Gå til innhold

"Drinksta" - et drink prosjekt [opd. 21.3.2015]


Anbefalte innlegg

Siden begynnelsen av året har jeg kodet aktivt på en nettbasert tjeneste jeg har hatt liggendes på planleggingsbordet en god stund. Men nå begynner de aller første bitene å falle på plass, sånn rent funksjonsmessig, og jeg er klar for å få kritikk på det som rettet mot de åpne markedet - så langt.

 

- Drinksta (http://drinksta.thomaskile.me/)

 

Ideen var å skape et oppslagsverk med drinkoppskrifter, samt diverse nyttig info, som kan påvirkes av tjenestens brukere for å gjøre innholdet enda bedre. En skisse på hvordan dette skal fungere i praksis ligger på tegnebrettet..

 

Jeg har foreløpig hatt fokuset på at det skal være lett å søke, samt at det skal føles naturlig å navigere seg rundt for å utforske og oppdage nye og spennende drinker på en enkel måte.

Funskjoner som å bygge en handleliste basert på valgte drinker, og et virtuelt barskap for å få en oversikt over hva man kan lage er de to første tjeneste som er gjort tilgjenglig så langt...

 

Men. Nettstedet vil nok oppfattes ganske nakent pr. dags dato da det består av relativt lite og kortfattet informasjon. Det er kun en for form prototype-versjon jeg har lagt ut for å teste hastighet o.l.

 

Det jeg ønsker tilbakemelding på foreløpig er design, hvordan det er å navigere seg samt hvordan søkeløsningen oppfattes for dere. Og ikke minst; hvordan hastigheten generelt oppfattes...

 

jeg mener det nå skal være mulig å trykke på det aller meste av den tilgjenglige teksten - som drink navn, ingredienser, glasstype, tags osv. for å navigere seg rundt...

 

Selve nettsteded er bygget opp fra bunnen, uten bruk av ferdige temamaler og CMS (det syns nok også rent visuelt :p). Men som utgangspunkt er en del hentet fra H5BP. Utover det er det eget utviklet statisk 960grid opplegg som ble justert, i all hast, for å møte mobile kriterier (jobbes med fortsatt, men det skal funke sånn passe foreløpig).
HTML5 og CSS3, jQuery, PHP og MySQL

 

Oppdatering pr. 20.02.2014
Jeg har nå foretatt et par korrigeringer på bakgrunn av diverse tilbakemeldinger.

- Jeg har lagt til en knapp, på "barskap"-siden (http://drinksta.thomaskile.me/?side=barskap), som tar brukeren direkte til søkesiden samt begrenser resultatet til kun de drinker som kan lages. (aktiverer barskap).

- Jeg har også påbegynt en side som jeg har kallt "Utforsk" (http://drinksta.thomaskile.me/?side=utforsk). Denne siden utnytter hele det tilgjenglige området i bredden for å gi en bred oversikt over drink-utvalget.
Jeg har gjort et iherdig forsøk på en form for alfabet-navigasjon-ting som skal gjøre det lettere å navigere seg til forskjellige bokstaver - spesielt på mobile enheter. Intensjonen var at det skulle ligne litt på slik telefonboka er på en del mobiltelefoner...
(OBS! pr. 21.03.2015 er denne siden ikke tilgjenglig. Men kommer opp så snart den er klargjort.
)

Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan dere syns dette fungerer.

 

 

post-96585-0-55503300-1392754079_thumb.png

post-96585-0-39464200-1392754102_thumb.png

Endret av Yawa
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fantastisk! Jobber selv som bartender og har brukt lignende applikasjoner og nettsider, men dette ser veldig lovende ut! :D Bare fortsett og legg til drinker! Få inn de mest populære først, som Gin Tonic, Sex on the beach, Jeger Bomb osv. Og viss du trenger hjelp med SEO (Search Engine Optimalisation) for nettsiden eller hva det en måtte være, gi en lyd ;)

Lenke til kommentar

Mange takk for hyggelig tilbakemelding :) Setter jeg stor pris på. Nye drinker legges ut "fortløpende" med "gjevne" mellomrom :p

Det med SEO kommer jeg tilbake til når jeg flytter over på en produksjonsserver, og er på riktig domene osv.. Men tar gjerne kontakt når den tid kommer :) Men det er et lite stykke frem i tid, men før sommeren...

Lenke til kommentar

Så bra :) Jeg kan poste her fortløpende som ting skjer i tiden fremover jeg..

 

Jeg har valg å benytte MySQL da denne var tilgjenglig gjennom MAMP lokalt her på trestserveren, samt det å overføre/synkronisere data til MySQL databasen hos BlueHost, der jeg har mitt private domene, via MySQL Workbench var veldig lett.

Så akkurat den biten har igrunnen ikke vert til vurdering... Men det kan godt være jeg bør se nærmere på andre lagringsløsninger etterhvert som en mobil applikasjon kommer inn i miksen.. PostgreSQL er tilgjenglig hos BlueHost vet jeg.. Men vet ikke om jeg kommer til å benytte dem i forbindelse med dette prosjektet. Det domene jeg skal bruke til dette prosjektet ligger foreløpig hos Domeneshop. Men har ikke anskaffet noe webhotell til det enda...

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Det har ikke skjedd store forandringene her. Men har byttet navnet fra BarKeeper til det egentlige konseptnavnet -- Drinksta..

Jeg har oppdatert linkene, samt flyttet hele prosjektet over på den nye mobiltilpasset platformen.

 

Drinksta (http://drinksta.thomaskile.me)

 

Ingen større endringer er gjort annet enn å finskrive litt kode, samt korrigert diverse små bugs.

Tiden fremover vil gå til å mate databasen med flere drinker..

 

Men igjen, gi meg gjerne tilbakemelding på brukervennligheten samt funksjonaliteten. Om den funker hos dere..

 

Ha en ellers fin dag :)

 

Endret av Yawa
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så bra :)

Vel, jeg har fått opp utforsker-visningen igjen :)

Den er lagt opp slik at den benytter hele vinduets tilgjenglige bredde. Jeg liker å tru at det gir en god oversikt. Men la meg få vite hvordan dette funker for deg.

Antall drinker pr. side kan du justere i toppen i paratesene. Siden skal oppdatere seg automatisk når du benytter menyen. Håper dette funker hos alle?

 

En alfabet-liste skal poppe opp på høyre sidekant når man scroller nedover siden. La meg få vite om denne dukker opp, eller ikke, hos deg? hvis ikke, gi meg gjerne litt info om type enhet/nettleser/platform du benytter. Samme gjelder for menyen på søk siden - den som sklir inn fra venstre når man klikker på ikonet i søkelinjen.

Lenke til kommentar

Personlig har jeg aldri opplevt at en mysql database har blitt uleselig på noen måte.

Jeg har jobbet mye i mysql, og aldri opplevd at noe har forsvunnet uten grunn. Dvs. pga. menneskelig feil.

Jeg benytter PDO når jeg snakker med databasen, og det fungerer stabilt og trygt.

 

[23.03.2015)

En liten tilbakemelding når man utfører forskjellige valg på nettstedet er lagt til. Som når du legger til en drink til handlelisten, eller fjerner/legger til ingredienser i barskapet ditt. Også når du velger forskjellige kriterier på søkesiden.

Lenke til kommentar

Takk takk. Godt du syns det virker lovende.

Jeg har denne helgen fått presentert prosjektet til diverse bartendere i min omgangskrets, og mottatt mye positiv tilbakemelding. Så jeg er komfortabel med at jeg er inne på noe :)

 

Skulle gjerne sett at bokstavlisten vise alle tilgjengelige bokstaver. I Chrome viser den kun de jeg har vært innom.

 

Jeg følger ikke helt hva du mener. Har du en skjermdump?

Hvis det er bokstavlisten på høyre kant inne på utforskeren, så er det meningen at den kun skal vise tilgjenglige bokstaver på den aktuelle siden. Dvs. første bokstaven i drinkens navn.

Hvis antall drinker pr. side er satt til 50, så får jeg frem bokstavene #, A og B - hvilket reflekterer de drinker, som begynner på disse bokstavene, som er tilgjenglig på første side. Går jeg til side 2, får jeg frem B og C. Og på side 3 er drinker som starter på C, D, E og F tilgjenglig, så listen bokstavlisten reflekterer dette. Testet nettopp i chrome, og det ser ut som det fungerte som forventet.

 

Men igjen, fortell gjerne hva du mener. Om det er noe du, eller dere andre, syns burde være gjort anderledes, så setter jeg stor pris på alle typer tilbakemeldinger :)

 

Ha en ellers fin uke :) Oppdateringer kommer...

 

 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ytterligere drinker er nå lagt til. Fortsatt ikke mange. Men diverse på L, M og N, er nå også lagt til..

Jeg ser frem til å bli ferdige med de som ansees å være viktige og anerkjente i henhold til den Internasjonale Bartender Assosiasjonen (IBA). Etter dette vil jeg begynne å legge til drinker som dere her på forum, venner og bekjente samt lokale utesteder hevder det må være viktig å ha med.

Videre derfra går jeg via sosiale medier for å samle inn flere nødvendige oppskrifter.

Jeg vil også på sikt legge det opp slik at dere som brukere skal kunne foreslå drinkoppskrifter, for så at de vil bli liggende som forslag inntill øvrige brukere av dette drinksamfunnet stemmer de frem.. Men det er et stykke frem i tid, og vil kreve en mer utvided planlegging av hvordan det hele skal fungere..

 

Ha en ellers fin dag videre :)

Lenke til kommentar

Interessant konsept, og en krevende oppgave! Et søkefelt er både enkelt, fordi en bruker raskt kan skrive inn det han er ute etter, og vanskelig, fordi frihetsgradene er så store.

 

Jeg har noen innspill og kommentarer. Det er ikke sikkert alle er like relevante:

  • Jeg liker at listen over drinker automatisk oppdateres når jeg skriver inn noe i søkefeltet
  • Har du vurdert å legge til kolonneoverskrifter, med sortering? 
  • Har du vurdert å legge til autocomplete-funksjonalitet? 
  • Jeg liker at de avanserte søkealternativene ikke vises som standard, men jeg synes samtidig ikke at sidebaren fungerer så godt. Det kan være vanskelig å få oversikt over hva søkekriteriene er. Kan det være en idé å i stedet åpne opp de avanserte alternativene rett nedenfor søkefeltet?
  • Kanskje "søk" og "utforsk" burde være på samme side? Med en knapp der du kan velge mellom enkel og avansert visning?

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Heisann haugsand. Takk for tilbakemelding.

Så bra at du finner prosjektet intressant :)

 

Kolonneoverskrifter med sorteringsmulighet er notert ned.

 

Autocomplete er jeg litt usikker på om vil fungere så godt i praksis i kombinasjon med den umiddelbare filtreringen.

Men, jeg har lekt meg litt med muligheten til å ikke nødvendigvis ha med alle bokstaver hvis man ikke husker hvordan det staves, eller bare skriver for fort. Dere kan se en gammal demo-video her: https://www.facebook.com/thomas.kile/videos/10153722552150002/

 

Ang. kriterier. Sidebaren er jeg personlig fornøyd med. Men jeg skal ha en oversikt over søke/filtreringsfeltet som viser hvilke kriterier som nå er valgt. Mulig jeg gjør det slik at man kan endre kriteriet direkte ved å klikke på det også..

 

Jeg har forsøkt å kombinere denne masonry-layouten med det levende søket, men har ikke lykkes. Det funker, men alle "brikkene" er absolutt plassert på siden, og nekter å flytte på seg etterhvert som resultatet begrenses (dvs. at de forblir på sin posisjon - altså spredt ut over hele siden)...

 

Igjen. Takk takk for tilbakemelding.

Det går tregt i utviklingen da jeg har masse annet å ta meg til, samt prøve å ha et sosialt liv også :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...