Gå til innhold

Kjøpe eller ikke kjøpe.  

79 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe en Oppo Find 7?

    • Ja, skal kjøpe / har kjøpt den med QHD (2k) skjerm.
    • Ja, skal kjøpe / har kjøpt den med FHD (1080p) skjerm.
    • Ja, denne skal med alle typer midler skaffes. Har så lyst på den at jeg vurderer å grave meg ned i jorda med spade og grave meg ut i kina å skaffe meg den der.
    • Nei, telefonen blir for stor med sine 5.5 tommers skjerm
    • Nei, jeg skal beholde min nåværende telefon så lenge at Oppo Find 7a / Find 7 kanskje ikke er aktuell neste gang jeg skal kjøpe.
    • Nei, skal heller kjøpe en OnePlus One når den blir tilgjengelig.
    • Nei, jeg skal kjøpe en annen Android telefon i fra Samsung, HTC, Sony, LG eller Motorola.
    • Kanskje / vet ikke / har ikke bestemt meg.
    • Nei, Oppo merket er lite kjent i mobilmarkedet, så tar ingen risiko med dem.
    • Oppo, hvem er det?


Anbefalte innlegg

Tingen er at DHL forskutterer tollen for deg, det koster 300 kr. Du kan jo ta en telefon til de og høre om du kan sette tollen inn på en konto sånn at du slipper å betale de 300 kr. Det hele kommer på ca 1600 kr. Tollen er ikkje på selve kostnaden, den er på den estimerte verdien av mobilen i Norge. Selve shippingen er gratis. Du får faktura for fortollingen pluss de 300 kr fra DHL sammen med mobilen. Ring til DHL og si at det har vært et problem med fortollingen av Oppo pga manglende dokumentasjon så forteller de deg ka du skal gjøre:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har de egene butikker de selger oppo fra i europa? Vet at den blir sendt fra england og at vanligvis betaler man toll og ser mange her har gjort det men på nettsidene dems så ser jeg dette:

 

How much are customs fees to “X” country?

For our European store there are no custom fees.

For our international store we are unable to tell you how much you may or may not be charged in customs taxes/fees. This varies by country and we recommend that you contact your local customs office and inquire with them.

Vil dette si europeiske nettbuttikken? Eller vanlig butikker?

Vet at når jeg bestillte mac og imac via apple.no så sendte de fra Holland men at de betalte tollen, så jeg fikk ingen regning på toll fra apple.no eller tollvesnet og mottok varen på døren uten å betale noe til de som leverte den heller.

Lenke til kommentar

Ok fikk den nettopp :) Men betalte ingen ting, regner med å få regningen i posten.

Hvor lenge bør den lade før den skrus på første gang? Så ingenting om det i boken som fulgte med. De hadde heller ikke sendt med iLike Bluetooth Headset som de reklamerte for at man skulle få med gratis om man bestillte den før 1.sep

Lenke til kommentar

Det blir mellom 1200 og 1500 kr i toll. Spørs litt hvordan du får den tilsendt. DHL tok 300 kr for å legge ut for tollen.Det blir beregnet toll ut fra hva utsalgsprisen er i Norge. Den var beregnet til 5700 kr fikk eg beskjed om.

Du betaler 25% MOMS ikke toll. Og det er 25% av kjøpesum pluss frakt når varen koster over 200 kr.

I tillegg kommer gebyr fra transportøren som legger ut for deg.

Lenke til kommentar

 

Det blir mellom 1200 og 1500 kr i toll. Spørs litt hvordan du får den tilsendt. DHL tok 300 kr for å legge ut for tollen.Det blir beregnet toll ut fra hva utsalgsprisen er i Norge. Den var beregnet til 5700 kr fikk eg beskjed om.

Du betaler 25% MOMS ikke toll. Og det er 25% av kjøpesum pluss frakt når varen koster over 200 kr.

I tillegg kommer gebyr fra transportøren som legger ut for deg.

 

Det var det eg trodde og.. men det var ikkje det som stod på tollseddelen (mva), der stod det beregnet verdi i Norge. Kjøpesum er jo tross alt veldig relativt. Er jo ikkje akkurat sånn at de tror på deg hvis det står at kjøpesummen er 1000kr når det står på pakkseddelen hva det er.
Lenke til kommentar

Om noen lurer på hvorfor noen av bildene i min førstepost forsvinner av og til, så er det kun fordi Dropbox har denne dumme båndbredde begrensningen på hvor mye mengde data som kan bli lastet i fra min 'Public' folder hver dag.

 

Vurderer å droppe Dropbox helt med disse teite begrensningene som er ganske lave.

 

Dropbox er sikkert bra i alt utenom det som har med gratisbrukerne å gjøre. Der går Dropbox skikkelig på trynet i mot Google Drive, MEGA og Microsoft SkyDrive.

 

Har SkyDrive slike begrensninger i båndbreddebruk som Dropbox har?

 

Om dem ikke har det, så vurderer jeg å flytte over alle bildene i min førstepost over til SkyDrive.

Endret av Vindicator
Lenke til kommentar

Irriterende å ramle ut hele tiden når en skriver siden space og hjem knappen ligger veldig nærme hverandre. Etter noen mnd bruk så er batteriet tomt selvom det står at det er 10-12 prosent igjen, det er useless. Har funnet ut at byggekvaliteten er fantastisk. Mobilen ble slengt i en murvegg (veps som landet på hånden), en ørliten skramme på kanten. Relativt førnøyd sånn generelt.

Lenke til kommentar

Veldig enig, største problemet er det med hjem knappen der. Byggekvaliteten er har overgått alt annet jeg har prøvd tidligere av andre mer kjente merkenavn. Dog ikke opplevde det problemet du har med batteriet. Så sier enig med relativt fornøyd, men pluss i margen for å ha noe "unikt". Terningen lander på en svært så sterkt 4 ;)

Lenke til kommentar

Nå har jeg brukt telefonen en stund. Den raske oppladingen er fortsatt det desidert beste, og jeg blir gal når jeg lader nettbrett, mobilbank eller DAC. Alt skulle vært så raskt som Oppos Rapid Charge.

 

Når det er sagt så er batteriet kanskje den beste og verste tingen samtidig. Det lades opp lynkjapt, men så renner det ut igjen ganske kjapt. Bruket om dagen har vært mobilt bredbånd, lysstyrken på sikkert 10-20 % og surfing, samt litt snap chat. Hender også at jeg setter den i flymodus av og til for å spare strøm. Sitter å surfer av og på gjennom dagen. 3 Ah er ikke nok... 4 hadde gjort seg, men når det meste andre er imponerende og nyskapende så kunne de ha vurdert 5 Ah, det er allerede blitt brukt i mobilverdenen.

 

Annet enn det så tåler den mye! Byggekvaliteten er fantastisk, og skjermbeskyttelsen har absorbert mange støt, noen på bakken og betong. Den er så stor at den ofte har falt ut av lommen. Genialt er det, jeg trodde jeg hadde laget skår i glasset hver gang, men beskyttelsen tok alt, under er den som ny.

 

Touch-knappene er greie, av og til bommer jeg, men det er ikke så mye annet de kunne gjort annerledes her føler jeg.

 

 

Alt i alt er det en kick-ass telefon, som mangler bedre batteritid for å nå til topps. Jeg angrer ikke og hadde lett valgt den igjen fremfor konkurrentene. Terningkast 5. En ordinær femmer, kanskje en svak en pga. batteritiden (og sene ColorOS-oppdateringer), men igjen må man tenke på hvor mye man får for prisen og hvor nydel din er (spesielt når den lades - da skinner den)!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Litt mer informasjon for interesserte:

 

Batteritiden er fortsatt dårlig, har sjekket dette mot andre telefoner nå (testdatabase fra GSMArena). Det er verst når du bruker den aktivt med skjermen på.

 

Sjekk her:

 

battest.jpg

 

gsmarena_002.jpg

 

gsmarena_002.jpg

 

gsmarena_002.jpg

 

 

 

Grunnen til at jeg ikke angrer er imidlertid pga. de uslåelige fordelene: Rapid charging, byggekvalitet og prisen. Hvis telefonen ikke hadde hatt Rapid Charge så hadde jeg ikke villet kjøpt den, og jeg hadde angret stort. Hadde Sony eller HTC hatt fast charging-funksjon hadde det vært et vanskelig valg. Prisen er fortsatt mye høyere, men hadde Find 7 blitt solgt i norske butikker ville prisene vært ganske like. Og da hadde valget vært enkelt.

 

 

Angående ROMs, så holder de fortsatt på med Color OS 2.0 BETA, det går tregt og kommer sikkert til å gå tregt også i framtiden (med mindre de hører på kundene og investerer i mer utviklingsressurser). Stable release er på Android 4.3, og det samme er Color OS 2.0.

 

Cyanogenmod finnes til Find 7 i form av nightlys (har lest at de har kuttet ut stables, og at det bare vil være CM nighly framover, er litt skeptisk på om dette stemmer). Men det fungerer bra ifølge brukere, med noen issues her og der for noen. CM11 for Find 7 er på Android 4.4.4.

 

Batteritiden skal ha blitt betraktelig forbedret med CM, og der har man også verktøy for å klokke prosessoren, jeg kunne tenke meg å sette ned frekvensen til 2.2 GHz kanskje, eller finne en bedre sweet spot mellom ytelse og batteribruk. Mulig det må rootes for å kunne sette eksakt klokk.

 

 

Ellers støtter ikke Find 7 MHL, noe som er ganske trist.

Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

Jeg har nettopp fått min Oppo Find 7a og er strålende fornøyd. Det er likvel noen få ting som irriterer meg, som kanskje noen her kan hjelpe meg med? Skal sies at jeg ikke er særlig anlagt for tekniske duppeditter.

 

Når jeg ringer til noen, selv om det er full dekning, hører plutselig ikke den jeg ringer meg etter ca. 10-20 sekunder. Veldig irriterende siden kommunikasjonen må gjøres over SMS isteden.

(Jeg har Chess sjakkmatt med 4G)

 

I tillegg sliter mobilen med å koble seg til det trådløse nettverket her hjemme (WiFi fra Nextgentel). Mobilen finner nettverket, jeg skriver inn passordet, og det står "autentiserer" og ingenting skjer. Det skal sies at nettverket er nokså nytt, men Ipad, Mac og PC har ingen problemer med å koble seg til WiFi.

 

Jeg driver å laster ned den siste systemoppdateringen i skrivende øyeblikk i håp om at det hjelper.

Har dere noen tips til meg? Må jeg kontakte Chess og Nextgentel, eller er det noen instillinger på mobilen som ikke er riktig?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...