Gå til innhold

«Vidunderplata» som egentlig var overlegen (Ekstra)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott artikkel. Husker hvor "gjevt" det var med laserdisk og gikk selv til anskaffelse av en slik spiller. I dag ligger den på loftet lettere defekt sammen med den første filmen (The Wishmaster) jeg kjøpte til den.

 

Jeg har 2 fungerende spillere. De får en mimrerunde innimellom. :) Husker jeg bestilte fra Laserdisken i Danmark og dro til Akers mic og handla. Store titler lenge før de kom på DVD. Fks T2, Star Wars boksene.

Lenke til kommentar

"Den aller siste amerikanske filmen som blir utgitt i LaserDisc-formatet er Bring Out The Dead, som ble sluppet 26.oktober i 2000. The Cell blir den aller siste filmen som noen gang gis ut i LaserDisc-formatet, og det skjedde den 25. juni i 2001."

 

Beklager men det der forstod jeg ingenting av.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke ekstra-bruker, så jeg må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på hva som menes med overskriften "egentlig var overlegen". Nå krysser jeg fingrene og håper det er snakk om i forhold til VHS, og at artikkelen ikke prøver å puste liv i den gamle myten om at LD var bedre enn DVD.

Lenke til kommentar

Det beste med LD var at man kunne få filmene i ekte kinoformat.

Noe som er en selvfølge på DVD og BR i dag.

Hvis man ser på de gamle fullscreen filmene på VHS og sammenligner med nye utg av samme filmer i kinoformat, så er det gøy å se hvilke teknikker de brukte for å få med så mye som mulig av bildet.

Man klemte sammen bildet, hvor da alt ble tynnere. Eller forstørret bildet så skjermen ble fylt helt.

Eller man kunne til og med spille ping pong med skuespillerne. Fks hvis det var 2 stk som diskutere hvor man på kino kunne se begge med avstand mellom bakside og bildekant. Så ble til at man fikk se først den ene si noe og når den andre svarte så man denne. Da var det et rolig bilde. Eller de kunne la bildet som var ment å være et rolig bilde bli noe som fikk en rolig sideføring av bildet fra side til side. Eller de kunne skvise det sammen så man så begge men kun halve skuespillerne.

Det var noe av det beste med LD.

Lenke til kommentar

Har fortsatt en 130 LD-filmer på loftet, og dette var tiden for Box sets (med stor B)! Boksene til T2, Star Wars, Lion King og The Nightmare Before Christmas alene tok vel fort 20 cm hyllebredde. Skulle likt å vite lagringspotensialet til en dobbeltlags blu-ray-plate i samme størrelse :)

 

At LD ble ekstra stort i Japan har vel først og fremst med karaokeinteressen å gjøre. Ellers så var vel begrensningen på 30 minutter kun for CAV-disker (constant angular velocity), mens CLV (constant linear velocity) kunne doble dette - allikevel atskillig mer jobb enn Netflix.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Husker LD veldig godt. Dette var jo tiden før internett, men min interesse for film var like stor da som nå.

Så jeg var så heldig å kjenne noen som drev en videoutleie butikk, som lot meg kopiere de helt nye filmene som kom på LD ut på VHS, slik at jeg hadde filmene flere måneder før de kom på video eller i Norge.

Og på den tiden var det snakk om at det virkelig var forskjell på når en film kom på LD og på VHS.

 

Gamle gode dager. :D

Lenke til kommentar

Husker jeg så på deler av Rambo-filmen i Oslo på Laserdisk. Bra bildekvalitet i forhold til VHS:

 

For å være en litt kverulerende film nerd, så har vel aldri "Rambo"-filmen vært utgitt på LaserDisc. "First Blood", "Rambo: First Blood, Part II" og "Rambo III" har vært utgitt, men den som kun heter "Rambo" (altså film 4) har aldri det :D

 

"Den aller siste amerikanske filmen som blir utgitt i LaserDisc-formatet er Bring Out The Dead, som ble sluppet 26.oktober i 2000. The Cell blir den aller siste filmen som noen gang gis ut i LaserDisc-formatet, og det skjedde den 25. juni i 2001."

 

Beklager men det der forstod jeg ingenting av.

 

Tipper de mener i USA og ellers. Japan holdt det gående en stund etter de andre. Men kunne nok vært spesifisert litt bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...