Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei :)

Driver for tiden å jobber med et prosjekt i religionen, hvor jeg har valgt å ta for meg temaet eutanasi, og vurdere ut fra islamske og humanistiske synspunkter. Har dere noen anbefalinger av ting som er viktige å få frem under fremføringen, eller som burde være med/fokuserers på? Og dersom noen av dere kjenner til noen av synspunktene er det bare å skrive dem :) Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Islamske synspunkter?

Det var litt spesielt. Men går ut fra at islam er mot abort og barmhjertighetsdrap, det vil si at de i utgangspunktet anerkjenner menneskeverdet fra unnfangelse til naturlig død. Selv om jo en del muslimske land praktiserer dødsstraff. Men det er egentlig ikke relevant, siden man går ut fra at de som dømmes til døden har gjort seg skyldig i alvorlige forbrytelser.

 

Humanister og andre med samme mening står bak foreningen for en verdig død.

Dette betyr at de anser den naturlige død som uverdig i en del tilfeller.

Humanistene anerkjenner i utgangspunktet menneskeverdet, men de mener at spørsmål om liv og død kan avgjøres demokratisk.

Dette fordi de ikke anerkjenner noen religiøse retningslinjer. Menneskene skal selv avgjøre hva som er riktig.

 

Dersom en hest lider og likevel skal dø om kort tid, vil man uten å nøle skyte hesten. En del mennesker mener at det samme bør gjøres med syke og lidende mennesker så de slipper å gjennomgå perioden før den naturlige døden.

De tenker ikke på at det er alvorlig å drepe et uskyldig menneske. Og det kan være alvorlig for mennesket selv å begå selvmord, sett i forhold til en eventuell straff i det hinsidige.

Men som sagt, humanistene tror ikke på noen religiøs etikk eller på straffen i det hinsidige.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...