Gå til innhold

Hvor tidlig kan man ta ny takst for refinansiering av boliglån?


Swirfin

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi har nettopp kjøpt oss leilighet. Leiligheten hadde takst på 2.100.000, men vi fikk kjøpt den for 1.900.000.

 

Hvor mye sikkerhet vi kan ta opp i leiligheten er bestemt av den laveste av de to, altså 1.900.000. Det er snakk om en fullfinansiering med tre-delt lån.

 

Den dyreste delen av lånet har sikkerhet i min mors bolig. Dette lånet har løpetid på 10 år og er da på 280.000. Det vil være en stor fordel å bli kvitt lån med sikkerhet i min mors bolig.

 

Så til sakens kjerne. Alle vet at takst ikke er noen eksakt vitenskap. Takstmennene gjør så godt de kan, men de kan jo ikke ta høyde for flaks/uflaks og svingninger i markedet. Jeg er dermed relativt sikker på at dersom vi tar ny takst, vil den vise 2.100.000 +/- 100.000. Spørsmålet er da, hvor tidlig kan vi ta ny takst? Vi overtok leiligheten 1. Februar.

 

Dersom vi er heldig og får en takst på 2.200.000, så vil vi kunne refinansiere lånet og slippe sikkerhet i min mors bolig. En takst koster kanskje 4.000, men det vil definitivt spares inn i det lange løp.

 

Vil banken godta en slik spekulering? Når kan vi tidligst ta ny takst? Burde vi vente til det skjer noe i nabolaget, eller til vi har gjort en vesentlig oppgradering i hjemmet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dere må nok vente noen år før det har hensikt med ny takst. Særlig i dagens marked der man forventer flat utvikling i prisene. Om en ny takst i dag vil vise 2,1 mill kr er uinteressant for banken, den prisen som dere fikk kjøpt for oppfattes som en langt mer reell markedspris enn noen takst vil være. Slik vil det være en god stund framover.

 

Vesentlige oppgraderinger er klart relevant grunnlag for en ny takst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...