Gå til innhold

– Redd det åpne Internett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er en utrolig viktig problemstilling. Samtidig tror jeg knapt det finnes en problemstilling hvor vanlige folk har dårligere muligheter til å innvirke på hva som skjer.

 

Alle endringer her vil være en drakamp mellom innholdsleverandørenes organisasjoner på den ene siden og nettleverandørenes organisasjoner på den andre siden, der myndighetene og politikere er tauet. Det er lov å håpe at google, netflix og røkla er sterkere enn AT&T og Telenor, ellers går nettet inn i den mørke middelalder.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis våreveier ble stengt for all privat kjøring utenom pendling til jobb, ville det være en katastrofe. Hvis nettet blir dominert av kapitalen, og nettfriheten til den vanlige mann i gata blir innskrenket, er det en enda større katastrofe.

Nettet er vårt digitale veinett. Alle må få "kjøre" der.

Dessuten vil det være et brudd på våre prinsipielle rettigheter at en bedrift skal kunne gis makt til å straffe, eller innskrenke din personlige frihet. Det er det kun domstolene som skal ha makt til å gjøre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hårreisende nok egentlig, konseptet om at en entitet skal stå som dørvakt og ta penger for bruk av et nettverk som i bunn og grunn er sammensatt av millioner av brukere fra hele verden.

 

Enda værre å tenke seg at denne dørvakten skal blande seg borti hvem du snakker med når du først kommer inn på nettet. En ISP bør ha _en_ funksjon, og det er å slippe folk inn på internett.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...