! Siden en oppgave bare simulerer en liten del av proteinfoldingen, så må et resultat bli lastet opp til serverene, før neste deloppgave kan deles ut. Men for hvert prosjekt er det hundrevis av forskjellige brettinger som simuleres, og derfor kan flere folk folde på samme prosjekt samtidig! ;)

 

Kan også legge til at det skal være tilfeldig hva man blir tildelt, selv om det noen ganger ikke kan virke slik... Jeg har selv opplevd en ren strøm av et prosjekt selv om det var to prosjekter tilgjengelig med flagget jeg brukte (beta). Så etter et par dager ble det stikk motsatt ;)

 

 

Beta-Advanced-Full

La oss begynne med en kort beskrivelse av de tre stadiene et prosjekt kan være i :)

 

Beta:

Når et helt nytt prosjekt kommer ut er det i såkalt beta-stadie. Dette vil innebære at prosjektet kan være ustabilt, og det kan være helt feil poengmessig (både for lavt og for høyt). Stanford ønsker selvsagt at kun medlemmer av det såkalte beta-teamet på foldingforumet er de eneste som bruker beta-flagg, nettopp pga usikkerheten knyttet til prosjektet. Da slipper man at folk blir sure pga for lave poeng eller fordi maskinen kan ende opp med å kræsje konstant. Medlemmene av beta-teamet har sagt seg villig til å ta denne risikoen samt gi tilbakemeldinger om hvordan prosjektet oppfører seg. Dette betyr ikke at man ikke kan bruke beta flagg, men en bør være klar over risikoen. Det kan også nevnes i farten at man vil ikke få hjelp på foldingforumet hvis man bruker beta-flagg og har et problem. Unntak selvfølgelig hvis man er med i beta-teamet (her kan forøvrig alle søke).

 

Advanced:

Etter at prosjektet har vist seg å være stabilt, så slippes det videre til advanced-stadiet. Her er tanken at man ikke har en dedikert gruppe mennesker som tester, men alle som vil kan prøve ut det nyeste tilgjengelige. Siden brukergruppen i advanced er større enn beta (iallefall er tanken slik), så kan det fortsatt dukke opp problemer (også kjent som bugs) som ikke ble fanget opp i beta-testingen.

 

Full:

Siste stadiet til et prosjekt er det såkalte "Full". Her havner prosjektet når det har vist seg å fungere bra i advanced. Hvis man ikke bruker flagg, så befinner man seg i full-modus. Kort og greit skal dette innebære at man vil få minimalt med problemer siden prosjektet har vært gjennom beta- og advanced-testing.

 

 

Det er greit å også få med seg at dersom man bruker beta-flagg og det ikke er beta-prosjekt tilgjengelig, så vil man gå videre til advanced-prosjekt. Er det heller ikke advanced prosjekt tilgjengelig, så går man videre til full. Skulle det heller ikke være noe tilgjengelig der (som er en fin indikasjon på at hele datasystemet til Stanford er nede), så vil man ikke få tildelt en oppgave. Dette havner i loggen som "Empty work assignment" eller noe sånt :) Tilsvarende vil skje hvis man bruker advanced flagg: Er det ikke tilgjengelige advanced-prosjekter, går man videre til full etc.

 

 

Hva skal man bruke?

Så det store spørsmålet: Hvilket flagg skal man bruke? Svaret er varierende, siden ting forandrer seg hele tiden. Plutselig kan det dukke opp et beta-prosjekt som gir veldig lav PPD, og da er det kanskje greit å unngå dette til beta-testerene har fått orden på dette. Men man kan selv finne ut hva som er aktuelle prosjekter innenfor hvert flagg ved å gjøre følgende (PS: Husk første avsnitt i denne posten :)):

  • Aktive prosjekter innenfor henholdsvis full&advanced og beta kan finnes i Psummary og PsummaryB. En liste over alle prosjektene finnes i PsummaryC. Legg merke til at hvert prosjekt har en server å forholde seg til. Hvis man derfor lurer på hvordan en kan få tak i et prosjekt, noter ned IP-adressen og gå til steg 2
  • Hvordan en server er konfigurert kan man finne i server status. Helt til høyre visen noen kryptiske koder, som egentlig er forholdvis enkle å forstå. Man vil finne en kort beskrivelse til de enkelte kolonnene hvis man tar musen over "i" -knappen øverst. En har altså en kode som sier noe om operativsystem (W=Windows, L=Linux, X=Os X), et tall som definerer prioriteten til prosjektet (jo høyere, jo større sannsynlighet for å bli tildelt dette prosjektet), og så kommer det "viktigste": En bokstav som bestemmer hvilket stadie prosjektet er definert som. B=beta, A=Advanced og F=Full! En server kan ha flere definisjoner, og kan være vert for flere prosjekter. Det er derfor ikke alltid så enkelt å finne stadiet/konfigurasjonen for et spesifikt prosjekt, men da kan foldingforumet være til hjelp siden det annonseres der hver gang et prosjekt endrer stadie. PS: En veldig lav prioritet er nesten det samme som å si at man vil ikke få ned dette prosjektet hvis ikke det er siste utvei (eneste tilgjengelige).
Eksempel

Siden dette kan være litt vanskelig, så kan det være greit med et eksempel :)

 

Core17-prosjekter er veldig attraktive siden disse gir mest poeng for GPU. Core 17 er også kjent som ZETA. Så første steg, for å finne ut hvilket stadie core17 prosjektene er i, blir å ta turen inn i Psummary for å lete etter ZETA :) Bruk da gjerne PsummaryC (som inneholder alle aktive prosjekter). I skrivende stund er det bare to:

post-57713-0-49553900-1395865202_thumb.png

 

Fra PsummaryC ser en at disse to prosjektene drives av 140.163.4.231. Ved å gå inn i server-status ser man følgende:

post-57713-0-35066100-1395865353_thumb.png

 

Her er det et par ting man bør ta hensyn til. Det første er at serveren står som "full" og "accepting". Full betyr at serveren fungerer som den skal, og er ikke det samme som Full-stadiet til et prosjekt! Accepting betyr at serveren tillater tilkoblinger. Det andre som kan være verdt å merke seg er den lille "i"-en til høyre i bildet. GP-type indikerer hvilken GPU som er støttet: 2=Nvidia, 1=AMD. Ikke forvent å få ned et prosjekt på et AMD kort hvis serveren står som GP=2! ;) Og det kan jo være greit å sjekke operativsystemet sånn i tilfelle! Fra høyre kolonne så leser man at P13000&P13001 prosjektene er i full og advanced modus. Dvs at man kan få disse prosjektetene enten man bruker advanced-flagg eller ingen flagg (=full). Derimot vil man også kunne få ned alle de andre prosjektene som er i samme stadie. F.eks finner man i listen 171.67.108.142:

post-57713-0-41699900-1395866030_thumb.png

 

og går man inn i Psummary finner man denne serveren til å være P8018, et core15 prosjekt... Fortsetter man å gå igjennom hele listen for GPU-prosjekter, så vil man oppdage at det ikke finnes noen beta-stadie for core17 eller core15. Man kan altså bruke et hvilket som helst flagg, og likevel få ned core17 prosjektet. Det eneste som kan være en forskjell er vektingen.

 

 

Oppsummering

Det er altså en liten mulighet for å bruke Psummary og server-status listene til å finne ut hvilket flagg som er det mest foretrukne til enhver tid! :) Men, man har minimalt med valgfrihet når alt kommer til alt.... Noen ganger kan man være heldig, f.eks et prosjekt i beta som gir mye poeng, og da er jo valget enkelt! Så kanskje det beste rådet er å bruke beta-flagg hele tiden så lenge PCen er stabil og poengene er riktige. Opplever man problemer, eller man ikke har daglig tilsyn til PCen kan kanskje advanced, eller full være foretrukket flagg!

 

 

 

Nå håper jeg at det ikke ble dårlig forklart over her, noe er kanskje vanskelig å forstå (selv har jeg brukt litt tid på å forstå alt dette), og jeg håper ikke at jeg har misforstått noe! Så diskuter gjerne videre i tråden om det er noe dere har på hjertet! :)

Endret av Arve1234567890
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 9 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...