Gå til innhold

Ønsker å utvide lagringsplass på PC


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har ett cooler master mini-atx bygg med en 120GB ssd som primære og foreløpig eneste lagringsplass, noe som selvfølgelig fort blir litt lite. Jeg har brønner for 2 disker til, og ser litt på hvilke løsninger som er best. Jeg har forøvrig en NAS til alt av filmer og serier, det jeg skal bruke den interne plassen til er programmer, spill, og som buffer når jeg jobber med bilderedigering.

 

Jeg har vært inne på tanken å kjøpe en SSD til, men jeg vil først finne ut om jeg kan utnytte det jeg har liggende av 2,5'' og 3,5'' harddisker med varierende størrelser, og ideelt sett kombinere disse i en slags hybridløsning (hvis dette overhodet er mulig) med SSD'en som jeg har idag.

 

Så spørsmålet er:

Kan jeg sette inn en 500gb hdd i maskinen, og ved hjelp av en eller annen variant av programvare eller andre løsninger få den til å jobbe sammen med SSD'en som er der idag, slik at de blir en stasjon i maskinen, og selv er istand til å flytte/håndtere filer mellom diskene etter hva som er mest effektivt?

 

Hvordan ville dere løst dette?

 

på forhånd takk for svar :)

Endret av JonasPB
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor vil du ha det som hybridløsning? Det beste er å ha SSD'en som OS-disk og alt du trenger til daglig, og en svær snurredisk til alt annet. Poenget med dette er at når du sitter og surfer på PC'en så spinner snurredisken ned og du har et lydløst system, mens når du trenger tilgang til f.eks filmarkivet så spinner snurredisken opp og gir deg all plassen du trenger. Kjører en denne konfigurasjonn både på bærbaren og på HTPC'en under TV'en, og ville ikke hatt det på noen annen måte. HTPC'en er så stille at det er stor forskjell når snurredisken spinner opp. Det er gull verd når man har det stille i stuen og vil ha opp en webbrowser på TV'en f.eks.

Lenke til kommentar

Hei, takk for svar:)

Ja jeg er helt enig med deg, men det er slik at jeg har en stor NAS som tar seg av all medielagring, så den interne lagringskapasiteten er ment for programmer/spill, og som buffer for redigering av bilder :)

 

edit: jeg ser at det var dårlig formulert i orginalposten, endrer den litt slik at det kommer fram at jeg har en NAS til filmer og slikt

Endret av JonasPB
Lenke til kommentar

Da er det veldig morro å kjøpe identisk 120G SSD og sette dem opp i Raid 0 slik at du dobler ytelsen på hele systemet i tillegg til å doble lagringsplassen. Du dobler selvsagt feilraten også siden feil på en disk gir feil på hele systemet, men feil på moderne SSD'er er ufattelig sjeldent likevel.

 

Alternativet er å kjøpe en SSD med høyest mulig ytelse for mellomlagring av bilderedigering og slikt, slik at OS-SSD'en blir avlastet.

 

Med NAS for masselagring ville jeg ikke puttet noe som helst av snurredisk i maskinen uansett. Disse hybridløsningene er greie nok men vil aldri nå opp i ytelsen til en ren SSD, spesielt ikke når det brukes til litt større ting som tung billedbehandling og sånt.

Lenke til kommentar

Ja jeg er klar over den muligheten, men jeg vil gjerne høre litt om hvordan jeg skulle gått fram hvis jeg eventuelt skulle benytte meg av det jeg har liggende.

 

Liker å bruke litt av det gamle og kanskje få en grei ytelse ut av det framfor å gå for det mest lettvinte som er å kjøpe en ny disk :) Og det handler egentlig ikke så mye om kostnaden, en ny tilsvarende disk koster ikke mer enn 6-700 kr :)

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd z68 brikkesett intel cache med liten 64gb crucial ssd sammen med 1tb hdd wd black (OS) .

Det ble brukt en stund og var kjapt , men 64gb ble byttet ut til større ssd (240gb) og OS installert på ssd.

Det er uansett mye bedre med dedikert ssd på 128GB. Det du tenker på vil være en nedgradering.

 

Har du to ledige intel sata II porter kan du sette opp hdd raid0 med sånn noenlunde identiske disker (helst samme) ' dette raid volumet kan du bruke som scratch disk eller installere spill og programmer på.

 

Edit:

Om jeg var deg ville jeg brukt en av disse tilbudene (rundt 1000 lappen)rundt om på 240gb ssd og hatt to stk i maskinen hvor OS installert på den kjappeste og den andre er ekstra.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...