Gå til innhold

Nye målinger: FrP stuper! Verre slitasje enn SV opplevde?


Anbefalte innlegg

"(Dagbladet): SISTE: Aftenposten melder nå at Venstre skal ha gitt seg på kravet om at bensinprisen må øke i takt med prisveksten, og aksepterer regjeringens forslag om å la være å prisjustere, slik at det reellt sett blir et kutt i bensinavgiften."

 

"Venstre vil på sin side gjøre det dyrere å bruke forurensende biler - og prioriterer lettelser for hybrid- og el-biler, som del av partiets foreslåtte grønne skatteskifte. Men nå skal altså Venstre ha gitt seg på dette punktet."

 

To av hjertesakene til FrP ser altså ut til å bli gjennomført nå, lover godt for fortsatt regjeringsdeltakelse og økt oppslutning for FrP

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

FrP trenger opplagt denne for å tekkes sine velgere. Så spørs det selvsagt hvordan Venstres velgere reagerer på det samme. Geir :)

Lest i en artikkel at noen truet med å melde seg ut om avgiften ble prisjustert og ikke økt. Når blir den heller ikke prisjustert, så noen vil nok bli skuffet over dette, men spørs hvor sterkt miljøsaken står hos den typiske Venstre-velgeren.

Lenke til kommentar

Målingen fra Aftenposten viste en nedgang på 0.9% og VG en nedgang på knappe 0.2%, begge godt innenfor feilmarginene, og akkurat som forventet ble det helt stille fra sosialistene når det vi påpekte at ville skje nå er i ferd med å skje at nedgangen stanser opp og snur.

 

Skjønner ikke hvorfor du trekker frem VG-målingen, for den er ganske gammel. Vi har mange nyere målinger, og de fleste viser solid tilbakegang.

 

Det betyr ikke at det ikke kommer til å snu. Tror vi snart ser fremgang for FrP hos flere institutter. Skal nemlig svært mye til for et parti å falle så kraftig flere måneder på rad. Skulle trenden fortsette ville de passert sperregrensen innen sommeren, og det sier det vel seg selv at de ikke kommer til å gjøre.

 

At det snur betyr dog ikke at situasjonen ikke er alvorlig for partiet. Et snitt på 11% (-5,3% fra valget) etter å ha lagt frem et statsbudsjett er elendig, og det går som sagt fortere nedover enn det gjorde med SV.

Endret av LucarioX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er nesten komisk hvor liten del av statsbudsjettet som kan flyttes på, det blir jo omtrent som et spill for galleriet å krangle om disse småsummene. Plastposeavgift på 1,5 kr som klimatiltak...jippi, nå kan "miljøpartiet" Venstre klappe seg selv på skulderen over noen skikkelig effektive tiltak mot global oppvarming.

Lenke til kommentar

Det er i grunn ikke så interessant om FrP ligger på 10 eller 15 prosent, så lenge både FrP og Høyre til sammen er mindre enn AP. Hvis det ikke skjer noe som ryster opinionen snart så er det nærmest garantert at vi får en ny AP-regjering i 2017 de der muligens kan regjere alene eller med kun en samarbeidspartner, og ikke minst vil de gjøre et brakvalg i kommunene til neste år. Jeg ønsker ikke det selv og tror heller vi kunne hatt godt av en regjeringsperiode til med liberaliseringer, spesielt innenfor verdipolitiske spørsmål der det fortsatt gjenstår mye arbeid. Dessverre har de borgerlige fokusert mest på økonomiske liberaliseringer og hvis det først og fremst er hva de vil by på stiller jeg meg likegyldig til om regjeringen er rød eller blå - det blir det samme overregulerte samfunnet uansett.

 

Jeg gjentar meg selv litt her, men jeg er overbevist om at punktet der det gikk galt for Høyre og FrP var når de begynte å stramme inn på uføretrygden. Dette er nok delvis ufortjent i og med et samlet storting står bak uførereformen, men akkurat barnetillegget kunne de spart seg, ikke minst med tanke på at det rant ut i ingenting etter at Venstre forhandlet bort forslaget. Tøff retorikk fra Eriksson hjelper nok heller ikke. Nå vet jeg at AP også har hatt planet om å standardisere barnetillegget, men AP har ikke like mange uføretrygdede velgere som FrP (eller, kanskje de har det nå) og har ikke like mye å tape på det. FrP skulle heller fokusert på liberaliseringer innenfor verdipolitiske spørsmål, som er populær politikk blant velgerne deres (og hos meg, selv om jeg ikke har stemt FrP), fremfor å skremme bort en stor del av velgermassen sin. Hvis det blir rødt etter 2017 mener jeg dette var feilgrepet som sørget for det.

Lenke til kommentar

Plastposeavgift på 1,5 kr som klimatiltak...

 

Det er mye som kan sies om plastposeavgiften men noe klimatiltak er det ikke. Det blir ikke ansett som noe klimatiltak hos Krf og Venstre heller ettersom analyser viser at de posene benyttes til å kaste søppel i (80% av dem i hvert fall) og folk vil fortsatt trenge søppelposer selv om de slutter å kjøpe plastposer i butikken.

 

Plastposeavgiften er en måte å skaffe statskassen mer penger på. Det er ikke miljøhensyn som ligger til grunn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Blir spennende å se hvordan FrP gjør det i kommunevalget til høsten. Selv om det er noe annet enn Stortingsvalg, blir det av og til også tolket som en slags midtveisvurdering fra velgerne med tanke på hvordan partiene presterer i regjering og opposisjon.

 

De siste målingene tyder på at partiet ligger omtrent på valgresultatet fra 2011:

 

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Kommunestyre

 

Litt pussig med tanke på at de kan se ut til å ha stabilisert seg på et lavt nivå på stortingsmålingene: 

 

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Stortinget

 

 

Kan virke som de gjør det veldig bra i en del bygdekommuner, siden de klarer å "kompensere" for den elendige oppslutningen i de største byene.

 

Blir også spennende å se hvordan siste dagers bråk rundt flyktningavtalen slår ut. Personlig tror jeg at jeg hadde følt meg ganske lurt om partiet jeg stemte på dobbeltkommuniserte så heftig. Blir interessant å se om velgerne deres "godtar" det. Slik jeg ser det, har de opptrådd veldig uprofesjonelt og rotete de siste månedene.

Endret av LucarioX
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...