Gå til innhold

Tastatur med NumPad of piltaster på venstresiden


Anbefalte innlegg

Jeg irriterer meg mer og mer over det konvensjonelle keyboard-layouotet med NumPad og piltaster til høyre for tastaturet.

 

- Jeg har like god bevegelighet i venstre hånd, men blir pga. plassering nødt til å gjøre alt som involverer bruk av mus, piltaster, funksjoner over piltastene og NumPadbruk med høyre hånd. Venstrehånden kan pga. plassering bare brukes til å skrive tekst.

 

- Når jeg har tastatur og mus foran meg i behagelig avstand må jeg, når jeg skal skrive og vil rekke bokstavtastene med begge hender, enten skyve enden av tastaturet over musmatta, sitte som en dust med høyrehanda ubehagelig plassert foran magen eller skyve høyresiden av tastaturet inn på bordet så det blir liggende skjevt og hvile høyre underam på bordet.

 

Det normale keyboardlayoutet var sikkert fornuftig før i tida, da man ikke brukte mus når man satt og jobba ved en arbeidsstasjon. Men etter tredve år med mus-baserte løsninger i stor sirkulasjon, må man vel kunne konstatere at den er kommet for å bli.

Med NumPad og piltaster på venstrehånden, bokstavtastene rett foran seg og høyrehånden fri til 'musing', vil man etter min mening kunne navigere nettsider og de fleste desktopprogrammer mye mer effektivt.

 

Nuvel.. etter å ha gremtes over dette i årevis, har jeg nå fått ut fingeren og begynt å se meg om etter et tastatur med NumPad og piltaster på 'riktig side', men det eneste jeg finner som har norske bokstaver koster 2000 kroner!

 

Om noen vet om billigere løsninger, evt. modulære tastaturer med norske bokstaver, vær så snill å tipse meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...