Gå til innhold

Nå har Chromecast endelig blitt lansert i Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alternativ til chromecast kan jo være en android-mediaboks.
http://www.ebay.co.uk/itm/Mid-night-MX2-G-Box-Android-4-2-Google-TV-Full-Loaded-XBMC-Free-Remote-/121294650935?pt=UK_Sound_Vision_Internet_TV_Media_Streamers&hash=item1c3db97e37

 

Forøvrig bruker man normalt bare mobilen som fjernkontroll til Chromecast.

Innholdet du ser streames fra nettverket, (f.eks: internett) direkte til Chromecast.

Endret av Lars Dongeri Oppholdsnes
Lenke til kommentar

Har tenkt på en ting som jeg ikke har funnet noe om... hva om nettbrettet jeg skal strømme fra bruker VPN for å ta imot Amerikansk Netflix, vil Chromecast fungere da, eller er den begrenset til norsk netflix?

Jeg kjøpte tidlig, og har da Jailbreaket min Chromecast, og kan endre DNS server på den direkte, og bruker da DNS serverne til Unlocator.com.

 

Fordi som kjøper nå, er smutthullet lukket, slik at man ikke kan jailbreake den.

Men har lest om andre måter som skal fungere:

Blokker Google sine DNS servere på routeren din, eller route dem til en ikke eksisterende adresse.

Deretter blir du kunde av Unlocator.com (eller andre DNS tjenester), setter routeren din til å bruke deres DNS server.

 

Det som da skjer er at Chromecast, prøver å nå Google sine DNS servere, ser at den ikke klarer dette, for deretter å bruke DNS serverne til Unlocator.

Hos Unlocator kan du velge hvilket lands Netflix du ønsker å bruke, som f.eks USA, England osv.

 

Mer info om dette kan man finne her:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2435579

Endret av jrs
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har hatt Chromecast en god stund allerede, som blir mye brukt.

 

Har det kommet noen apper som lar deg "streame" skjermen til Android telefonen (Nexus 5)? Eller en annen app hvor man kan vise bilder\filmer lagret lokalt på telefonen?

 

 

 

Jeg har ikke prøvd selv, men har fulgt litt med. Sjekk ut Allcast.

 

 

Bruker denne selv, men hittil har jeg bare brukt den i kombinasjon med Airplay (Airserver på PC). Det funker fint, og nylig ble den oppdatert så det ble enklere å spole i videoer. Vet ikke hvordan det fungerer med Chromecast (har bestilt), men regner med at det skal fungere bra.

Lenke til kommentar

Finnes det noen alternativt til Chromecast? Jeg har ikke SMART TV, og er ute etter noe lignende som jeg kan bruke til å se på Youtube, Netflix, HBO ect. direkte på TV'en. Altså ikke via PC, mobil o.l.

Med Chromecast så spiller du direkte på TV'n.

Enkelt forklart så bruker du PC, Mobil eller Nettbrett som en "fjernkontroll" til Chromecast.

Du starter f.eks Netflix på nettbrett/telefon eller pc. Finner filmen du skal se, og starter avspilling av den. Da dukker det opp ett lite "chromecast" symbol, velger du dette sender du "linken" til Chromecast, og du kan se filmen på tv. Du kan faktisk slå av nettbrett/telefon og pc, og filmen fortsetter å spilles. Du streamer altså ikke filmen over pc, mobil eller telefon.

 

Fungerer derfor utmerket på en "ikke smart-tv", så lenge du har en ledig HDMI slot i receiver eller tv, og du har Wifi i huset.

Endret av jrs
Lenke til kommentar

Det finnes måter å "unngå" hardkodingen av Google DNS-servere: https://support.unlocator.com/customer/portal/articles/1284813-how-to-setup-chromecast

 

" Only a few routers will allow you to do this".

 

Riktignok finnes det måter å unngå det på, men å måtte kjøpe en spesifikk ruter til sikkert 1000-1500 kroner er neppe interessant for de som velger å holde på med torrents og hva annet det måtte være som ikke skulle være støttet med Chromecast.

 

Airtame er nok trygt å si, det bedre alternativet for de som er villige til å vente litt til.

Endret av Bjoern89
Lenke til kommentar

Nå ja, DDWRT kan installeres på svært mange ulike routere, som ikke behøver å koste mye. Derimot krever det tidvis litt innsats for å få det til å fungere skikkelig, men jeg tror de som er i målgruppen for DNS-endring vil være i stand til det. Edit: Eksempelvis kan min TP-link til 130 kroner kjøre systemet

 

Airtame ser forøvrig også interessant ut, men den ser ut til å være mer beregnet for situasjoner der man ellers ville koblet til PCen? Dvs ikke brukes fra Android osv, og ikke er "mobil" på samme måte som Chromecast?

Endret av Argusblikk
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel litt bombastisk å si at en ikke trenger chromecast hvis en har smartTV, appene som følger med der er ofte trege og kronglete å styre med vanlig fjernkontroll. Oppdateringer kommer vel og som oftest hovedsakelig til neste modell.

 

Det er mer og mer innhold som åpnes opp til chromecast, så nettopp at NRK har lagt inn en egen cast-knapp i avspilleren i Chrome (fant den i chrome på chromebook, ikke i chrome for android riktignok). Testet å caste og det funket veldig bra!

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Uhm den bruker miracast ser det ut som.. har ikke testet miracast selv, men det jeg har lest om det er at det er veldig avhenging av firmware på enheten fungerer bra mot akkurat den mobilen/nettbrettet som du bruker. Miracast er jo en ganske ny standard som ennå ikke er helt ferdigutviklet. Mulig den der fungerer støtt som fjell, men jeg hadde ikke satset på det bare for å spare 140 kr..

 

edit: miracast og chromecast funker litt forskjellig. miracast er vel mer ren speiling av skjermen.

 

du kan lese mer her:

 

http://allaboutchromecast.com/chromecast-vs-miracast-everything-you-need-know-about-wireless-display-and-screen-mirroring/

Endret av madmats
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...